رییس سازمان برنامه و بودجه عنوان کرد: برای اینکه موضوع تولید و اشتغال اجرایی شود مجموعهای از برنامههای که شامل برنامههایی در زمینه سیاستهای فعال بازار کار، بخش صنعت، نوسازی بافتهای فرسوده، حمایت از شرکتهای دانشبنیان و بخش کشاورزی میشود در نظر گرفته شده است.
به گزارش جماران؛ رییس سازمان برنامه و بودجه گفت: در پاییز سال ۹۸ در مقایسه با پاییز سال گذشته حدود ۴۷۰ هزار نفر به جمعیت شاغل کشور اضافه شده و این رقم خالص اشتغال است.
محمدباقر نوبخت در جمع خبرنگاران در تشریح نشست روز سهشنبه بررسی گزارش عملکرد وزارتخانههای مختلف برای رونق تولید، اظهار داشت: نشست امروز برای پیگیری چگونگی اجرای مطالبه مقام معظم رهبری درخصوص تولید و اشتغال بود، به ویژه آنکه سال جاری به عنوان سال رونق تولید نامگذاری شده است.
وی با اشاره به اینکه از منظر مجلس لازم بود تا از نگاه نظارتی مطالبه مقام معظم رهبری ارزیابی شود، ادامه داد: مقام معظم رهبری از تمام بخشها حتی غیردولتی مطالبه کردهاند که در زمینه رونق تولید تلاش کنند.
عضو کابینه دوازدهم با تاکید بر اینکه در جلسه امروز علاوه بر اینکه مجلس موضوعات را از نگاه تقنینی مورد بررسی قرار داد، رییس سازمان برنامه و بودجه به نیابت از دولت که باید برای تحقق تولید و اشتغال برنامهریزی کند و منابع مالی لازم را در جایگاه بودجهای تعیین کند و کنترل بر اجرا داشته باشد نیز در این نشست حضور داشت.
نوبخت عنوان کرد: برای اینکه موضوع تولید و اشتغال اجرایی شود مجموعهای از برنامههای که شامل برنامههایی در زمینه سیاستهای فعال بازار کار، بخش صنعت، نوسازی بافتهای فرسوده، حمایت از شرکتهای دانشبنیان و بخش کشاورزی میشود در نظر گرفته شده است.
وی با بیان اینکه در سال جاری برای رونق تولید حدود ۵۴ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده است، اضافه کرد: با هر یک از دستگاههایی که باید برنامههای رونق تولید را اجرا کنند در سازمان برنامه و بودجه موافقتنامهای امضا کردهایم و ۲۰ درصد از منابع اولیه تخصیص پیدا کرده است که با ارائه گزارش کار منابع بعدی را دریافت میکنند.
عضو کابینه دوازدهم اضافه کرد: سال گذشته با موافقت مقام معظم رهبری بیش از یک میلیارد دلار از منابع صندوق توسعه ملی جهت تولید اشتغال اختصاص پیدا کرد و درحال حاضر معادل ریالی آن در خزانه وجود دارد و از این محل ۲۰ درصد اولیه موافقتنامه با دستگاههای اجرایی پرداخت شده است. بنابراین تنها اقدامی که مشکل تامین مالی ندارد موضوع تولید اشتغال است.
نوبخت با بیان اینکه در تابستان و پاییز سال جاری در مقایسه با تابستان و پاییز سال گذشته براساس آمار ارائه شده توسط مرکز آمار شاهد افزایش اشتغال و کاهش نرخ بیکاری بودهایم، عنوان کرد: نرخ بیکاری در پاییز سال جاری در مقایسه با پاییز سال گذشته کاهش داشته و بیکاری در حد ۱۰ و ۶ دهم درصد است.
وی با اشاره به اینکه در پاییز سال ۹۸ در مقایسه با پاییز سال گذشته حدود ۴۷۰ هزار نفر به جمعیت شاغل کشور اضافه شده و این رقم خالص اشتغال است، اضافه کرد: حدود ۳۲۰ هزار نفر از تعداد بیکاران کشور در پاییز سال جاری نسبت به پاییز سال گذشته کاهش پیدا کرده است.
رییس سازمان برنامه و بودجه با تاکید بر اینکه اگر برنامه و نظارت داشته باشیم در شرایط تحریم نیز میتوانیم فرصت شغلی ایجاد و نرخ بیکاری را کاهش دهیم، عنوان کرد: امیدواریم تا پایان سال جاری برای فصلهای آینده نیز بهبود رشد اقتصادی را شاهد باشیم، خوشبختانه در پاییز سال جاری نرخ رشد بخش کشاورزی با توجه به نزولات جوی و برنامههای کشت گلخانهای به ۷ درصد رسید ضمن اینکه صنعت کشور وضعیت خوبی نداشت.
نوبخت خاطرنشان کرد: امیدواریم آنگونه که مجامع جهانی مانند صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی پیشبینی کردهاند در سال ۲۰۲۰ اقتصاد ایران از رکود خارج شده و با رشد مثبت آن را اعلام کنیم.