در تبلیغات داعشی ها در رابطه با شیوع ویروس کرونا، اظهارنظر علیه ایران فراموش نشده و ایران هم مشمول عذاب الهی دانسته شده است!
به گزارش جماران؛ شیوع ویروس کرونا در جهان فرصت تازه ای را در اختیار داعش قرار داده تا طی بیانیه ای علیه ایران و شیعیان اقدام کند.
به دنبال شیوع ویروس کرونا که موجب هراس مردم و سیاستمداران در عموم کشورهای جهان شده است، این نگرانی نیز به سرعت پدید آمد که داعش بکوشد از این فرصت برای بازسازی خود و آغاز دور جدیدی از حملات، چه در خاورمیانه و چه علیه غرب، استفاده کند.
سیدعبدالامیر نبوی، پژوهشگر مسائل خاورمیانه، در یادداشتی برای خبرآنلاین نوشت: داعش تا 6 فوریه (17 بهمن) از اظهارنظر درباره شیوع این بیماری خودداری کرد و سرانجام دیدگاه خود را در نشریه هفتگی النبأ، ذیل آیهای از قرآن نوشت: «آری عقاب پروردگارت سخت سنگین است» (سوره بروج، آیه 12). طبق تفسیر داعش، دولت چین به خاطر آزار و اذیت مسلمانان اویغور مجازات میشود و «اگرچه مشرکان مستحق عذاب در این دنیا و آخرت هستند، تقدیر از مصیبتهایشان و بلاهایی که بر سر آنها میآید ستودنی است». در ادامه هشدار داده شده که شیوع این بیماری ممکن است مسلمانان چینی را هم تحت تأثیر قرار دهد و یا به کشورهای همسایه با جمعیت زیاد مسلمان سرایت کند، لذا لازم است مسلمانان از ورود یا ترک مناطق آلوده خودداری کنند و از کسانی که به این ویروس مبتلا شده اند درخواست میکند به دنبال کمکهای پزشکی و دوری از دیگران باشند. البته داعش به رغم دعوت به حمله علیه منافع چین در مارس 2019 تاکنون اقدامی جز لفاظی علیه چین نداشته است و درباره شرایط فعلی آن کشور هم مینویسد: «باشد که خداوند چین را با مرگ مجازات کند، زیرا آنها مرگ را برای مسلمانان به همراه آورده بودند».
جالب اینجاست که در تبلیغات داعش، سخنپراکنی علیه ایران فراموش نشده و این کشور هم مشمول عذاب الهی دانسته شده است. یک هفته پس از اعلام انتشار ویروس کرونا در ایران، در مطلبی با عنوان «گمراه است آن کسی که شما را به غیر او بخواند» (سوره اسراء، آیه 67) در شماره 223 هفته نامه النبأ، مدیریت بحران در ایران به استهزاء گرفته شد. در این مطلب اگرچه آشکارا نامی از ایران برده نشده است، از کاربرد تعبیر «مشرکان رافضی» و اینکه با تمسخر گفته شده «یک شهر مقدس شیعیان مرکز شیوع بیماری است» مشخص است که وضعیت چه کشوری مورد نظر بوده است. در این نوشته آمده است که شیعیان فقط در مواقع بحران به خدا روی می آورند و البته اظهار امیدواری شده است که شیوع بیماری باعث شود «آنان عقاید مشرکانه خود را کنار بگذارند».
واقعیت آن است که داعش، همچون سایر گروههای رادیکال اسلامگرا، تفسیری سطحی از شیوع بیماریهایی چون کرونا ارائه میکند و آن را بیش از هر چیز نشانه قهر و عذاب الهی میبیند که در چارچوب مبارزه دائمی میان حق و باطل به سود مجاهدان و علیه کافران و مشرکان نازل میشود. به نظر میرسد داعش در زمانی که در ضعف به سر میبرد و توانایی آن طی دو سال گذشته به طور محسوسی کاهش یافته است، ناچار است بر چنین تفسیری تاکید کند و برای جبران کسری منابع و ظرفیتش، بیش از گذشته خود را مشمول امدادهای غیبی خداوند معرفی کند: اگر ما فعلا نمیتوانیم به طور گسترده مبارزه کنیم، ارتش نادیدنی او این کار را انجام میدهد.