مسعود پزشکیان درباره‌ی سنگ‌اندازی‌های اسراییل و گروه‌های تندرو در داخل کشور در روند مذاکره با آمریکا می‌گوید: آنچه که به نظر می‌رسد؛ اسراییل، عربستان و یک‌سری از تندروهای آمریکایی نمی‌خواهند، توافق با آمریکا شکل بگیرد. برخی از تندروها در داخل کشور هم نمی‌خواهند به تواقق برسیم و اوضاع زندگی مردم هم خوب شود. اگر مردم با توافق زندگی بهتری خواهند داشت شما چرا می‌خواهید مذاکره را کش بدهید که انتخابات بگذرد؟

به گزارش جماران؛ انصاف نیوز نوشت: مسعود پزشکیان درباره‌ی استفاده مسئولین از واکسن پاکبان‌ها می‌گوید باید رسانه‌ها و ناظرین این افراد را نقد کنند و بررسی کنند که واکسن به دست گروه‌های هدف برسد، حتی اگر پاکبان‌ها واکسن نمی‌خواستند باید به اولویت بعدی بدهند.

از سوی دیگر درباره‌ی واکسن پولی معتقد است مسائل بهداشتی که به جان انسان‌ها وابسته است، نباید پولی شود و حتی کشورهای سرمایه‌داری هم این را رعایت کردند.

ایرنا خبر داده بود: برخی مدیران ‌و کارمندان منتسب به شهرداری آبادان از سهمیه واکسن کرونای اختصاص یافته به پاکبانان این شهرداری که در معرض شدید آلودگی با پسماندهای خطرناک قرار دارند سواستفاده کرده و واکسن تزریق کردند.

این موضوع در شهرهای دیگر ی نیز خبری شده و این شائبه را ایجاد کرده که دیگر کدامیک از مسئولین از واکسن استفاده کرده‌‌اند. مسئله‌ی دیگر موضوع پولی‌شدن واکسن کرونا است که در شبکه‌های اجتماعی واکنش‌های زیادی داشت.

پزشکیان: مسئولین باید بررسی کنند، واکسن به دست گروه هدف برسد

مسعود پزشکیان درباره‌ی استفاده مسئولین از واکسن پاکبان‌ها گفت: تمام مشکلات ناشی از نحوه‌ی اجرا است. اگر اولویت‌بندی درستی برای واکسن در نظر گرفته باشند، طبیعتاً باید این واکسن محدود به دست کسانی برسد که در اولویت هستند. افرادی که خارج از این اولویت هستند و در صف واکسن هستند، باید آنها را نقد کرد. کار آنها انصاف نیست. رسانه‌ها و مسئولین اجرایی باید با کسانی که اینکار را انجام می‌دهند برخورد کنند.

وزیر بهداشت دولت خاتمی درباره‌ی نظارت بر توزیع واکسن اضافه کرد: مسئولین باید بررسی کنند که به دست گروه هدف برسد. یعنی یک طرف قضیه به مسئولان اجرایی بر می‌گردد و باید از آنها پرسید چرا اجازه دادند واکسن‌ها به کسی غیر از آن گروه هدف تزریق شود. حتی اگر پاکبان‌ها واکسن را نخواستند باید به اولویت بعدی داده می‌شد، نه اینکه خودشان واکسن را بزنند. بنده فکر می‌کنم، آقای نمکی حداکثر تلاش خود را در وزارت‌خانه انجام می‌دهد، این دولت است که در این زمینه کوتاهی می‌کند. وقتی کرونا آمد از همان موقع معتقد بودم به یک ستاد جنگ نیاز داریم و رئیس ستاد جنگ وزیر بهداشت نیست. وزیر بهداشت یک عضوی از آن ستاد است. اکنون تمام فشارها و دعواها زیر سر وزیر بهداشت جمع شده است.

درباره‌ی واکسن باید از وزیر بهداشت و تیم کارشناسی آنها یک صدا خارج شود

این نماینده‌ی مجلس درباره‌ی ناهماهنگی و حرف‌های متناقض مسئولان در وزرات بهداشت افزود: وقتی آن ستاد نیست، این اتفاق‌ها توسط کارشناس‌ها ممکن است رخ بدهد. اگر یک ستاد جنگ برای مبارزه با یک تهاجم ویروسی نداشته باشیم که با قاطعیت درباره‌‌ی آن مسئله جهت‌گیری‌ها را مشخص نکند، طبیعی است با این وضعیت هرکسی دلش می‌‌خواهد اینکار را می‌کند و کسی دیگر مخالفت می‌کند. این عدم هماهنگی صرفاً درباره‌ی وزارت بهداشت نخواهد بود. اصولاً درباره‌ی واکسن باید از وزیر بهداشت و تیم کارشناسی آنها یک صدا خارج شود.

او در ادامه درباره‌ی واکسن پولی گفت: مسائل بهداشتی که به جان انسان‌ها وابسته است نباید پولی شود. مسائل سلامت باید بر اساس اولویت‌ها داده شود. مثلاً اینکه یکی پول دارد درمان کنیم و دیگری را که پول ندارد، درمان نکنیم، در بهداشت و درمان این از نظر اخلاقی جایگاهی ندارد. کسی که بیشتر نیازمند است باید در صف مقدم جهت دریافت خدمت قرار گیرد و همه هم کمک کنند که این اتفاق‌ بیافتد. در همان کشورهای سرمایه‌‌دار هم این الویت‌‌ها درباره‌ی واکسن وجود دارد و رعایت می‌شود. نباید درکشور خود کاری کنیم که الویت‌ها بر هم بخورد و پولدارها واکسن‌ها را بزنند.  

باید خواست جامعه را در روند رفتاری خود در نظر گرفت

پزشکیان در پاسخ به پرسش درباره‌ی ادبیات وزیر بهداشت و انتقادها به او اذعان کرد: باید این را از خودشان پرسید، هرکسی خصوصیات رفتاری خودش را دارد. ویژگی اخلاقی او همین است و این نوع ادبیات را نمی‌توان تغییر داد. باید طوری عمل کند که بازخورد منفی در جامعه نداشته باشد. بنده ممکن است یک‌سری سلایقی داشته باشم اما وقتی در جامعه آن رفتار انعکاس بدی دارد، باید خواست جامعه را در روند رفتاری خود در نظر گرفت.

 این فعال سیاسی در ادامه درباره‌ی سیاسی کاری در زمینه کرونا بیان کرد: اینکه رهبری گفتند از فلان کشور واکسن نخرید، یک بحث سیاسی است. چون بر روی برخی از افراد تاثیرات منفی گذاشته است. چون رهبری به علل مختلف تصمیم گرفته است که از فلان کشورها واکسن نخریم، دلیلی ندارد توجیه کنیم آن واکسن‌ها خوب نیست و با آنها مخالفت کنیم. در دنیا تولید واکسن به اندازه‌ی نیاز انسان‌ها نیست. در خیلی کشورها واکسن به کشور دیگری صادر نمی‌کنند، چون مردم کشور خودشان در اولویت هستند. طبیعتا اولویت و کمبود تولید باعث شده است که به‌راحتی واکسن در دسترس باشد، یعنی واکسن نیست که بخرید یا قیمت آنها بسیار گران است. باید واکسیناسیون را از آدم‌های پر خطر شروع کنیم و بعد به کم خطرها رساند.

او درباره‌ی راه‌حل بهبود این مسائل و ادبیات مسئولین توضیح داد: وجود ستاد جنگ این مسائل را حل خواهد کرد؛ در آن ستاد جنگ باید حلاجی کنند و از آنجا یک صدا بیرون بیاید. هر ساختاری، حوزه، سازمانی و قوه‌ای باید در ستاد جنگ نماینده داشته باشد. تا دیگر این قوه یا ساختار نگوید ما فلان چیز را قبول نمی‌کنیم و همه‎‌ی مسئولین و مردم‌ مطیع این ستاد باشند. وقتی یک گروهی با قاطعیت به این مسئله‌ای رسیدند، دیگر یک گروهی در مسجد نمی‌گویند این بر خلاف اسلام است و یک نفر در قوه قضاییه نمی‌گوید این بر خلاف قانون است. چون یک سیاست مشخصی تعریف می‌شود و بر اساس آن پیش خواهند رفت.

وی در پاسخ به این پرسش که ستاد کرونا نقش همان ستاد جنگ را دارد، گفت: ستاد کرونا این قدرتی که عرض کردم را ندارد. به تازگی به یکی از نماینده‌ها اجازه دادند، در آن ستاد حضور داشته باشد. همیشه این وزیر بهداشت است که باید پاسخگو باشد. در صورتیکه ستاد جنگ است که تصمیم می گیرد و وقتی هم وزیر کاری را نکند، همان ستاد وزیر را استیضاح می‌کند. نه اینکه وزیر بگوید من گفتم فلان کار را انجام دهید اما نکردند. الان در ستاد کرونا به حرف وزیر گوش ندادند و تا مشکلی پیش آمد، می‌خواهند وزیر را استیضاح کنند.

پزشکیان در انتها تاکید کرد: ستاد کرونا کار خود را درست انجام نمی‌دهد؛ کسی که در خط مقدم است، کتک می‌خورد. الان بیمارستان‌ها پر شده است و تخت‌های ICU  جایی ندارد. در صورتی که می‌شد جلوگیری کرد. در ساختار موجود وزیر باید پاسخ تصمیم‌های دیگران و سیاست‌های کلی را بدهد.

 

پزشکیان: چرا می‌خواهید مذاکره را کش بدهید که انتخابات بگذرد؟

مسعود پزشکیان درباره‌ی اینکه اسراییل، عربستان و تندورهای آمریکایی و ایرانی نمی‌خواهند با آمریکا توافقی صورت گیرد، با انتقاد می‌گوید «نمی‌دانم فرق اینها با همدیگر چیست».

وی در ادامه معتقد است رهبری با توافق موافق است و فقط نمی‌خواهد روند مذاکره فرسایشی شود و اینکه آمریکا باید به توافقات خود پایبند باشد.

مسعود پزشکیان درباره‌ی سنگ‌اندازی‌های اسراییل و گروه‌های تندرو در داخل کشور در روند مذاکره با آمریکا می‌گوید: آنچه که به نظر می‌رسد؛ اسراییل، عربستان و یک‌سری از تندروهای آمریکایی نمی‌خواهند، توافق با آمریکا شکل بگیرد. برخی از تندروها در داخل کشور هم نمی‌خواهند به تواقق برسیم و اوضاع زندگی مردم هم خوب شود. اگر مردم با توافق زندگی بهتری خواهند داشت شما چرا می‌خواهید مذاکره را کش بدهید که انتخابات بگذرد؟

او در ادامه بیان کرد: این روند داخلی و عملکرد اسراییل برای این است که اگر برجام به نتیجه برسد، فشارهایی از روی دوش مردم برداشته می‌شود. پس اگر این اتفاق بیافتد، تندورها می‌خواهند به چه کسی فحش دهند؟ چگونه دیگر در رقابت‌های انتخاباتی بگویند اینها بی‌عرضه بودند و الان ما می‌آییم و این مسائل را حل می‌کنیم؟ بعد هم توافقات را خودشان انجام دهند؛ از سوی دیگر اگر ما کوتاه بیاییم، آمریکا می‌خواهد به ما فشار حداکثری وارد کند و هر مقدار که از دستشان بر می‌آید، از ما امتیاز بگیرند. رهبری الان با گفت‌وگو و مذاکره موافق است و می‌گویند اینها بیایند و ثابت کنند که می‌خواهند برجام را اجرا کنند و آمریکا باید ثابت کند که به برجام برگشته است.

رهبری گفتند آمریکا اگر به تعهدهای خود بازگردد، ما هم بر می‌گردیم

این نماینده‌‎ی مجلس درباره‌ی اینکه اگر آمریکا به تعهداتش پایبند باشد، زمینه‌سازی برای توافقات دیگر با آمریکا است، اذعان کرد: کاری که اسراییل می‌کند، فشار را بر ما بیشتر می‌کند، پس دو نگاه وجود دارد، آمریکا وقتی می‌بیند ما در فشار هستیم، ممکن است سو استفاده کند و وجه دیگر این است که اگر اینها به تعهدات خود عمل کردند، می‌توان تصمیم گرفت درباره‌ی مسائل دیگر می‌توان مذاکره کرد یا خیر؟ اگر اول مذاکره کنم و بعد ببینم طرف مقابل سر ما کلاه گذاشته است که نمی‌شود. فرض کنید ایران به تمام تعهدات عمل می‌کند اما طرف مقابل به تعهداتش پایبند نیست و بعد می‌گوید فلان کار را هم انجام بده؛ این دیگر منطقی نیست. رهبری هم توافق را قبول کرده است، کسی دیگر نمی‌تواند از ایشان جلوتر باشد. رهبری گفتند آمریکا اگر به تعهدهای خود بازگردد، ما هم بر می‌گردیم.

فرق تندروهای داخلی و خارجی چیست؟

 پزشکیان درباره‌ی اینکه تندورهای داخلی و خارجی هردو می‌خواهند این توافق پاره شود، اضافه کرد: ‌فرق اینها با اسراییل و تندروهای آمریکایی چیست؟ هردو می‌خواهند این توافق پاره شود. علناً در حرف‌های خود می‌گویند اگر مذاکره شود، اصلاح‌طلبان انتخابات را برنده خواهند شد. پس فهمیدند باید مذاکره را کش داد تا دولت هیچ نقطه‌ی روشنی نداشته باشد و این خیلی نامردی است. در عالم سیاست، مردم را وسیله قرار دادند تا خودشان قدرت بیشتری داشته باشند. اسراییل شیطنت می‌کند، مثلا شهید فخری زاده را ترور کردند، همین باعث شد در مجلس قوانینی را بنویسند. باز هم در نطنز اتفاقاتی افتاد و سیاست ایران به این سمت می‌رود که اینکار را در مقابل عمل آنها انجام می‌دهیم.

وی در انتها گفت: دنیا و سازمان‌های بین المللی باید بدانند که با عوامل خودشان در کشور ما فتنه ایجاد می‌کنند و دیگر نباید تصور کنند ایران کوتاه می‌آید. طرف مقابل باید صادقانه به تعهد خود عمل کند، رهبری همیشه گفتند ما پایبند به تعهد خود هستیم. کاری که رهبری کرد، مدبرانه‌ترین روش است، چون بالاخره ایشان باید اجازه دهد تا برخوردی بشود یا نشود. چون آنها دلشان می‌خواهد دعوایی راه بیاندازند تا کل قضیه بر هم خورد. اما حاکمیت اینکار را نمی‌کند. رهبری هم فقط گفتند مذاکره را کش ندهند تا روند فرسایشی نباشد، وگرنه با برجام موافق هستند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
2 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.