عراقچی معاون سیاسی وزیر خارجه در پاسخ به پرسش مبنی براینکه «منظور ایران از لغو کامل تحریم‌ها چیست؟»، گفت: لغو کامل تحریم‌ها یعنی همه تحریم‌هایی که در برجام به آنها اشاره شده، باید برداشته شود و همه تحریم‌هایی که در ۴ سال گذشته در زمان ترامپ گذاشته شده است. اینها مجموعه تحریم‌هایی است که از نظر ما باید برداشته شود.

به گزارش جماران؛ سید عباس عراقچی رئیس هیات ایرانی حاضر در هجدهمین نشست کمیسیون برجام با بیان اینکه ما در این مذاکرات نظرات خود را با منطق بیان کرده و به طور محکم پشت سر این نظرات هستیم، تاکید کرد: مذاکرات را تا جایی که نظرات ما تامین شود، ادامه خواهیم داد.

عراقچی پس از نشست کمیسیون مشترک برجام و در پاسخ به این پرسش که «خبرگزاری کیودو به نقل از یک مقام ارشد ایرانی خبر داده که مقاومت در واشنگتن برابر تحریم های غیرهسته ای مانع اصلی پیشبرد مذاکرات در وین است؟»، گفت: هر طرف مواضع خود را دارد. اگر این مواضع با هم انطباق داشت که نیاز به این همه مذاکرات و گفت وگو نبود. تفاوت‌هایی بین مواضع طرفین وجود دارد. این طبیعت هر مذاکره ای است. مذاکره باعث می شود که این مواضع به هم نزدیکتر شود.

او ادامه داد: کار ما نزدیک کردن مواضع دو طرف است. این کار سخت است، زمان می برد و هر کس بر خواسته‌ها و مواضع خود پافشاری می‌کند.

مذاکره کننده ارشد ایران افزود: آنچه به ما مربوط می شود این است که همه تحریم ها باید برداشته شود. همه تحریم‌هایی که در دوران دونالد ترامپ اعمال شده و تحریم‌هایی که مطابق برجام باید برداشته شود و مجموع اینها اگر برداشته شود، خواسته‌های ما تامین خواهد شد و مسیر برای بازگشت به برجام باز می شود.

وی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی براینکه «منظور ایران از لغو کامل تحریم‌ها چیست؟»، گفت: لغو کامل تحریم‌ها یعنی همه تحریم‌هایی که در برجام به آنها اشاره شده، باید برداشته شود و همه تحریم‌هایی که در ۴ سال گذشته در زمان ترامپ گذاشته شده است. اینها مجموعه تحریم‌هایی است که از نظر ما باید برداشته شود.

رئیس هیات ایرانی حاضر در هجدهمین نشست کمیسیون برجام تصریح کرد: دولت قبلی آمریکا برای اینکه برجام را از بین ببرد و به خیال خود به توافق بهتری برسد، مجموعه ای از تحریم‌ها را تحت عناوین مختلف به ایران تحمیل کرد که همه اینها باید بازگردد، چون همه اینها در حقیقت به نوعی به برجام مربوط بوده است.

عراقچی در پایان و در پاسخ به این پرسش که «در این نشست به غیر از چین و روسیه که ما می‌دانیم، آیا اروپایی‌ها هم از مواضع اصولی و منطقی ایران حمایت کردند؟»، گفت: همه اعضا برجام، چین، روسیه و سه کشور اروپایی و اتحادیه اروپا که نقش هماهنگ کننده را دارد از بازگشت هر دو طرف به برجام حمایت می کند یعنی هم از اینکه ایران و هم اینکه آمریکا به تعهدات کامل خودش بازگردد.

وی افزود: آنها حمایت کرده و سعی می‌کنند نقش مثبتی را ایفا کرده و کمک کنند البته بعضی از این کشورها بیشتر و برخی کمتر.

عراقچی ادامه داد: به هر حال هرچقدر که اینها در مسیر یک توافق معقول حرکت کرده و کمک کنند به اینکه خواسته ای ما برآورده شود، طبیعی است که ما با آنها به رایزنی و مشورت‌های خودمان ادامه خواهیم داد.

رئیس هیات ایرانی حاضر در هجدهمین نشست کمیسیون برجام تصریح کرد: ولی باید گفت که اتکای ما به آنها نیست، اتکای ما به سه کشور چین، روسیه و اتحادیه اروپا نیست که بروند کار را انجام بدهند، چرا که ما نظرات خودمان را با منطق بیان کرده و محکم پشت سر این نظرات هستیم و مذاکرات را تا جایی که نظرات ما تامین شود، ادامه خواهیم داد.  

دومین جلسه حضوری هجدهمین نشست کمیسیون مشترک برجام که از روز سه شنبه در وین از سر گرفته شده بود، در روز جمعه برگزار شد. ارائه گزارش رایزنی های فنی صورت گرفته در جلسات گروه های کارشناسی “لغو تحریم“ و “هسته ای” مهمترین دستورکار این نشست بود. 

نمایندگان اتحادیه اروپا به عنوان هماهنگ کننده های جلسات کارشناسی، نتیجه رایزنی های کارشناسان ایران و کشورهای ۴+۱ را به اعضای کمیسیون مشترک گزارش کردند. 

«سیدعباس عراقچی»، رییس هیات کشورمان، در این نشست ضمن تاکید بر اراده جمهوری اسلامی ایران برای ادامه تعاملات جدی، گفت: این امر منوط به مشاهده اراده سیاسی و جدیت در طرف های مقابل است و در غیر این صورت، دلیلی برای ادامه مذاکرات وجود نخواهد داشت. 

عراقچی مجددا تاکید کرد: لغو کلیه تحریم های آمریکا که در دوران رییس‌جمهور گذشته آن کشور وضع شده اند، گام ضروری‌ برای احیای برجام بوده و تنها پس از راستی آزمایی لغو این تحریم ها، ایران آمادگی دارد تا اقدامات جبرانی خود را متوقف نموده و به اجرای کامل برجام بازگردد. 

در پایان این جلسه، توافق شد جلسه آتی کمیسیون در سطح معاونین در روز چهارشنبه آینده در وین برگزار شود و بلافاصله در چارچوب  گروه های کارشناسی، رایزنی های فنی و تخصصی به صورت فشرده برای تهیه و ارائه فهرست اقداماتی که باید از سوی‌ همه طرف ها در حوزه رفع تحریم و اقدامات هسته ای برای احیای برجام صورت گیرد، ادامه یابد.

شایان ذکر است هیات کشورمان در نشست وین، در چهار روز گذشته رایزنی‌های مستمری با کشورهای مشارکت کننده در برجام (سه کشور اروپایی، چین و روسیه) و نیز با انریکه مورا هماهنگ کننده کمیسیون مشترک از اتحادیه اروپا، به صورت دوجانبه و چندجانبه، انجام داد که در هیچ یک از آنها آمریکا حضور نداشت.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
5 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.