فریدون عباسی نامزد انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم گفت: شأن نمایندگان جمع کردن امضا برای دعوت از رئیسی برای انتخابات نبود.

به گزارش جماران؛ به نقل از رویداد24، چند روزی دیگر تا ثبت نام نامزد‌های انتخابات ریاست جهموری ۱۴۰۰ باقی نمانده است و همچنان گمانی‌زنی برای اینکه چه افرادی به صحنه خواهند آمد، وجود دارد. در این بین، برخی هم از مدت‌ها پیش حضور خود را به عنوان کاندیدا در بزرگترین رقابت سیاسی کشور مطرح کردند که یکی از این افراد، فریدون عباسی رییس سابق سازمان انرژی اتمی و نماینده کنونی و رییس کمیسیون انرژی مجلس است. فریدون عباسی می‌گوید برای نجات اقتصاد، برنامه دارد و با نگاهی متفاوت از مدیریت‌های گذشته وارد صحنه خواهد شد.

نفوذ حقوقی‌های بزرگی باعث ریزش بورس شد

او می گوید: موضوع اساسی این است که ارزش پول ملی به دلایل مختلف مرتباً کاهش پیدا کرده است. وقتی درآمد دولتی به هر دلیل کم می‌شود قیمت ارز را بالا می‌برند تا هزینه‌های جاری کشور را از این طریق تامین کنند. عدم‌صداقت و رانت اطلاعاتی که وجود دارد، خودش را در بورس به خوبی نشان داد. قرار است بورس محلی باشد که فعالیت‌های اقتصادی در آن شفاف انجام شود تا با جمع‌شدن سرمایه‌های خرد بشود کار‌های بزرگی کرد، اما اطلاعات نادرست و نفوذ حقوقی‌های بزرگی که در بورس، شبکه‌ای کار می‌کنند باعث شد که در جامعه توهماتی ایجاد شود و بعد این افراد با رسیدن به مقاصد خودشان جیب مردم را خالی کرده و فشار را بر روی جامعه گذاشتند.

این چهره اصولگرای مجلس افزود: این معضل، چالش اقتصادی بزرگی است که به دولت برمی‌گردد، یعنی رفتار‌های دولت به‌گونه‌ای است که مشکلاتش را بیشتر به دوش مردم می‌اندازد. ما باید صداقت داشته باشیم و از بازار سرمایه حمایت کنیم و اطلاعات را شفاف در اختیار مردم بگذاریم تا از این رفتار‌ها پیش نیاید.

عباسی تصریح کرد: مسئله دیگر، بخش ساختمان و تولید مسکن است؛ مسکن یک کالای سرمایه‌ای است که طی چند سال گذشته قیمتش به شدت رشد کرده است. از این‌رو دولت بعدی باید در بحث تولید مسکن برنامه جدی داشته باشد تا مشاغل دیگر و مرتبط با مسکن راه‌اندازی شود. از این کار دو فایده خواهیم برد؛ اول، بحث تولید مسکن و کنترل قیمت و دیگری، اشتغال است. پس دولت موظف است در جامعه امنیت ایجاد کند و در کنار آن باید منابع داخلی و نقدینگی‌ها هدایت شود. این موضوع جز با اعتماد، میسر نمی‌شود. تا مردم پولشان را از بازار خودرو و امثال آن خارج نکنند، حال اقتصاد خوب نخواهد شد.

نماینده کازرون یادآور شد: درآمد فعلی دولت می‌تواند از دو جنبه باشد، یکی فروش نفت و فرآورده‌ها و دیگری، سرمایه‌گذاری خارجی؛ که سرمایه‌گذاری خارجی دارای دو بخش است. اول اینکه، امنیت سرمایه‌گذاری در داخل باید بالا برده شود. یعنی نباید دیدگاه‌های امنیتی رایج در اقتصاد داشته باشیم. اقدامات قوه قضاییه در مقطعی خوب بود، ولی بعد از آن می‌تواند مضر باشد، چون کسی امنیت سرمایه‌گذاری پیدا نمی‌کند. موضوع دوم، دیپلماسی اقتصادی است که ایران در آن سستی و کاستی دارد. مخصوصاً دیپلماسی با کشور‌های منطقه راهگشا است، چون مرز و ارتباط راه زمینی داریم و اگر مراودات با کشور‌های همسایه بیشتر شود می‌توان سرمایه جذب کرد تا برای کشور ارزآوری داشته و مشکلات را حل کنیم.

رییس کمیسیون انرژی مجلس در ادامه عنوان کرد: در تصمیم‌گیری‌های کشور عدم‌انسجام وجود دارد. دستگاه‌های مربوطه مثل نفت، نیرو، وزارت خارجه، وزارت کشور و وزارت اقتصاد باید توسط دستگاه اجرایی هماهنگ شوند. یعنی رییس جمهور و معاون اولش باید وقت ویژه‌ای بگذارند تا این وزارتخانه‌ها را هماهنگ کنند تا بتوانیم در بحث صادرات مقتدر و با ثبات عمل کنیم. هیچ‌کس نباید بخشی‌نگر باشد که اگر همین موضوع برطرف شود بسیاری از مشکلاتمان با کشور‌های اطراف حل خواهد شد.

رئیسی برای قوه قضاییه مفید است نه ریاست جمهوری

عباسی در پاسخ به اینکه چرا به مانند ۲۲۰ نفر از همکارانش در مجلس نامه دعوت از ابراهیم رییسی را برای حضور در انتخابات امضا نکرده است؟ گفت: به‌نظر من، وجود شخصی مثل آقای رییسی در قوه قضاییه مغتنم است. ما برای رفتن به‌سمت توزیع عدالت در جامعه و ایجاد زمینه‌های تمدن نوین اسلامی لازم است فردی را در قوه قضاییه داشته باشیم که همان جنس باشد. از این‌رو معتقدم آقای رییسی برای سمت ریاست قوه مفید فایده‌تراز ریاست جمهوری است و اگر تیم‌های خوبی را به‌کار بگیرند موفق‌تر هم خواهند شد. مدیریت در این حوزه معمولاً ۱۰ ساله است. ایشان وقتی تولیت آستان قدس را کنار گذاشت که رییس قوه قضاییه شود، پس این سمت برایش اولویت پیدا کرد. حال بهتر است ایشان مسیر خود را تا انتها در این سمت دنبال کند تا بتواند کار‌های اساسی را در آن تشکیلات به سرانجام برساند.

شأن نمایندگان جمع کردن امضا برای دعوت از رئیس جمهور نیست

وی افزود: البته نکته دیگر من این است که شأن نماینده نیست که برای دعوت از چهره‌ای خاص در انتخابات، نامه امضا کنند. وقتی نماینده مردم نامه دعوت از فردی را امضا می‌کند چطور می‌خواهد بعداً نقش نمایندگی خود را ایفا کند. نمایندگان باید در صورت لزوم، سوال و استیضاح کنند و نمی‌شود که خودشان دعوت کنند و بعد هم اگر کاستی پیش آمد از اهرم نظارتیشان استفاده کنند. شان مجلس این است که در این جایگاه سکوت کند و به نقش قانون‌گذاری و نظارت خود بپردازد.

نام دولت من دولت نخبگانی است

رییس سابق سازمان انرژی اتمی در پاسخ به اینکه اسم دولتش چیست و آیا خود را رجل سیاسی می‌داند؟ گفت: اسم دولت بنده، دولت نخبگانی است. شورای نگهبان قواعدی دارد که بر مبنای آن سابقه افراد را بررسی و استعلام‌هایی را می‌گیرد. من بحث اینکه رجل سیاسی هستم یا نه را به بررسی شورای نگهبان می‌سپارم و دنبال این نیستم که بگویم چقدر شانس تایید دارم.

وی در پایان و در پاسخ به این پرسش که اگر رد صلاحیت شود از کاندیدایی حمایت خواهد کرد یا نه؟ گفت: در کسوت نمایندگی هرگز از نامزدی حمایت نخواهم کرد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.