نماینده اتحادیه اروپا ابراز امیدواری کرد: توافق در خصوص برجام در دور بعدی گفتوگوها حاصل خواهد شد.
به گزارش جماران؛ «انریکه مورا»، معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا برای حصول توافق در خصوص برجام در دور بعدی گفتوگوهای وین ابراز امیدواری کرده است.
مورا گفته معتقد است توافق در خصوص برجام در دور بعدی گفتوگوهای هستهای که از هفته آینده آغاز میشود حاصل خواهد شد.
این مقام اتحادیه اروپا گزارش قبلاً در خبرگزاری رویترز در خصوص اینکه دور بعدی مذاکرات وین پنجشنبه هفته آینده برگزار میشود را تأیید کرد.
خبرگزاری رویترز ساعاتی پیشتر گزارش داده بود این گفتوگوها پنجشنبه آینده ۱۰ ژوئن (مصادف با ۲۰ خرداد) برگزار خواهد شد.
کمیسیون مشترک برجام پس از بیش از یک هفته گفتوگوهای فشرده در چارچوبهای دوجانبه و چندجانبه در سطوح مختلف در ساعت ۲۰:۱۵ امشب (چهارشنبه) به وقت وین در محل گرندهتل این شهر تشکیل جلسه داد. این نشست چند ساعت بعد پایان یافت و مقرر شد روسای هیأتها برای چند روز رایزنی به پایتختها برگردند و مذاکرات ظرف روزهای آینده مجددا از سر گرفته شود.
انریکه مورا گفت: «من به عنوان هماهنگکننده امیدوار بودم که این دور از گفتوگوها دور نهایی باشد. این اتفاق نیفتاد اما ما به تلاش ادامه خواهیم داد و اطمینان دارم دور بعد مرحلهای است که سرانجام به توافق خواهیم رسید و ایالات متحده و ایران را به برجام بازخواهیم گرداند.»
او در ادامه تصریح کرد احیای برجام فرایند پیچیدهای است. مورا گفت: «این، فرایند پیچیدهای است که نیازمند تصمیمهای سیاسی به جای مسائل فنی است. آنها به موازات هم پیش میروند حالا ما داریم به نقطهای میرسیم که باید با هسته مسائل روبرو شویم.»
انریکه مورا گفت: «در این موقعیت برای هیئتها منطقی است که به خانه بازگردند، پیشرفت کار را به مسئولان گزارش دهند. امیدوارم که با ایدههای جدید و تازه برگردند و پرونده مذاکرات را ببندند.»
جمهوری اسلامی ایران، در واکنش به خروج آمریکا از برجام و نقض عهد کشورهای اروپایی در عمل به وعدههایشان برای برخوردار کردن ایران از امتیازات اقتصادی ذیل این توافق در چند گام تعهداتش ذیل برجام را کاهش داد.
دولت «جو بایدن» مدعی است قصد دارد از طریق مذاکرات جاری در شهر وین، پایتخت اتریش زمینههای لازم برای بازگشت کشورش به توافق هستهای برجام را فراهم کند.
«دونالد ترامپ»، رئیسجمهور سابق آمریکا اردیبهشتماه سال ۱۳۹۷ با نقض تعهدات آن کشور از این توافق مورد تأیید شورای امنیت سازمان ملل متحد خارج شد و سیاست موسوم به «فشار حداکثری» را در دستور کار قرار داد.
مقامهای دولت جو بایدن بارها به صراحت به شکست سیاست فشار حداکثری اعتراف کردهاند اما تا کنون از انجام اقداماتی که برای بازگشت به این توافق لازم هستند سرباز زدهاند.