سخنگوی دولت اعلام کرد که مرحله دوم یازدهمین دوره انتخابات مجلس ۲۱ شهریور برگزار می شود.

به گزارش جماران، در پی ابتلای سخنگوی دولت به کرونا، سومین نشست خبری مکتوب علی ربیعی با خبرنگاران رسانه‌های داخلی و خارجی برگزار شد که طی آن وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس قرار است در ۲۱ شهریور برگزار شود، آیا این دور از انتخابات در زمان مقرر برگزار می‌شود و یا اینکه به دلیل شیوع مجدد کرونا امکان دارد به زمان دیگری موکول شود؟  گفت: بنابرنظر وزارت کشور، مرحله دوم یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در ۲۱ شهریور ماه برگزار می شود و باتوجه به شیوع بیماری کرونا در صورت موافقت ستاد ملی مقابله با کرونا، پیشنهاد دولت انجام تبلیغات یک هفته ای به روشهای غیرتجمعی همراه با رعایت پروتکل های بهداشتی وزارت بهداشت به خصوص استفاده از فضای مجازی است. زیرا تجمعات در زمان تبلیغات قابل کنترل نیست .

 

وی ادامه داد :همچنین انتخابات میان دوره ای مجلس شورای اسلامی در خصوص سه حوزه تهران، آستانه اشرفیه و تفرش در سال ۱۴۰۰ و همراه با انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر وروستا برگزار میشود.

 

سخنگوی دولت در جواب این سوال که دونالد ترامپ گفته که ایران انتخاب دوباره او را دوست ندارد و ادعا کرده که در صورت انتخاب مجدد، به سرعت با ایران به توافق خواهد رسید. همینطور یک افسر ارشد اطلاعاتی آمریکا اخیراً نسبت به مداخله ایران، روسیه و چین در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا هشدار داد. واکنش دولت ایران به این گفته ها چیست؟  نیز اظهار کرد :  آقای ترامپ چهار سال فرصت داشت که با انتخاب یک مسیر درست، توافق شده و قانونی، دیپلماسی موفقی را با ایران آغاز کند. او نه تنها این کار را نکرد بلکه بدترین خطاهای آمریکا را در دهه های گذشته مرتکب شده است. حتی اگر ترامپ برای بار دوم انتخاب شود، تا وقتی به سیاست فشار بر ایران ادامه دهد، هیچ موفقیتی در رسیدن به توافق بدست نخواهد آورد. در صورت تداوم سیاست خصمانه علیه ملت ایران، ما آماده ایم که مقاومت حداکثری ایران را تا هر زمان که نیاز باشد، ادامه دهیم. اگر ترامپ در مسیر جبران اشتباهات گذشته، جدی باشد از آن استقبال می کنیم اما به نظر نمی رسد که ادعای اخیر او، هدفی فراتر از جلب رای در انتخابات داشته باشد.

 

وی خاطرنشان کرد :به همین ترتیب، ادعای بی پایه دخالت ایران در انتخابات آمریکا، به منظور استفاده انتخاباتی از ایران هراسی است. همانگونه که بارها تکرار کرده ایم، جمهوری اسلامی ایران هیچ علاقه ای به مداخله در سیاست های حزبی در آمریکا ندارد و هیچ مزیتی در برتری یکی از دو حزب آمریکا بر دیگری نمی بیند. 

 

ربیعی در پاسخ به پرسشی درباره وعده رئیس جمهورمبنی بر گشایش اقتصادی و اینکه آیا ممکن است در این راستا دولت مجددا لایه FATF را به مجلس ارسال کند، اظهار کرد: در خصوص ارسال مجدد لایحه اساسا تقدیم لوایح براساس نیازسنجی های تقنینی انجام می گیرد. لوایح چهارگانه هم بر همین اساس به مجلس تقدیم شده است.

سخنگوی دولت با بیان اینکه مادامی که لایحه ای از طرف دولت مسترد نگردیده ضرورت نیاز به آن استصحاب می شود، تاکید کرد: دولت دیدگاه خود درباره لوایح مربوط به FATF را با صراحت اعلام کرده و جمع بندی نظرات خود و کارشناس را به همراه آثار منفی تصویب نشدن آن بارها به مسئولان تصمیم گیرنده انتقال داده است. هرچند که در نهایت مجمع تشخیص مصلحت نظام نظری غیر از نظر دولت و مجلس وقت ارائه کرد.

وی گفت: قبلا هم بیان شده است که دستگاه‌های مسئول در دولت مانند وزارت امور اقتصادی، بانک مرکزی، وزارت امور خارجه و سایر نهادها به صورت مکرر در حال بررسی و برنامه ریزی برای کاهش تبعات و آثار اقتصادی متصور هستند.

ربیعی تاکید کرد: از طرفی گشایش اقتصادی مطرح شده ارتباطی به خارج نداشته و مبتنی بر تصمیم گیری هایی است که به طور مدام برای مقابله با تنش های اقتصادی ناشی از تحریم های آمریکا اتخاذ می شود.

سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی درباره صحت ادعای یک رسانه لبنانی مبنی بر اینکه تهران و واشینگتن در آستانه دور جدیدی از مذاکرات فیمابین هستند و دولت آلمان در این روند، نقش میانجی را ایفا می‌کند، تصریح کرد: آمریکا هنوز آمادگی برای آغاز دپیلماسی نتیجه بخش با ایران را ندارد. تا زمانی که آمریکا رویکرد خود را نسبت به ایران تغییر ندهد و عملا به ساز و کار برجام برنگردد و تحریم ها را علیه ملت ایران کنار نگذارد و خسارتها را جبران نکند در هیچ سطحی و هیچ مقامی با آمریکا مذاکره نخواهیم داشت.

وی افزود: ما در همکاری نزدیک با سایر ملت های همسو، از همه ابزارهای دیپلماتیک، سیاسی و اقتصادی استفاده می کنیم تا مطمئن شویم که دولت آمریکا، از ادامه رفتارهای غیرعادی و ناسازگار با معیارهای جامعه بین المللی مأیوس خواهد شد.

ربیعی تاکید کرد: همینطور، ما همه نشانه هایی را که ممکن است بیانگر تغییر رویه آمریکا در پیگیری سیاست های جاه طلبانه باشد، زیر نظر داریم اما در حال حاضر، دلیلی برای کنار گذاشتن این ارزیابی نداریم که خیره سری آمریکا همچنان به اعلام اشتیاق در تصحیح اشتباهات گذشته غلبه دارد.

سخنگوی دولت اظهار کرد: موضوع گشایش اقتصادی تصمیماتی داخلی است و برای ایجاد تعادلهای پولی،مالی و اقتصادی اخذ می شود و هیچ ارتباطی با موضوع بیان شده در سوال ندارد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.