اعلام عدم کاندیداتوری سید حسن خمینی اما موضوعی نیست که بتوان ساده از کنار آن گذاشت. این مساله قطعا برای اصلاحطلبان با چالشهایی همراه خواهد بود. زیرا در چند هفته اخیر همه امیدشان به پای صندوق آوردن بدنه اجتماعی، استفاده از ظرفیت سیدحسن خمینی بود و حالا دیگر او نیست. لذا این سوال مطرح است که در این مرحله چه تصمیم خواهند گرفت.
به گزارش جماران؛ نامه نیوز نوشت: گمانه کاندیداتوری سید حسن خمینی در انتخابات ریاست جمهوری پیشرو از چند قبل قوت گرفته و شاهد بودیم که فعالان سیاسی و رسانههای اصلاحطلب چطور برای ورود او فضاسازی میکردند. اظهار نظر صریحی اما از یادگار امام شنیده نشده بود و همه گمانهها با اتکا به چند جمله با رنگ بوی انتخاباتی درباره احساس مسئولیت و نیاز کشور و ... بیان میشد.
با نزدیک شدن به انتخابات اما باید تکلیف این قضیه روشن میشود اما از روی که خود سیدحسن خمینی تکلیف خود را بداند و هم از این جهت که اصلاحطلبان بفهمند میتوان روی ظرفیت او حساب کرد یا خیر. بگذریم از اینکه گمانههایی نیز درباره احتمال رد صلاحیت وی مطرح بود و برخی هم گمان میکردند که با توجه به عدم سابقه اجرایی و کارنامه قابل ارائه اساسا امکان رایآوری ندارد.
توصیه رهبری
پرونده کاندیداتوری یا عدم کاندیداتوری او اما پیش از بالا گرفتن این چالشها مختومه شد. گویا او برای ورود به انتخابات با رهبری مشورت کرده و ایشان نیز وی را بر حذر داشتهاند. این خبر را شب گذشته حجت الاسلام سید یاسر خمینی در گفتگو با جماران اعلام کرد. او در پاسخ به سوالی در خصوص احتمال کاندیداتوری یادگار امام گفت که « در هفتهها و بلکه ماههای اخیر، اقبال زیادی به اخوی گرامی جناب حاج حسن آقا شد و بزرگان زیادی از عاشقان امام، ایثارگران، مذهبیّون، خانوادههای شهداء، سیاسیون و دانشگاهیان کشور ایشان را تنها کسی دانستند که میتواند کشور را با شعار «همه با هم» امام خمینی متحد کند.»
وی با بیان اینکه حاج حسن آقا هنوز این درخواستها را نپذیرفته بودند، افزود: «ایشان با تردید در حال مشورت و بررسی جوانب امر بودند تا اینکه امروز مطابق دیدارهای نوبه خود با رهبری به دیدن ایشان رفتند که طی این ملاقات، رهبر انقلاب کاندیداتوری ایشان در انتخابات را به صلاح ندانستند و با بیان اینکه حاج حسن آقا را مانند فرزند خود میدانند، از ایشان خواستند که در شرایط فعلی به این عرصه ورود نکنند.»
سید یاسر خمینی تصریح کرد: «با توجه به این توصیه، طبیعی است که تصمیم ایشان روشن است و اخوی یقینا تصمیمی برای کاندیداتوری ندارند.»
وی در پایان با ابراز امیدواری نسبت به برگزاری پرشور انتخابات پیش رو، گفت: «لازم است، به نیابت از اخوی از همه شخصیتهای حقیقی و حقوقی که از ایشان دعوت کردند تشکر کنم. ایشان خود را خدمتگزار مردم میداند و براى صلاحدید مردم و انقلاب حاضر به هرگونه ازخودگذشتگى است و در هر جایى باشد خدمتگزار و دلسوز مردم است.»
اصلاحطلبان و دست خالی
اعلام عدم کاندیداتوری سید حسن خمینی اما موضوعی نیست که بتوان ساده از کنار آن گذاشت. این مساله قطعا برای اصلاحطلبان با چالشهایی همراه خواهد بود. زیرا در چند هفته اخیر همه امیدشان به پای صندوق آوردن بدنه اجتماعی، استفاده از ظرفیت سیدحسن خمینی بود و حالا دیگر او نیست. لذا این سوال مطرح است که در این مرحله چه تصمیم خواهند گرفت. آیا سراغ گزینههای عموما حداقلی خود رفته با امثال محمدرضا عارف وارد این رقابتها میشوند یا اینکه یک بار دیگر سر خانه ائتلاف با گزینه غیر اصلاحطلب بر میگردند.
گزینه نخست البته محتملتر است زیرا شانس اصلاحطلبان برای ائتلاف و استفاده از الگوی سال 92 و 96 نسبت به قبل کاهش یافته است. نه محمد جواد ظریف تا کنون راضی شده که نامزد شود و آنان را نمایندگی کند و نه علی لاریجانی تکلیف کاندیداتوری خود را روشن کرده است! این را نیز باید توجه داشت که رویگردانی اصلاح طلبان از لاریجانی و رفتار سردی که با وی داشتند او را تا حدی به سوی اصولگرایان متمایل کرده است. چنانچه حمیدرضا ترقی عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اخیر گفته که «برخی از اصولگرایان لاریجانی را قبول دارند و او قطعا در این طیف حمایت دارد.» پیش از این نیز شایعاتی درباره حمایت برخی از اصولگرایان از لاریجانی مطرح شده بود.
به هر ترتیب باید منتظر ماند تا اصلاحطلبان خبر نیامدن سیدحسن خمینی را هضم کرده و بعد از آنکه قدری از این شوک خارج شدند، به فکر راه چارهای افتند.