پس از نشست کمیسیون مشترک برجام، نماینده چین اعلام کرد که کشورها درباره نحوه مقابله با تلاشهای آمریکا برای بازگرداندن تحریمهای بینالمللی علیه ایران و گسترش دسترسی به کانال پرداخت مالی اروپا، اینستکس، رایزنی کردند.
به گزارش جماران؛ به نقل از ایرنا، مدیرکل کنترل تسلیحات وزارت امور خارجه چین روز سهشنبه پس از پایان پانزدهمین نشست کمیسیون مشترک برجام در وین تصریح کرد که تلاش ایالات متحده آمریکا درباره بهکارگیری مکانیسم ماشه مبنای قانونی ندارد.
«فو کونگ» در گفت وگو با خبرنگاران عنوان کرد که تمام اعضای شرکت کننده در نشست امروز کمیسیون مشترک برجام در این زمینه اشتراک نظر داشتند و چین هم معتقد است که آمریکا از این ابزار برای نابودی برجام استفاده میکند.
وی همچنین ادعا کرد که سایر طرفهای برجام تمایلی به پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آبانماه ندارند. این سیاستمدار چینی تصریح کرد: هرچند آمریکا یک ابر قدرت بشمار میرود اما تنها یک کشور است و سایر کشورهای جهان در مسیر حفظ برجام حرکت میکنند.
شانزدهمین نشست کمیسیون مشترک برجام در سطح معاونان وزیر و مدیران سیاسی وزارت امور خارجه ایران و گروه ۱+۴، ظهر امروز(سهشنبه ۱۱ شهریور ۱۳۹۹) به ریاست مشترک «عباس عراقچی» معاون وزیر امور خارجه کشورمان و «هلگا اشمید» معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در وین برگزار شد تا گامی دیگر در راستای حفظ برجام برداشته شود.
این نشست هر چند به تعبیر معاون وزیر خارجه کشورمان «روتین» و در ادامه جلسات کمیسیون مشترک برگزار شد اما به خاطر همزمانی با وقایعی که در نیویورک میگذرد و تلاشهایی که آمریکا برای به اصطلاح برگرداندن قطعنامههای سابق شورای امنیت و به نوعی نابودی برجام در نیویورک انجام میدهد، ویژگی خاصی را پیدا کرده است.
آمریکا پس از نزدیک به ۲ سال خروج از برجام و کارزارهای تبلیغاتی ناموفق جنگ با ایران، مدعی شده همچنان عضوی از توافق هستهای است و میتواند از سازوکارهای موجود در این توافق و قطعنامه ۲۲۳۱ مرتبط با آن، علیه ایران استفاده کند.
وزیر امور خارجه آمریکا به تازگی خواستار بهکارگیری سازوکاری در برجام شده که قطعنامههای لغو شده شورای امنیت بازگردانده شود. این درخواست با مخالفت جمعی اعضای دائم و غیر دائم شورای امنیت مواجه شده است.
ساعاتی پیش، نماینده روسیه در آژانس بینالمللی انرژی اتمی در توئیتی کنایهآمیز خطاب به ادعای آمریکا تصریح کرد که نشست کمیسیون مشترک برجام با حضور مشارکتکنندگان واقعی (و نه ادعایی) این توافق در وین برگزار میشود.
میخائیل اولیانوف همچنین نتیجه نشست امروز را مثبت ارزیابی و تصریح کرد: تمام اعضا مصمم هستند که برای حفظ این توافق همه تلاش خود را بهکار گیرند.
هلگا اشمید هم در توئیتی عنوان کرد: نکته مهمی که مشاهده کردم این بود که طرفهای مشارکتکننده علیرغم چالشهای موجود، همه مصمم به حفظ برجام و یافتن راهی برای تضمین اجرای کامل این توافق هستند.