حسین شریعتمداری می نویسد: تلاش برای رفع تحریمها به معنی مذاکره نیست. نادیده گرفتن تعهدات کشورمان در مقابل بدعهدی حریف و تولید داخلی اقلام تحریمشده و... از جمله راهکارهای موثر است. به عنوان مثال طرح اخیر مجلس برای لغو تحریمها که کاهش تعهدات برجامی ایران محتوای اصلی آن بود، بهاندازهای اثربخش است که بلافاصله پس از تصویب، مخالفت شدید آمریکا و اروپا را به دنبال داشت و متاسفانه با مخالفت غیرقابل توجیه و بیرون از منطق و دلیل دولت محترم نیز روبهرو شده است!
به گزارش جماران؛ حسین شریعتمداری، مدیر مسئول روزنامه کیهان در یادداشتی در تازه ترین شماره این روزنامه نوشت: «۱- چند ماه قبل، رهبر معظم انقلاب طی سخنانی به مناسبت عید سعید قربان تاکید کرده بودند که: « اگر جریان تحریف شکست بخورد، جریان تحریم نیز قطعا شکست خواهد خورد». «تحریف» حربهای است که دشمنان دانا! و دوستان نادان و کمدان و یا واداده و آلوده، برای تغییر مسیر یک حرکت اصیل و کارساز، از «آب» به «سراب» در دست میگیرند. در تحریف، به جای شهر آباد، آدرس ناکجاآباد را میدهند. در کلام خدا (آیه ۳۹ سوره مبارکه نور) نیز اعمال کافران به سراب تشبیه شده و آمده است « وَالَّذِینَ کَفَرُوا أَعْمَالُهُمْ کَسَرَابٍ بِقِیعَهًْ یَحْسَبُهُ الظَّمْآنُ مَاءً ... اعمال کسانی که کفر ورزیدهاند به سراب شبیه است که تشنه، آن را آب میپندارد».
۲- دیروز رهبر معظم انقلاب در دیدار دستاندرکاران مراسم سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی و خانواده آن شهید بزرگوار، ضمن تجلیل مثالزدنی و کمنظیری از مقام برجسته شهید سلیمانی و تاکید بر این واقعیت که شهید سلیمانی، هم قهرمان ملّت ایران و هم قهرمان امّت اسلامی است، درباره مسائل این روزها نیز به نکات کارسازی توصیه فرمودند، از جمله اینکه:
«به دشمن اعتماد نکنید، این توصیه قطعی من است. به دشمن اعتماد نکنید. برای مسیر رفع مشکلات مردم، برای درست شدن آینده کشور به وعده این و آن اعتماد نکنید، این توصیه به مسئولین است. این وعدهها وعده خوبان نیست؛ وعده بَدان و اشرار است امّا آن هم از هر صدتایش یکی وفا نکند! دشمنیها را از یاد نبرید. دشمنی کردند. دیدید که آمریکای ترامپ و آمریکای اوباما با شما چه کرد. [البتّه] این فقط مال ترامپ نیست که حالا مثلاً فرض کنید چون ترامپ رفت، بگویند تمام شد؛ نه، آمریکای اوباما هم با شما بدی کرد، با ملّت ایران بدی کرد و سه کشور اروپایی هم همین جور. این سه کشور اروپایی نهایت بدعملی را انجام دادند و لئامت را و دورویی و نفاق را در مقابل ملّت ایران نشان دادند».
۳- رهبر معظم انقلاب در توصیه دیگری فرمودند؛
«رفع تحریم دست دشمن است، و خنثیکردن تحریم دست ما است، غیر از این است؟ ما که نمیتوانیم خودمان رفع تحریم کنیم، دشمن باید رفع تحریم کند امّا خودمان میتوانیم این تحریم دشمن را خنثی کنیم. پس این مقدّم است، این درست است، بیشتر دنبال این باشیم. البتّه نمیگویم دنبال رفع تحریم نباشیم؛ چرا، واقعاً اگر بتوانیم تحریم را رفع کنیم، یک ساعت هم نباید تأخیر کنیم. البتّه چهار سال است تأخیر شده [یعنی] از سال ۹۵ بنا بوده همه تحریمها یکباره برداشته بشود [امّا] تا الان نه فقط برداشته نشده، زیاد هم شده».
دولت نباید برای رفع تحریمها در انتظار رئیسجمهور جدید آمریکا بماند
۴- توصیههای حضرت آقا مانند همیشه با پیوست منطقی، علمی، تجربی و بسیار بدیهی همراه است و از جمله درباره یکی از مسائل مطرح این روزها، یعنی تحریمها به وضوح حاکی از آن است که؛
اولاً؛ دولت نباید برای رفع تحریمها در انتظار رئیسجمهور جدید آمریکا بماند. اساس و شالوده تحریمها در دوران اوباما ریخته شد و زیرپا گذاشتن تعهدات آمریکا هم در دوران اوبامای مؤدب دموکرات صورت گرفت، «دیدید که آمریکای ترامپ و آمریکای اوباما با شما چه کرد. [البتّه] این فقط مال ترامپ نیست که حالا مثلاً فرض کنید چون ترامپ رفت، بگویند تمام شد».
ثانیاً؛ دشمن از تحریمها به عنوان اهرم و حربهای برای مقابله با ایران اسلامی استفاده میکند و بدیهی است هرگز از حربهای که در اختیار گرفته، دست بر نمیدارد، چرا که دشمن است و بسیار سادهلوحانه است که از دشمن انتظار داشته باشید در گرماگرم جنگ (جنگ اقتصادی)، اسلحه خود (تحریم) را کنار بگذارد. بنابراین اصلیترین و موثرترین راهکار آن است که اسلحه دشمن را از کار بیندازیم و به قول حضرت آقا «رفع تحریم دست دشمن است، و خنثی کردن تحریم دست ما است، غیر از این است؟ ما که نمیتوانیم خودمان رفع تحریم کنیم، دشمن باید رفع تحریم کند امّا خودمان میتوانیم این تحریم دشمن را خنثی کنیم. پس این مقدّم است، این درست است، بیشتر دنبال این باشیم».
سه کشور اروپایی نیز قابل اعتماد نیستند
ثالثا؛ سه کشور اروپایی نیز قابل اعتماد نیستند و کسانی که برای رفع تحریمها به همراهی آنها دل بستهاند، به جای آب، آدرس سراب میدهند و از پاسخ به این سؤال طفره میروند که سه کشور اروپایی تاکنون به کدامیک از تعهدات برجامی خود عمل کردهاند؟! و در کدام نقطه با آمریکا علیه کشورمان همراه نبودهاند؟!
۵- و اما، آنچه نوشتن این وجیزه را باعث شد، زمزمههای برخی از غربگرایان است که از تلاش احتمالی آنها برای تحریف بیانات حکیمانه رهبری خبر میدهد. با اشاره به این نکته که تحریف هنگامی صورت میپذیرد که دست حریف در مقابل استدلالها و نظرات محکم طرف مقابل، خالی است. آنها با استناد به این بخش از بیانات حضرت آقا که فرمودهاند: «البتّه نمیگویم دنبال رفع تحریم نباشیم؛ چرا، واقعاً اگر بتوانیم تحریم را رفع کنیم، یک ساعت هم نباید تأخیر کنیم» نتیجه میگیرند که حضرت ایشان مذاکره با آمریکا برای رفع تحریمها را نفی نکردهاند! و حال آنکه؛
الف- تلاش برای رفع تحریمها به معنی مذاکره نیست. نادیده گرفتن تعهدات کشورمان در مقابل بدعهدی حریف و تولید داخلی اقلام تحریمشده و... از جمله راهکارهای موثر است. به عنوان مثال طرح اخیر مجلس برای لغو تحریمها که کاهش تعهدات برجامی ایران محتوای اصلی آن بود، بهاندازهای اثربخش است که بلافاصله پس از تصویب، مخالفت شدید آمریکا و اروپا را به دنبال داشت و متاسفانه با مخالفت غیرقابل توجیه و بیرون از منطق و دلیل دولت محترم نیز روبهرو شده است! و یا هنگامی که به همت مثالزدنی سپاه در واکنش به تحریم بنزین، دست به تولید آن زدیم نه فقط مجبور شدند تحریم بنزین را لغو کنند بلکه برای فروش آن به التماس هم افتادند.
کدام آدم عاقلی بازهم به مذاکره دل میبندد؟!
ب- رهبر معظم انقلاب بلافاصله بعد از آنکه فرمودند «اگر بتوانیم تحریم را رفع کنیم، یک ساعت هم نباید تأخیر کنیم»، تاکید میکنند که؛ «البتّه چهار سال است تأخیر شده [یعنی] از سال ۹۵ بنا بوده همه تحریمها یکباره برداشته بشود [امّا] تا الان نه فقط برداشته نشده، زیاد هم شده». به بیان دیگر، حضرت آقا، ادامه راه قبلی را بینتیجه و خسارتبار معرفی میکنند. چهار سال قبل آقای روحانی با خوشباوری گفته بود «امروز به ملت شریف ایران اعلام میکنم که طبق این توافق (برجام) در اولین روز اجرای این توافق تمامی تحریمها حتی تحریمهای تسلیحاتی، موشکی و اشاعهای هم به صورتی که در قطعنامه آمده لغو خواهد شد. تمامی تحریمهای مالی و بانکی و تمام تحریمهای اقتصادی به طور کامل لغو خواهد شد و نه تعلیق»! ولی برخلاف انتظار خوشباورانه آقای روحانی نه فقط هیچیک از تحریمها «بالمره» لغو نشد بلکه دهها تحریم دیگر نیز به آن اضافه شد. کدام آدم عاقلی بازهم به مذاکره دل میبندد؟!
۶ - حضرت آقا به وضوح از امید بستن به آمریکا و ادامه مذاکره نهی کرده و آن را امیدی واهی معرفی میفرمایند. «برای درست شدن آینده کشور به وعده این و آن اعتماد نکنید، این توصیه به مسئولین است. این وعدهها وعده خوبان نیست، وعده بَدان و اشرار است امّا آن هم از هر صدتایش یکی وفا نکند! دشمنیها را از یاد نبرید. دشمنی کردند. دیدید که آمریکای ترامپ و آمریکای اوباما با شما چه کرد. [البتّه] این فقط مال ترامپ نیست که حالا مثلاً فرض کنید چون ترامپ رفت، بگویند تمام شد؛ نه، آمریکای اوباما هم با شما بدی کرد، با ملّت ایران بدی کرد»
برخی از دولتمردان هنوز از خسارتهای فراوان مذاکره با آمریکا عبرت نگرفتهاند
.
متاسفانه برخی از دولتمردان علیرغم دشمنیهای آشکار آمریکا و عهدشکنیهای پیدرپی آن، اظهاراتی بر زبان و قلم دارند که نشان میدهد هنوز از خسارتهای فراوان مذاکره با آمریکا که تحمیل فاجعه برجام از جمله آنهاست عبرت نگرفتهاند و اصرار دارند نظر بایدن علیه ایران اسلامی و از جمله برجام را متفاوت از ترامپ معرفی کنند! و این درحالی است که ترامپ پس از آن از برجام خارج شد که پیشنهادش برای گنجاندن صنایع موشکی و محدودیت حضور کشورمان در منطقه از سوی ایران پذیرفته نشد و اکنون بایدن باز بازگشت به برجام را مشروط به همان شرطهایی میداند که ترامپ مطرح کرده بود.»
۷- و بالاخره امید است کسانی که هنوز خواب مذاکره با آمریکا را میبینند و به گفته شهید بزرگوارمان حاج قاسم سلیمانی متوجه نیستند که هدف نهایی و اصلی برجام براندازی ایران اسلامی است، هشدار داد که در پی آب به سراب نروند و به قول خواجه شیراز؛
دور است سر آب از این بادیه هش دار
تا غول بیابان نفریبد به سرابت