امیرعبداللهیان منازعات موجود در منطقه غرب آسیا و بخش هایی از آمریکای لاتین و آسیا را ناشی مداخلات نظامی و سیاسی آمریکا برای دست یافتن به منابع عظیم انرژی و معادن جهان دانست.
به گزارش جماران؛ جمعی از دانشجویان و اعضای بنیاد صلح ساساکاوای ژاپن که به دعوت دانشکده روابط بین الملل وزارت امور خارجه ایران در تهران به سر میبرند، با امیرعبداللهیان، دستیار ویژه رئیس مجلس و مدیر کل امور بین الملل دیدار و گفتگو کردند.
حسین امیرعبداللهیان در دیدار دانشجویان و اعضای بنیاد صلح ساساکاوای ژاپن با اشاره به نودمین سالگرد روابط جمهوری اسلامی ایران و ژاپن، ظرفیتهای موجود بین دو کشور را بالا دانست و بر جایگاه مهم ژاپن در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد.
وی تحولات جهانی و منطقهای را سریع، پیچیده و دارای شیب تند خواند و افزود: به دلیل این شرایط پیچیده و شتابان، سرعت تحولات چندین برابر بیشتر از سرعت راه حلهای سیاسی، منطقهای و بینالمللی است.
امیرعبداللهیان منازعات موجود در منطقه غرب آسیا و بخش هایی از آمریکای لاتین و آسیا را ناشی مداخلات نظامی و سیاسی آمریکا برای دست یافتن به منابع عظیم انرژی و معادن جهان دانست و گفت: متاسفانه در منطقه غرب آسیا نیز دو - سه کشور معدود عربی بهویژه عربستان سعودی، با سیاستهای نادرست و تجزیهطلبانه قدرتهای استعماری همراه بوده و نقش منفی در تحولات چند سال اخیر منطقه ایفا میکنند.
او با اشاره به رفتارهای مخرب رژیم صهیونیستی در منطقه اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران راه حل دموکراتیک مبتنی بر برگزاری رفراندوم در میان مردمان اصیل فلسطین را در سازمان ملل به ثبت رسانده است که منظور برگزاری رفراندوم با حضور همه مردمان اصیل فلسطین اعم از یهودی، مسیحی و مسلمان است.
دستیار ویژه رییس مجلس در امور بینالملل ادامه داد: البته صهیونیستهایی که یهودیان اصیل ساکن در فلسطین اشغالی را نیز به بازی گرفته اند نشان داده اند که فقط زبان مقاومت را میفهمند.
امیرعبداللهیان در پاسخ به سوالی مبنی بر مصالحه ایران و عربستان افزود: ما همواره از روابط سازنده و حسن همجواری با کشور همسایه عربستان سعودی استقبال میکنیم و معتقدیم سعودی راهی جز بازگشت به روابط طبیعی با تهران ندارد. اما حاکمان فعلی عربستان سعودی راه نادرست جنگ را با حمایت پیدا و پنهان از تروریستها مقدم بر راهحل سیاسی دانستند و به امنیت منطقه آسیب رساندند. امیدواریم شاهد تغییر رفتار حاکمان ریاض در قبال امنیت و ثبات منطقه باشیم.
او در پاسخ به سوالی در مورد تاثیر تحریمها بر اقتصاد ایران گفت: البته تحریم ها تاثیراتی منفی در پی دارد اما اولا ایران کشوری بزرگ و سرشار از منابع و برخوردار از مردمی خلاق و کوشاست و ثانیا آمریکا خود اولین متضرر سیاست اعمال تحریم علیه ایران است؛ چرا که باید هزینه بالایی برای حفظ آن نماید و قطعا قادر به حفظ تحریمها نخواهد بود. آمریکا باید با زبان احترام در مقابل مردم بزرگ ایران سخن بگوید و رفتار خود را تغییر دهد.