کرمانپور مدیرکل روابطعمومی سازمان نظام پزشکی اعلام کرد: علت عدم وجود دوز دوم واکسن، خلف وعده چین در تحویل ۸ میلیون دوز واکسن به ایران است. مسئولین وزارت بهداشت باید با صداقت به مردم میگفتند که برادران چینی بدقولی کردهاند!
به گزارش جماران؛ امتداد نوشت: طی ده روز گذشته بسیاری از هموطنان بالای ۷۰ و ۸۰ سال که برای دریافت دوز دوم واکسن کووید۱۹ به مراکز بهداشت مراجعه کردند با یک موضع واحد روبرو شدهاند؛ “واکسن نداریم!” مسئلهای که نگرانیهای زیادی را در میان این افراد و خانوادههای آنها از نظر ایجاد فاصله بین دریافت دوز اول و دوم واکسن و ایمنیبخشی آن به همراه داشته است.
حسین کرمانپور، سخنگو و مدیرکل روابط عمومی و امور بینالملل سازمان نظام پزشکی کشور، ضمن اشاره به این مسئله، اظهار داشت: کشور چین قولی به وزارت بهداشت داده بود تا تعداد ۸میلیون دوز واکسن سینوفارم را تا هفته گذشته به ایران تحویل دهد که متاسفانه ظاهرا طرف چینی بدقولی کرده و به همین دلیل نیز، وزارت بهداشت از برنامه واکسیناسیون خود عقب افتاده است.
وی افزود: به همین دلیل هم، آن دسته از هموطنانی که در دوز اول واکسیناسیون، واکسن سینوفارم دریافت کرده بودند، امروز در مراجعه به مراکز، مشاهده میکنند که دوز دوم این واکسن موجود نیست. ظاهرا، چین قول داده که تا اواخر این هفته، بالغ بر ۳ و نیم میلیون دوز از واکسن سینوفارم را در اختیار ایران قرار دهد.
کرمانپور، تصریح کرد: اگر این تعداد واکسن به ایران برسد، بخشی از مشکل کنونی در واکسیناسیون دوز دوم، مرتفع خواهد شد. وزارت بهداشت نیز، ظاهرا برای جلوگیری از ایجاد مشکل برای شهروندان، اطلاع رسانی کرده که آن دسته از افراد که دوز اول واکسن سینوفارم را دریافت کردند برای دریافت دوز دوم مراجعه نکنند و زمان مراجعه به اطلاع آنها خواهد رسید.
مسئولین وزارت بهداشت باید با صداقت به مردم میگفتند که برادران چینی بدقولی کردهاند
سخنگوی سازمان نظام پزشکی، خاطرنشان کرد: مسئولین وزارت بهداشت باید با صداقت به مردم میگفتند که برادران چینی بدقولی کردهاند. نکته نگران کنندهای که مورد سوال بسیاری از مردم بوده، بحث فاصله بیش از ۲۸ روز بین دوز اول و دوم واکسن است و پاسخ این پرسش را باید از مسئولین این حوزه در ستاد ملی مقابله با کرونا داشته باشیم.
بهتر است که دوز دوم واکسن سینوفارم چین تا قبل از ۳۵ روز به افراد تزریق شود
وی افزود: پیش بینی من این است که با توجه به جمیع جهات و ایمنیبخشی که دوز اول سینوفارم ایجاد میکند، بهتر است که تا قبل از ۳۵ روز دوز دوم به افراد تزریق شود. چرا که سینوفارم از دسته ضعیفترین واکسنها از نظر تولید ایمنی بوده و باید هرچه سریعتر شاهد تزریق دوز دوم آن به هموطنان باشیم. اگر این واسکن، آسترازنیکا بود که جای نگرانی وجود نداشت و تا ۱۲ هفته زمان برای توزیع دوز دوم آن داشتیم.
مدیرکل سازمان نظام پزشکی کشور، تاکید داشت: اگر دوز دوم واکسن سینوفارم تا اواخر این هفته به ایران رسیده و در اختیار مردم قرار بگیرد که جای نگرانی زیادی از نظر فاصله بین دوز اول و دوم نخواهیم داشت. اما اگر به هفته بعد موکول شود جای سوال خواهد داشت و باید کم و کیف آن را از متخصصین این حوزه، نظیر دکتر محرز و دوستانشان در ستادملی مقابله با کرونا جویا شویم.
مسئولین وزارت بهداشت از بیان حرفهای حماسی پرهیز کنند
کرمانپور، همچنین در ادامه، اشارهای نیز به بازار واکسن در دنیا داشت و یادآور شد: همه تولید کنندگان جهانی واکسن از نظر تحویل به موقع آن، بدقول هستند و این مسئله به این دلیل بوده که واقعا شاهد پیشی گرفتن تقاضا از عرضه واکسن هستیم. توصیه من این است که مسئولین وزارت بهداشت، بحث بدقولی این شرکتها در ارسال واکسن را مدنظر قرار داده و از بیان حرفهای حماسی پرهیز کنند.
وی ادامه داد: البته دوستان وزارت بهداشت، طبعا استقبال میکنند که واکسن به وفور در کشور در اختیار مردم قرار بگیرد اما باید باید توجه داشته باشند که نمیتوان روی حرف شرکتهای تولید واکسن نیز حساب صد درصدی باز کرد.
زمان پرت واکسیناسیون در کشورهایی مثل ما بسیار بالاست
مدیرکل روابط عمومی سازمان نظام پزشکی، همچنین در پایان با اشاره به روند واکسیناسیون در کشور نیز تصریح کرد: مسلما با این وضعیت، روند واکسیناسیون عمومی در ایران در زمانی که دوستان اعلام میکنند به پایان نخواهد رسید. زمان پرت واکسیناسیون در کشورهایی مثل ما که از قبل خرید نکرده و برای واردات واکسن دیر اقدام کردیم، بسیار بسیار بالا خواهد بود.