سید احسان خاندوزی سخنگوی اقتصادی دولت در نشست خبری خود با اشاره به نرخ تورم گفت: خوشبختانه بعداز ۱۴ ماه تورم به زیر ۳۰ درصد رسیده است.
به گزارش جماران؛ به نقل از ایلنا، سخنگوی اقتصادی دولت از رسیدن نرخ تورم به زیر ۳۰ درصد خبر داد.
سید احسان خاندوزی در نشست خبری خود با اشاره به نرخ تورم گفت: خوشبختانه بعداز ۱۴ ماه تورم به زیر ۳۰ درصد رسیده است.
سخنگوی اقتصادی دولت بیان کرد: نرخ تورم ماهانه تیرماه با ثبت عدد ۱/۹۵ کمترین عدد ۱۶ ماه گذشته است. تورم نقطه به نقطه نیز با کاهش ۳/۲ واحد درصدی نسبت به خرداد به عدد ۳۹/۴ درصد رسید.
وی افزود: یکی از مهمترین زیر شاخصهای تورم که همان تورم گروه خوراکیها و آشامیدنیها است، با کاهش ۵/۵ واحد درصدی در مقدار نقطه به نقطه به عدد ۳۷/۱ درصد رسید.
خاندوزی با بیان اینکه انضباط مالی دولت عامل مهم کاهش تورماست، عنوان کرد: اولین عامل اساسی کاهش تورم، کاهش تدریجی نرخ رشد نقدینگی از ابتدای دولت تاکنون بوده است.
وی افزود: نرخ رشد نقدینگی در خردادماه امسال پس از ۱۶ ماه، مقدار ۱۲ ماهه آن به زیر ۳۰ درصد کاهش پیدا کرد. این موضوع از مسیر انضباط بخشی به بودجه و پرهیز دولت از استقراض پولی از بانک مرکزی بود.
وزیر اقتصاد و دارایی ادامه داد: عدم استقراض دولت از بانک مرکزی منجر به این شد که در سال ۱۴۰۱ خالص بدهی دولت به بانک مرکزی بهبود پیدا کرده و در پایان این سال به منفی ۱۲۵ درصد رسید.
وی خاطرنشان کرد: دومین دلیل کاهش تورم در تیرماه، تعدیل انتظارات تورمی در ماههای اخیر بوده که به نوبه خود موجب ثبات بخشی به بازار ارز شد.
سخنگوی اقتصادی دولت افزود: سومین علت کاهش نرخ تورم، کاهش تورم جهانی بوده است. به طوری که در ۴ ماه امسال نسبت به سال قبل، بازار جهانی از ثبات نسبی برخوردار بود.
وی با اشاره به اینکه تورم تولید کننده که به یک سوم کاهش پیدا کرده است، ادامه داد: یکی دیگر از دستاوردهای دولت در کاهش تورم، کاهش شدید تورم تولیدکننده بوده است. این متغیر در دولت سابق به سقف تاریخی خود یعنی ۱۰۳ درصد در اردیبهشت ۱۴۰۰ رسیده بود. اما توانستیم این متغیر را با کاهش ۷۱ واحد درصدی به سطح ۳۲ درصد در اردیبهشت امسال برسانیم. این مسئله به معنای یک سوم شدن تورم تولیدکننده از ابتدای فعالیت دولت است.
سخنگوی اقتصادی دولت در تحلیل بخش حقیقی اقتصاد گفت: دولت سیزدهم فعالیت خود را در شرایطی آغاز کرد که ارزش تشکیل سرمایه در پایان سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۱۳۹۶ معادل ۱۸ درصد کاهش یافته بود.
وی تاکید کرد: یعنی اقتصاد ایران در حوزه تشکیل سرمایه در ۴سال مذکور نه تنها بزرگتر نشده بود، بلکه به میزان قابل توجهی کوچکتر شده بود. میانگین سرمایهگذاری سالانه بخش ساختمان در ۴ سال مذکور منفی ۴/۲ درصد و در ماشینآلات نیز منفی ۴/۶ درصد بود. اما با تغییر ریل سیاستگذاری در ابتدای آغاز به کار دولت سیزدهم، شاهد جهش تشکیل سرمایه در کشور هستیم.
وزیر اقتصاد و دارایی افزود: تشکیل سرمایه ثابت ناخالص بخش ماشین آلات و ساختمان در سال ۱۴۰۱ نسبت به دوره قبل به ترتیب ۱۵/۴ و ۱/۲درصد رشد کرد.
خاندوزی در خصوص مشکلات سامانه وام ازدواج گفت: از ابتدای امسال گزارشاتی مبنی بر اشکالات فنی در سامانه ثبت نام تسهیلات ازدواج وجود داشت. عمده این مشکلات فنی به دلیل اضافه شدن تسهیلات بخش فرزندآوری به سامانه بود که منجر به افزایش ترافیک شد. بانک مرکزی در اردیبهشت امسال به منظور برطرف کردن مشکلات فنی سامانه، ظرفیت سختافزاری خود را تا حد امکان افزایش داد.
وی افزود: همچنین با توجه به دستور رئیسجمهور، بستهای سیاستی تنظیم شد که نتیجه این بسته کاهش متقاضیان در صف تسهیلات ازدواج از ۴۰۰ هزار نفر به ۳۴۰ هزار نفر بود. از ابتدای امسال نیز تا دو روز گذشته، بیش از ۵۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده که نسبت به دوره مشابه سال قبل ۱۷ درصد رشد داشت.