رفیعی رئیس انجمن روابط عمومی ایران گفت: ارگانهایی که جلوی بعضی از اتفاقات را میگیرند، نباید اجازه دهند که صدا و سیما قانون را دور بزند، وقتی قانون تعریف شدهای وجود دارد که وزارت ارشاد را به عنوان ناظر فعالیت های فرهنگی و هنری معرفی میکند، صداوسیما نباید در این حوزه ورود کند چه برسد به نظارت و تعریف اینکه نمایش خانگی باشد یا نه!
به گزارش جماران؛ خسرو رفیعی، رئیس انجمن روابط عمومی ایران، با اشاره به اطلاعیه شورای رقابت در خصوص صلاحیت نداشتن صداوسیما در بحث نظارت بر صورت و تصویر فراگیر در فضای مجازی، گفت: یکی از معضلات عمده ما از اول انقلاب تا کنون دخالت ارگانهای مختلف در وظایف سایر ارگانهاست. آنها با اقدامات این چنینی که انجام میدهند، وظایف دیگران را تحتالشعاع قرار داده، قانون را زیرپا میگذارند و نمیگذارند که کارها در هر بخشی درست پیش برود.
او در گفتوگو با خبرآنلاین با اشاره به تعریف قانونی نظارت از طریق وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر رسانهها و شبکه نمایش خانگی، بیان کرد: یکی از کارهایی که ما باید در حوزه رسانه انجام دهیم این است که یا وظایف وزرات فرهنگوارشاد اسلامی را تعیین کنیم یا آن را جمع کنیم. این وزارتخانه تا سال ۸۴ وظیفه روابط عمومی را هم به عهده داشته، در ادامه این وظایف را به ریاست جمهوری واگذار کردند. در این بین ما میبینیم که ناگهان صداوسیما یک سری از وظایف اصلی این وزارتخانه که بخشی از آن نظارت بر رسانهها بوده دنبال کرده و میخواهد بر عهده بگیرد؛ این اتفاق خوبی نیست و باید این رویه را اصلاح کرد.
رفیعی با اشاره به فشارهایی که در این حوزه از طریق برخی ارگانها به ارگانهای مرجع وارد میشود، افزود: به عنوان مثال ما شورای عالی انقلاب فرهنگی و وزارت آموزشوپروش داریم و میبینیم آن چیزی که باید در آموزشوپرورش به دبیرستانها ابلاغ شود، از طریق شورای عالی انقلاب فرهنگی یک شبه برای آن تصمیم میگیرند! این جریان نازیبایی است که در مملکت ما رواج پیدا کرده و به واسطه آن با فشار به قوهقضاییه و دادسراها نامه سفارش میگیرند و آن نهاد را تحت فشار قرار میدهند!
رئیس انجمن روابط عمومی ایران در همین زمینه افزود: صدا و سیما به عنوان یک رسانه ملی باید بتواند به فعالیتهای خودش جامه عمل بپوشاند، نیاز امروزمان این است که صداوسیما صدای ملت باشد، در حالی که الان ضعفهای بسیاری دارد که باعث شده مردم از آن فاصله بگیرند. از همین رو اگر چنین نظارتهایی را بر روی فعالیتهای خودشان و جلب اعتماد مردم انجام دهند، آن وقت میتوانند اتفاقات مثبت زیادی را رقم بزنند. امروزه ما مشکلات بسیاری از برق، آب، هوا و... داریم و صدا و سیما باید با مردم ارتباط برقرار کرده و نقش رسانه را به درستی برای مردم ایفا کند تا همه از طریق همین رسانه با فرهنگ رویارویی با این مشکلات همراه شوند.
او با بیان قانونی نبودن عنوان نظارت برای صدا و سیما در حوزه رسانه و شبکه نمایش خانگی تصریح کرد: من وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را ناظر میدانم چرا که طبق قانون نظارت وظیفه همین وزارتخانه است. ما که نمیتوانیم یکدفعه قانون را عوض کنیم و همه چیز را به هم بریزیم؛ ضمن اینکه در هیچ جایی کسی که در حوزهای تولید کننده و ذینفع است، نمی تواند برای بازیگران همان حوزه نقش ناظر را بازی کند!
تهدید بودن نمایش خانگی به عنوان رقیب برای صدا و سیما هم موضوع دیگری بود که رفیعی با اشاره به آن گفت: ارگانهایی که جلوی بعضی از اتفاقات را میگیرند، نباید اجازه دهند که صدا و سیما قانون را دور بزند، وقتی قانون تعریف شدهای وجود دارد که وزارت ارشاد را به عنوان ناظر فعالیت های فرهنگی و هنری معرفی میکند، صداوسیما نباید در این حوزه ورود کند چه برسد به نظارت و تعریف اینکه نمایش خانگی باشد یا نه!
اعتراض به جریان رخ داده از طریق وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم از مواردی بود که رفیعی با تأکید به آن خاطرنشان کرد: وزارت ارشاد باید این قضیه را در دولت و مجلس مطرح کنند نه اینکه برای آنکه صدای کسی درنیاید، سکوت کند! سکوت در برابر یک حرکت اشتباه اتفاق خوبی نیست و مدیران وزارت فرهنگ لازم است که اعتراض کنند، چرا که این اتفاق که چون زور من بیشتر است پس زور میگویم، صحیح نیست و باید اجازه دهیم هر ارگانی به وظیفه خودش عمل کند