یک نماینده سابق در رابطه با شرکت قالیباف در انتخابات ریاست جمهوری گفت: اگر قالیباف راست میگوید، فرد شفافی است و قصد حضور در انتخابات ریاست جمهوری دارد، اجازه تحقیق و تفحص از شهرداری تهران را بدهد و ابهامات را برطرف کند. در غیر این صورت سایه سنگین ابهامات مربوط به دوره شهرداری تا پایان عمر همراه او خواهد بود.
به گزارش جماران، غلامعلی جعفرزاده ایمنآبادی نماینده سابق مجلس شورای اسلامی، درخصوص انتخابات ریاست جمهوری سال آینده و حضور اصلاحطلبان با توجه به تاکیدی که بر عدم حضور با کاندیدای اجارهای دارند، گفت: من قبول ندارم که اصلاحطلبان در سال ۹۲ با کاندیدای اجارهای در انتخابات حاضر شدند، نباید این مساله در ذات جریان اصلاحطلبی قرار گیرد که اگر جایی از کار خراب شده، بخواهند فرافکنی کنند. اصلاحطلبان افراد مسئولیتپذیری هستند و خواهش من این است که دیگر از این عبارت استفاده نشود و مسئولیت انتخاب و حمایتشان را بپذیرند. یعنی بگویند که آقای روحانی کاندیدای ما بود اما به دلایلی نتوانستیم موفق باشیم و دلایل این عدم موفقیت هم کاملاً مشخص است، چرا که ساختار سیاسی کشور همه اختیارات را به رئیسجمهور نمیدهد.
وی ادامه داد: اینکه قصد حضور با کاندیدای واقعی و صد درصدی خودشان در انتخابات را دارند هم کار خوبی است. اما اینکه بخواهند منفعل باشند اتفاق خوبی نیست، به نظر من اکنون مردم تقریبا تاحدودی در حال پشیمان شدن از عدم حضور در انتخابات اسفند ۹۸ هستند، چرا که دیدند مجلسی در وضعیت فعلی مطلوب آنها نیست، راحتتر بگویم این مجلس تندرو در حال ترساندن مردم است، لذا من فکر میکنم که اگر همین روند تداوم پیدا کند، مردم این آمادگی را دارند که پای صندوق رای بیایند و اشتباه خود را در عدم حضور در انتخابات گذشته جبران کنند.
وی گفت: اگر یک کاندیدای توانمندی از جریان اصلاحطلب به عرصه بیاید، مردم رای میدهند، چرا که حاضر نیستند کشور در دست جریان تندرو باشد.
جعفرزاده با تاکید بر اینکه اصلاحطلبان نباید منفعل باشند، اظهار داشت: من انفعال از سوی جریان اصلاحطلبی را نمیپذیرم و فکر میکنم که جریان اصلاح طلبی نباید تحت تاثیر ضربات و صدماتی که دیده به انفعال روی بیاورد، لذا اگر انفعال را کنار بگذارد حتی امکان پیروزی در انتخابات هم برای این جریان وجود دارد.
نماینده دوره دهم مجلس شورای اسلامی، در پاسخ به این سوال که مشکل کنونی کشور حدود اختیارات رییسجمهور است یا میزان توانمندی اجرایی فردی که تصدی این جایگاه را برعهده میگیرد، بیان داشت: اکنون نیاز است که بزرگان کشور بنشینند و مشکلات و مسائل را حل کنند، ما در یک مقطعی در گذشته مجبور شدیم که جام زهر بنوشیم، در شرایط فعلی هم نیاز است که با تدبیر مسائل خود را حل کنیم.
وی ادامه داد: شرایط کشور بسیار نابسامان است، در سطح جامعه شاهد این هستیم که هر روز مردم بیشتر ناامید میشوند و این به نظر من به ضرر کشور است. لذا باید شجاعت داشته باشیم و تصمیمات جدی گرفته و کشور را از این بحران خارج کنیم.
جعفرزاده در ادامه با تاکید بر اینکه سیاست عرصه لجبازی نیست، اظهار داشت: مرحوم بازرگان میگفت « دو گام به جلو، یک گام به عقب، همان یک گام به جلو است» یک جایی ما باید یک گام به عقب برویم و بعد دو گام هم به جلو حرکت کنیم، سیاست عرصه لجبازی نیست و من فکر میکنم که از این مجلس به ویژه بعد از تماشای رفتارهای بدی که با فرد اول امورخارجه کشور انجام دادند، بینهایت ناامید شدیم اما در هر صورت من فکر میکنم که به تصمیمات جدی نیاز داریم.
وی افزود: کسی که میخواهد رئیسجمهور شود با شرایط کنونی قادر نخواهد بود اقدامی انجام دهد، یعنی سندهای بالادستی و سیاستهای ابلاغی همه بالای سر او قرار دارد و راهها از قبل مشخص شده است، لذا خیلی نمیتواند کار کند. به نظر من نیاز است که در این رابطه به صورت جدی چارهاندیشی صورت گیرد.
جعفرزاده گفت: اینکه در آغوش روسها قرار بگیریم هنر نیست. نباید از یک استعمار به آغوش استعمار دیگری پناه برد، نیاز داریم که تصمیمهای شجاعانه گرفته شود. باید گزارش های واقعی به مسئولان ارشد نظام داده شود تا ایشان در تصمیمگیریها همه اینها را لحاظ کنند. اکنون نیاز داریم که اتفاق جدیدی رخ دهد وگرنه با این شرایط، کشور به احتمال زیاد دچار مشکلات اساسی خواهد شد.
این نماینده سابق مجلس در خصوص مطرح شدن نام گزینههایی همچون لاریجانی، جهانگیری، عارف و ... برای انتخابات سال آینده و اینکه کدام یک از این افراد قادر خواهند که در این جایگاه موفق عمل کنند، بیان داشت: من در شرایط فعلی کشور دو کاندیدایی که واقعا بتوانند مشکل کشور را تا حدی حل کرده و شرایط را به یک نقطه مناسبی برسانند، میشناسم و آن دو نفر هم آقای لاریجانی و آقای جهانگیری هستند، که اینها تنه به تنه هم میزنند و در کفه ترازو برابر هستند.
وی ادامه داد: خوب درخصوص آقای عارف که با عرض پوزش به دلیل کارنامه منفی به ویژه در مجلس دهم اصلا صلاح نمیدانم که اصلاحطلبان روی او سرمایهگذاری کنند، یعنی اگر هم بخواهند روی آقای عارف سرمایهگذاری کنند فکر میکنم که پشیمانی بدی عاید این جریان خواهد شد. اما فردی مانند آقای جهانگیری که ایکاش در انتخابات دوره یازدهم(۹۲) ایشان کاندیدا میشد. فردی مسلط بر تمام مسائل کشور مانند آقای لاریجانی هم میتوانند کاندیداهای مطلوبی برای این جریان باشند.
جعفرزاده ایمن آبادی درخصوص مطرح شدن برخی احتمالات درباره حضور قالیباف در انتخابات گفت: آقای قالیباف تا وقتی پروندههایش در شهرداری را حل نکند، مردم اجماعی نسبت به او نخواهد داشت، اما اگر ایشان اکنون میخواهد صداقت خود را ثابت کند اجازه تحقیق و تفحص از عملکرد شهرداری تهران در دوره حضورش را بدهد، به ویژه اینکه اکنون خود او رییس مجلس است.
وی افزود: ایشان اگر مشکلی ندارد چرا زمانی که شهردار بود ممانعت میکرد، اگر قالیباف راست میگوید، فرد شفافی است و قصد حضور در انتخابات ریاست جمهوری دارد، اجازه تحقیق و تفحص از شهرداری تهران را بدهد و ابهامات را برطرف کند. در غیر این صورت سایه سنگین ابهامات مربوط به دوره شهرداری تا پایان عمر همراه او خواهد بود.