ربیعی با اشاره به ارسال چهار لایحه دولت به مجلس در زمینه آسیبها و نگاه حمایتی به زنان و دختران گفت: متاسفانه برخی از این لوایح در فرآیندهای سلیقه ای ماند. در این لوایح هم حمایتهای اجتماعی و هم رفع موانع پیشرفت لحاظ شده بود و در مجموع فعالیتهای دو دولت یازدهم و دوازدهم بی نظیر بود.
به گزارش جماران؛ سخنگوی دولت گفت: اتفاقات سالهای اخیر موجب شد تا چک آسیبها به یکباره در دولت یازدهم و دوازدهم نقد شود.
«علی ربیعی» با تبریک روز دختر اظهار داشت: همه باید با دخترانمان مهربانتر باشیم؛ دختران سرزمین، سرمایههای عظیم ایران هستند.
دستیار ویژه ارتباطات رییس جمهوری با بیان اینکه فعالیتهای دولت یازدهم در حوزه دختران در دو جهت متمرکز بود، گفت: احساس کردیم نیازمند اجرای سیاست گذاری معطوف به حوزه زن و دختر هستیم چون زمینههای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی لازم در جامعه برای رشد و پیشرفت دختران کمتر فراهم بود و زمینههای حقوقی لازم باید فراهم میشد.
وی موضوع آسیبها را وجه دیگر فعالیتهای دولت عنوان کرد و افزود: به علت تحولات جمعیتی رخ داده و اتفاقات این سالها، یکباره چک آسیبها در دولتهای یازدهم و دوازدهم نقد شد. کانون اصلی آسیبها هم بیشتر زنان و دختران به ویژه دختران جوان و کودکان بودند. برای همین تلاشهای دولت در حوزه سیاستگذاری و حوزه پیشرفت دختران متمرکز شد.
ربیعی با اشاره به مصوبه شورای عالی اداری مبنی بر اختصاص ۳۰ درصدی از سهم پستهای مدیریتی به زنان گفت: به همه وزارتخانه ها تکلیف شد در سطوح مدیریتی خود زنان و دختران را به کار بگیرند و این مصوبه برخی زنان رشد کردند به طوری که حتی نیروهای دستیاران در وزارتخانهها اغلب از زنان بودند.
دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری ادامه داد: بیش از ۵۰ درصد دانشجویان در سال ۹۸، دختران بودند. در حوزه آی تی هم بخشی از اشتغال به سمت دختران رفت. اگر ۲۵ درصد سهم اشتغال روستایی بود، ۷۰ درصد آن سهم را دختران و زنان روستایی به خود اختصاص دادند و از یک و نیم میلیارد اعتبار توسعه روستایی، درصدی به زنان و دختران روستایی اختصاص یافت.
فعالیتهای معطوف به زنان در دولت یازدهم و دوازدهم بینظیر بود
ربیعی با اشاره به ارسال چهار لایحه دولت به مجلس در زمینه آسیبها و نگاه حمایتی به زنان و دختران گفت: متاسفانه برخی از این لوایح در فرآیندهای سلیقه ای ماند. در این لوایح هم حمایتهای اجتماعی و هم رفع موانع پیشرفت لحاظ شده بود و در مجموع فعالیتهای دو دولت یازدهم و دوازدهم بی نظیر بود.
وی افزود: در حوزه آسیبها مجموعهای از مسائل از حوزه اعتیاد تا مساله ازدواج اجباری و طلاقهایی که صورت میگرفت و از مسئله خودکشی تا فرار دختران، به طور دقیق با کمک سازمان بهزیستی رصد شد و برنامههای حمایتی و پیشگیری از آسیب در دولت تدوین و به مرحله اجرا گذاشته شد.
زنان بیشترین آسیب را از طلاق میبینند
دستیار ویژه ارتباطات رییس جمهوری یادآورشد: زنان بیشترین آسیب را از طلاق میبینند. به همین دلیل نظام مشاوره در بهزیستی، بیشتر با سمت و سوی کمک به دختران شکل گرفت و در حوزه اعتیاد هم کودکان، زنان و دختران کانون توجه ما بودند که سیاستگذاری ما نخست معطوف به آنان شد.
ربیعی افزود: علاوه بر این برای کمک به دخترانی که خانه خود را ترک می کنند، مراکزی در سازمان بهزیستی تاسیس شد و سمنهایی از بهزیستی و وزارت کشور مجوز گرفتند.
وی در ادامه به اقدامات دولت برای اعطای وام ازدواج اشاره کرد و گفت: برای دریافت وام ازدواج سنی تعیین کردیم چون تعداد دختران زیر ۱۵ سالی که برای دریافت ازدواج مراجعه میکردند بالا رفت و از این موضوع هم پیشگیری شد.
دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری با بیان اینکه دریافت مجوز را برای تشکلهای خیریه ای که در حوزه اجتماعی کار کنند تسهیل کردهایم، گفت: ۵ هزار سمنها در حوزه بهزیستی فعالیت میکنند اما هنوز مسیر طولانی است و کارهای زیادی باید انجام شود.
ربیعی در ادامه از لزوم آماده سازی ساختارهای روانی جامعه گفت و اظهارداشت: دختران ما هنوز در معصومیت، قربانی موانع حقوقی و فرهنگی جامعه می شوند و خیلی افسوس میخوریم و از رومینا و دختر کرمانی پرغصه هستیم که اسیر جهل شدند.
سخنگوی دولت تصریح کرد: در حوزه فرهنگ و آموزش باید بیشتر کار می کردیم، اگرچه بخشی از فعالیتها در حوزه مشاوره را تا سطح دبستان بردیم اما هنوز کاستیهای زیادی داریم و دختران بیشترین قربانیان جهل فرهنگی در جامعه هستند.