فریدون عباسی رییس کمیسیون انرژی مجلس گفت: نظر نمایندگان مجلس آن است که در قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها، زمان طرف مقابل جهت انجام تعهداتش کاملاً روشن شده است و نباید به آنان زمان دیگری داده شود. از سوی دیگر ما به طرف مقابل زمان هم دادیم اما آنان هیچ اقدامی نکردند و صرفاً یک مدیر رده چندم جهانی را به ایران فرستادند تا باز هم زمان بخرند. مطمئناً برخی از جریانات سیاسی میخواهند از این حربه برای خود در زمان انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ استفاده کنند.
به گزارش جماران؛ ایرنا نوشت: رییس کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه رفع تحریمها خواسته ملت ایران است گفت: برداشتن گام های کوچک از طرف کشورهای طرفین برجام برای ایران پذیرفته نیست.
فریدون عباسی امروز سه شنبه در نشست خبری با اشاره به بیانیه سازمان انرژی اتمی و آژانس و رخدادهای دیروز مجلس گفت: سابقه ماجرای هسته ای کشور به سالهای قبل از ۸۰ و زمانی میرسد که جمهوری اسلامی ایران پیشرفتهای بسیار زیادی در ابعاد علمی و فنی به دست آورد. به گونهای که پیشرفتهای کشور به حدی رسید که دیگر دانشجویان کشور برای تحصیل در این حوزهها به خارج از کشور اعزام نشدند و در داخل تحصیل خود را ادامه دادند.
وی با بیان اینکه کسانی که جنگ را به جمهوری اسلامی ایران تحمیل کردند، در ابعاد علمی و فرهنگی هم با ما مقابله کردند، گفت: اگر کشوری بخواهد در زمینه فناوری هستهای پیشرفت کند، فقط نیازمند پیشرفت در علوم فنی و مهندسی نیست و باید در حوزه های دیگری چون انرژی و مسائل مربوط هستهای هم پیشرفت کند تا بتواند موثر باشد.
رئیس کمیسیون انرژی مجلس گفت: از آن به بعد ما با تهاجم به حوزه علمی کشور مواجه شدیم به گونهای که بین سالهای ۸۲ و ۸۴ مذاکراتی با سه کشور اروپایی آلمان، انگلیس و فرانسه انجام شد و آنان با این استدلال که میخواهند بدانند آیا برنامههای ایران صلح آمیز است یا خیر، تعلیقهایی را به کشورمان تحمیل کردند و ایران هم آن را پذیرفت و عقب نشینیهایی کرد.
نماینده مردم کازرون در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در دولتهای نهم و دهم، جمهوری اسلامی ایران رشد فزایندهای در جهت تکمیل تحقیقات، تولید مواد و علم و فناوری داشت و همچنین در این دوران مذاکراتی صورت گرفت که بر مبنای ایستادگی در مقابل خواستههای نامعقول کشورهای خارجی بود.
وی افزود: این بار شکل مقابله ما با این کشورها تغییر کرد و در دولتهای نهم و دهم مقاومت شد که ما این موضوع را به اثبات برسانیم که دولتهای قبلی ما به هیچ وجه از NPT انحراف نداشتهاند و در واقع دولتهای نهم و دهم از دستاوردهای کشور در دولتهای قبلی به خوبی دفاع کردهاند.
رئیس کمیسیون انرژی مجلس تصریح کرد: بر این اساس دشمن دست به ترور زد تا جامعه ما را تحت فشار بگذارد و امنیت داخلی جمهوری اسلامی ایران رابه خطر بیندازد و عملا ما با پدیده جدیدی در حوزه های امنیتی و ترور دانشمندان مواجه شدیم و هدف آنان از این اقدامات آن بود که زمینه سازش را در جامعه ما ایجاد کنند.
عباسی خاطرنشان کرد: دشمنان برای رسیدن به اهداف شوم خود، اقلام معیوب به ما میدادند و سعی میکردند که به حوزه هستهای و دفاعی ما ضربه بزنند که در جاهایی هم موفق شدند اما ما توانستیم بسیاری از توطئه های آنان را در ۲۰ سال گذشته خنثی کنیم. برخی از جریان های سیاسی از این شرایط استفاده کردند و قدرت دستگاه اجرایی را در سال ۹۲ در دست گرفتند و نظرشان بر این بود که همه دستاوردهای کشور را باید واگذار کنیم تا بلکه مشکلات و اختلافات ختم شود.
رییس کمیسیون انرژی مجلس گفت: در دولت یازدهم این مسئله پیش آمد که بهتر است با همان شیوه سالهای ۸۲ تا ۸۴ عقب نشینی کنیم و دستاوردهای کشور واگذار شود تا بلکه از این طریق مشکلات حل و فصل شود که نتیجه این اقدامات به امضای برجام ختم شد که حرکتی یک طرفه از سوی دستگاه اجرایی کشور بود به گونهای که دولتمردان معتقد بودند لزومی ندارد مجلس و شورای عالی امنیت ملی خبری از این موضوع داشته باشند اما مقام معظم رهبری فرمودند که مجلس و شورای عالی امنیت ملی هم باید نظرات خود را ارائه دهند.
عباسی افزود: در واقع زمانی که قرار بود «برجام» امضا شود تأکید شد که خط قرمزها و شرایطی باید رعایت شود و مورد توجه قرار گیرد اما متأسفانه تیم مذاکره کننده ما گاهی از خط قرمزها عدول کرده اند. جمهوری اسلامی ایران به تمام تعهدات خود در برجام متعهد بوده و گزارشها همگی دال بر پای بندی ایران به تعهداتش بوده اما طرف های غربی به تعهدات خود عمل نکردند.
وی گفت: جای تأسف دارد دستگاه قضایی ما اقدامات لازم را در زمان های خاص انجام نداد و باید در زمانی که طرف مقابل تعهدات خود را انجام نمیداد ما هم از انجام تعهدات خود، خودداری میکردیم و باید گام به گام مسائل را پیش می بردیم اما متأسفانه این گونه نبود و ما تعهداتی را پذیرفتیم اما از امتیازات و حقوقی بهره مند نشدیم.
رئیس کمیسیون انرژی مجلس اظهار داشت: به ما وعده داده شده که در روز اجرای برجام، تمام تحریمها برداشته میشود و سپس همین افراد گفتند که ثمره برجام مانند درخت میوه است و طول میکشد که به ثمر برسد. این درحالی است که همیشه اروپاییها با آمریکا همکاری کردند و تحریمهای امریکا در این سالها بیشتر شد. در این مدت هم برخی افراد بهانههایی میآوردند مبنی بر اینکه رئیس جمهوری در آمریکا سر کار آمده است که زیر همه تعهدات بین المللی میزند.
عباسی اظهار داشت: اکثر نمایندگان مجلس شورای اسلامی از نظریه مقاومت در مناسبات بین المللی پیروی میکنند و در شرایط فعلی علاقهمند هستند جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک قدرت منطقهای بلامنازع و نوظهور جهانی در مناسبات جهان تأثیر خود را بگذارد و ما معتقدیم قوانین ما باید قابل استفاده برای کشورمان و همچنین کشورهای دیگر باشد تا آنان از دست استکبار جهانی نجات پیدا کنند.
رئیس کمیسیون انرژی مجلس با تأکید بر لزوم حل مشکلات اقتصادی، تصریح کرد: اگر میخواهیم انقلاب اسلامی را توسعه دهیم باید بدانیم که نمیتوانیم این کار را بدون رفاه مردم انجام دهیم و دشمن هم در شرایط فعلی این موضوع را نشانه گرفته است. در حال حاضر نظام حقوق و دستمزد کشور با هزینه ها هیچ گونه سنخیتی ندارد و حتما در این زمینه تصمیم درستی اتخاذ خواهیم کرد.
عباسی اضافه کرد: باید به صورت جدی با تحریمها برخورد شود و دشمن نشان داده است با اینکه امتیاز گرفته است به هیچ وجه از تحریمهای ایران کوتاه نمی آید و مجلس با تصویب قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها، به دنبال کمک به دولت است تا در این زمینه بتواند اقداماتی را انجام دهد.
وی گفت: نظر نمایندگان مجلس آن است که در قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها، زمان طرف مقابل جهت انجام تعهداتش کاملاً روشن شده است و نباید به آنان زمان دیگری داده شود. از سوی دیگر ما به طرف مقابل زمان هم دادیم اما آنان هیچ اقدامی نکردند و صرفاً یک مدیر رده چندم جهانی را به ایران فرستادند تا باز هم زمان بخرند.
عباسی تأکید کرد: مطمئناً برخی از جریانات سیاسی میخواهند از این حربه برای خود در زمان انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ استفاده کنند اما فرمایش رهبر معظم انقلاب در این زمینه فصل الخطاب است و ایشان فرمودند که قانون مجلس برای لغو تحریم ها باید با دقت اجرایی شود. در شرایطی که مجلس، ریل گذاری کرده، دولت باید احترام بگذارد و نظر مجلس را اجرا کند و از اجرای نظرات شخصی خود جلوگیری کند.
وی با بیان اینکه ما روی مصوبه مجلس مبنی بر قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها و صیانت از حقوق ملت ایران ایستادگی میکنیم، خاطرنشان کرد: ما از امریکا و اروپائیهای عضو برجام، گامهای کوچک مانند اینستکس را نمی پذیریم و آنان باید به تعهدات خود یک جا عمل کنند چرا که ما هم به تعهدات خود یک جا عمل کردیم در صورتی که آنان این اقدام را انجام دهند و ما آن را راستی آزمایی کنیم، ایران هم به تعهدات خود در برجام عمل خواهد کرد.