قالیباف رییس مجلس شورای اسلامی گفت: در رابطه با مجلس و سوالاتی که دوستان داشتند مجلس حتماً نباید وکیل الدوله باشد، مجلس نماینده مردم است و باید دغدغه‌های مردم را دنبال کند. این نقد شما وارد است که هیچ معنی نداشت که در مجلس نامه بنویسند، امضا کنند و بخوانند که قالیباف برای ریاست‌جمهوری بیاید یا آقای رئیسی بیاید. ما نماینده مردم هستیم، البته نمایندگان حتماً نظر سیاسی دارند، فعالیت سیاسی می‌کنند و حق دارند که این کار را انجام بدهند؛ حتی در حوزه انتخابیه خود می‌توانند بروند کار سیاسی کنند، سخنرانی کنند و از کسی حمایت کنند اما اینکه در مجلس نامه بنویسند و از کسی حمایت کنند، این کار پسندیده نیست.

به گزارش جماران؛ محمدباقر قالیباف رییس مجلس شورای اسلامی در مراسم گرامیداشت سالروز ۱۶ آذر و روز دانشجو که صبح امروز (دوشنبه ۱۵ آذر) با حضور محمدعلی زلفی‌گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و علیرضا منادی سفیدان رییس کمیسیون آموزش مجلس در مرکز همایش‌های بین المللی دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، پس از شنیدن صحبت‌های نمایندگان تشکل‌های دانشجویی طی سخنانی گفت: روز ۱۶ آذر نقطه عطفی در تاریخ کشور عزیزمان است نقطه عطفی که نشان داد جوانان این کشور برای استقلال، عزت و پیشرفت این کشور تا پای جان آماده فعالیت، رشادت و مجاهدت هستند. 

 وی با بیان اینکه امروز امکان برگزاری این نشست‌ها به برکت خون شهدای انقلاب از شهدای ۱۶ آذر تا شهدای هسته‌ای است، خاطرنشان کرد: تحول در حکمرانی یکی از ملزومات امروز کشور است‌. امروز جمهوری اسلامی در بحث مربوط به بقا، استقلال و امنیت با همان ایده مردم‌سالاری دینی خود را تثبیت کرده و کارنامه خوب به سمت عالی دارد و همه مکاتب انسان ساخته که در دنیا در مخالفت با سنت‌های الهی گام برداشتند در بی‌هویت کردن جمهوری اسلامی از مبانی و ارزش‌های خود شکست خورده‌اند.

 

در حوزه حکمرانی دچار مشکل هستیم

 

قالیباف گفت: در عین حال در حوزه حکمت عملی و حکمرانی در کشور اصلا کارنامه قابل دفاعی نداریم و حتما یکی از موضوعات جدی آن مسئله شایسته.پروری و شایسته‌سالاری است که مورد اشاره برخی دانشجویان عزیز هم بود. اینکه ما در حوزه حکمرانی دچار مشکل هستیم چاره کار و کلید حل آن در همین دانشگاه‌ها است. 

رئیس مجلس با بیان اینکه اگر در حوزه‌های اجرایی موفقیتی داشتیم‌، این موفقیت دقیقا جایی بوده که دانشگاه محور کارها بوده است، تاکید کرد: اگر در این روز در دانشگاه هستیم به این دلیل است که با همه وجود باور داریم که دانشگاه محل به رسمیت شناختن مشکلات و فهم مشکل در کشور است. ما باور داریم که محیط اجرایی محل حل مسائل نیست. 

وی افزود: از همه نخبگان کشور برای حل مسئله حکمرانی و نحوه مدیریت کشور دعوت می‌کنم؛ چراکه اگر خواستار اصلاح ساختار بودجه، محرومیت‌زدایی، برقراری عدالت و شفافیت هستیم این مسئله تنها از بستر تحول در عرصه حکمرانی امکان‌پذیر است. 

قالیباف خاطرنشان کرد: به عنوان یک رزمنده این کشور به شما می‌گویم اگر سه مسئله شفاف‌سازی، هوشمندسازی و مردم‌سازی را در مسئله حکمرانی محور قرار دهیم، در یک بازه ۵ ساله ثبات اقتصادی حتی با استمرار شرایط تحریمی در کشور امکان‌پذیر است و دیگر شاهد بی انضباطی در اقتصاد و بالا رفتن روزانه قیمت‌ها نخواهیم بود که البته ما برنامه هفتم توسعه را برای دستیابی به این هدف در نظر گرفته‌ایم. 

 

کشور با سه چالش جمعیت، آب و اقتصاد مواجه است‌

 

رئیس مجلس با بیان اینکه امروز کشور با سه چالش جمعیت، آب و اقتصاد مواجه است‌، گفت: از اقتصاد وقتی حرف می‌زنیم به این معنی نیست که صدها چالش را جلوی روی خود بگذاریم بلکه اگر تنها دولت بیش از دخل خود خرج نکند قطعا مشکل خلق پول و نقدینگی در کشور قابل حل است.

رییس قوه مقننه در ادامه به سابقه هوشمندسازی در عرصه‌های مختلف اشاره کرد و بیان داشت: درست است که امروز در کرسی مجلس درخدمت هستم اما به عنوان کسی که چند دهه از عمر خود را در عرصه های مختلف سپری کرده‌ام. خدمت شما عرض می‌کنم که اگر امروز در هوافضای سپاه موفقیت‌هایی داشتیم از زمانی که من در هوافضای سپاه بودم و از دهه شصت این نیاز ایجاد شد تا امروز دانشگاه عرصه و مبدا پاسخ به نیازها بوده است. امروز در جمع شما اقرار می‌کنم که دانشگاه محل پیشرفت و پاسخ به نیازها و مسائل کشور است. 

وی اضافه کرد: یکی از کارهایی که من در همه عرصه‌های که مسئولیت داشتم، دنبال کردن مسئله هوشمندسازی امور است و امروز در مجلس سازوکاری ایجاد شده است و همه می‌توانند روند بررسی طرح‌ها و لوایح را ببینند که در چه مرحله‌ای قرار داد و از همه دعوت می‌کنم که بتوانند مسیر و روند لایحه و طرح‌ها را در هر مرحله دنبال کنند.

قالیباف ادامه داد: امروز هوشمندسازی، شفاف‌سازی و مردمی سازی سه اصل مهم برای کسب موفقیت و پیشرفت است. اگر در اقتصاد با یک مانع بزرگ مواجه باشیم آن مانند دولتی بودن است، این حرف دانشجوی عزیزمان که گفت نقطه اصلاح روند، اصلاح حکمرانی است را قبول دارم. در مواقعی در کنار این اشکال بر این است که مبتنی بر باورها هم حرکت نمی‌کنیم. 

وی با تاکید بر اهمیت توجه به باور «ما می‌توانیم»، خاطرنشان کرد: من در مراسم سالگرد شهید طهرانی مقدم که در منطقه ۲۲ تهران و در شمال اتوبان کرج در هوافضای سپاه برگزار شد، گفتم که فاصله «ما می‌توانیم» و «ما نمی‌توانیم» همین شمال و جنوب اتوبان کرج است. در شمال اتوبان کرج تجلی خلاقیت، دانشگاه، پژوهش، پیشرفت، دانش، نوآوری، خودباوری و دانشجو است که دستاوردهای عظیمی در حوزه فضای هوافضا داریم و ۱۵۰ متر آن طرف در جنوب اتوبان یک خودرو به خاطر یک پمپ برف پاک کن در پارکینگ می‌ماند.

رییس مجلس در ادامه با اشاره انتقادات مطرح شده از دانشجویان پیرامون رابطه میان مجلس و دولت، ابراز داشت: در رابطه با مجلس و سوالاتی که دوستان داشتند مجلس حتماً نباید وکیل الدوله باشد، مجلس نماینده مردم است و باید دغدغه‌های مردم را دنبال کند. این نقد شما وارد است که هیچ معنی نداشت که در مجلس نامه بنویسند، امضا کنند و بخوانند که قالیباف برای ریاست‌جمهوری بیاید یا آقای رئیسی بیاید. ما نماینده مردم هستیم، البته نمایندگان حتماً نظر سیاسی دارند، فعالیت سیاسی می‌کنند و حق دارند که این کار را انجام بدهند؛ حتی در حوزه انتخابیه خود می‌توانند بروند کار سیاسی کنند، سخنرانی کنند و از کسی حمایت کنند اما اینکه در مجلس نامه بنویسند و از کسی حمایت کنند، این کار پسندیده نیست حتی برای هر کس که انجام بدهیم. این نقد شما وارد است و من اجازه ندادم که آن نامه از تریبون مجلس خوانده شود.

وی ادامه داد: اینکه کسی که آمده نماینده مردم است همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند هیچ دلیلی ندارد که آنجا بشود محل عبور و برود به دنبال قدرت و جایگاه اجرایی؛ البته دولت با تشخیص و پیگیری خودش این انتخاب‌ها را داشت است. من شهادت می‌دهم که این دو وزیری که از مجلس به دولت رفتند، خود این دو برادر نامزد رفتن نبودند و هیچ لابی برای رفتن نکردند و دولت با بررسی‌هایی که انجام داد آن‌ها را انتخاب کرد. حتی آقای خاندوزی تا ۷۲ ساعت آخر خودش مقاومت می‌کرد و می‌گفت من نماینده مردم هستم و باید اینجا انجام وظیفه کنم.

قالیباف اضافه کرد: برای آقای زاکانی هم شورای شهر ایشان را برای شهرداری نامزد کردند و شهرداری هم پست مهم و تاثیرگذاری است. مجلس موافقت کرد و بعد از آن هم ما دیدیم در مجلس و دولت در سطح وزرا و معاونان رئیس‌جمهور اگر هم انتصابی صورت گرفت به صورت منحصر به فرد بود غیر از این بوده هرگونه دخالت در عزل و نصب‌ها و لابی کردن خلاف قانون و خارج از وظیفه نمایندگی است.

رییس مجلس همچنین اظهار داشت: بعضی دوستان هم البته دنبال این هستند که علت آن اشکال در قانون انتخابات ما است، یکی از مهمترین گام‌های اصلاح قانون انتخابات در مسیر تحول است و ما باید برای تحول گامی در مسیر تمرکززدایی برداریم و باید قانون شهرداری و شوراهای شهر را از این حالت تشریفاتی خارج کنیم، ۶ اصل قانون اساسی برای شوراهاست اما چون به آن هویت مستقل ندادیم آنجا مشکلات متنوعی به وجود می‌آید. به دلیل همین مسئله عدم تقسیم درست و مسئولیت‌ها نماینده وقتی در حوزه انتخابیه حضور پیدا می‌کند از علوفه دام تا آسفالت جاده و هر مسئله جزئی دیگری را مردم مستقیماً از نماینده درخواست می‌کنند؛ مسئولیت‌ها را باید متناسب تقسیم و تفکیک کنیم و اصلاحات لازم را انجام دهیم تا مسئول هر امری مشخصاً به وظایف خود بپردازد. من مصمم هستم که در مجلس قانون انتخابات مجلس را تغییر دهیم و این وضعیت مدیریت شهری و محلی را از مجلس جدا کنیم.

وی خاطرنشان کرد: اما دوستان، بنده به عنوان یک عضو و یک نماینده، آقای وزیر اینجا حضور دارند می‌توانند شهادت دهند که در این چهار ماه من برای عزل و نصب در یک جایی، موردی وجود ندارد که من حمایتی، صحبتی، و یا تماس و پیگیری کرده باشم.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.