عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی گفت: از اول انقلاب مجلس دو خط قرمز قانون اساسی و قوانین شرعی داشت اما برای مجلس دهم مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی، شورای عالی فضای مجازی، مجمع تشخیص مصلحت نظام و شورای هماهنگی اقتصادی سران سه قوه هم به خطوط قرمز تبدیل شد.
به گزارش جماران، مصطفی کواکبیان در مراسم بزرگداشت روز دانشجو با موضوع «مجلس در رأس امور است؟» در پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران در کرج، با اشاره به عملکرد مجلس دهم گفت: من به عملکرد مجلس نمره بیش از 12 نمیدهم و 12 هم به دلایلی که خیلی بهتر از مجلس نهم بود میدهم.
هنوز نمیدانیم برخی نمایندگان در مجلس کدام طرفی هستند
وی ادامه داد: این نمره پایین سه تا چهار عامل مهم داشت، بخشی مربوط به این است که این مجلس حزبی نبود، سه فراکسیون در مجلس دهم است که هیچکدام هم اکثریت ندارد، ما 120 نفر، 70 نفر اصولگرا، 50 تا 60 نفر به عنوان مستقل، 20 نفر هم تاکنون ما ندانستهایم چه کاره هستند.
کواکبیان با بیان اینکه در مجالس دنیا افرادی که وارد پارلمان میشوند مشخص است که از کدام حزب آمدهاند گفت: آنجا مشخصاً حزب پاسخگو است اما در مجلس ما برخی هستند که در حوزه انتخابیه راهنمای چپ میزند اما در مجلس به راست میرود یا برعکس، بنابراین نمیتوان گفت مجلس دهم متعلق به یک جناح خاص است.
وی ادامه داد: یک بحث هم این است که خطوط قرمز این مجلس از مجالس قبل بیشتر بود، ما دو خط قرمز از اول انقلاب داشتیم، شورای نگهبان میگفت مصوبه نباید خلاف قانون اساسی و قوانین شرعی باشد ولی در مجلس دهم گفتند مصوبات مجلس نباید خلاف شورای عالی انقلاب فرهنگی، شورای عالی فضای مجازی، مجمع تشخیص مصلحت در رابطه با سیاستهای کلی نظام و شورای هماهنگی اقتصادی سران سه قوه باشد، این خط قرمزها ایجاد و مدام زیادتر شد.
مجلس در موضوع بنزین به مصوبه شورای عالی امنیت ملی عمل کرد
این نماینده مجلس در خصوص خودداری مجلس از پیگیری و رد طرح تغییر قیمت بنزین گفت: این موضوع قانونی بود چون طبق قانون اساسی، اگر شورای عالی امنیت ملی چیزی را تصویب کند و به تایید رهبری هم برسد برای همه لازم الاجراست، 26 آبان هم آقای شمخانی آمدند و بعد هم بیان رهبری خوانده شد که مصوبه سران سه قوه مورد پیگیری شورای عالی امنیت ملی است و همه نمایندگان هم باید حمایت کنند.
وی ادامه داد: اما در قانون اساسی ما چیزهایی به نام شورای هماهنگی اقتصادی سران سه قوه و شورای عالی فضای مجازی نداریم.
کواکبیان افزود: عامل دیگر هم خود نمایندگان مجلس شورای اسلامی هستند، با گسترش فضای مجازی که هر کس در مجلس هر کاری میکرد همه میدانستند بنابراین برخی با کارهایی مثل رانت خودرو، درگیری گمرک و ... از هیبت مجلس کاستند؛ ولی در مجموع کارهای خوب زیادی هم بوده است.
صحنه را خالی کنیم وضع بدتر میشود
دبیرکل حزب مردمسالاری در ادامه و در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان در خصوص اینکه با وجود عدم کارایی مجلس چرا مجدداً برای مجلس بعدی نامزد شدهاید گفت: آیا ما باید اجازه دهیم وضعیت بدتر شود، اگر ما صحنه را خالی کنیم بهتر است؟ بنده معتقدم وظیفه شرعی خودم اقتضا میکند که در رأس امور بودن مجلس را احیا کنم و راه آن هم این است که صحنه را خالی نکنم.
این نماینده مجلس شورای اسلامی در خصوص اینکه چرا پس از استیضاح یک وزیر یک ماه بعد وی برای یک وزارت دیگر تأیید میشود، خاطرنشان کرد: بنده طرفدار طرح شفافیت در مجلس بودم، آیا شما در این موضوع رأی بنده را دیدید؟
کواکبیان در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان که در مورد دریافت وام خارجی بود، گفت: در قانون بودجه جدید مطرح شده که پنج میلیارد دلار از روسیه وام بگیریم، این درخواست دولت است اگر مجلس تصویب کند میگیرد و اگر تصویب نشود نمیگیرد.
اشتباه شما این است که فکر میکنید روحانی اصلاحطلب است
در ادامه یکی دیگر از دانشجویان در خصوص عملکرد دولت در حوزههای سیاسی و اقتصادی از کواکبیان سوال کرد، وی در این خصوص اظهار کرد: اشتباه بزرگ شما این است که فکر میکنید روحانی اصلاحطلب است، درست است ما حمایت کردیم ولی اگر از روحانی حمایت نمیکردیم باید از نامزد دیگر حمایت میکردیم، بنده خودم نامزد بودم شورای نگهبان بنده را احراز صلاحیت نکرد، ما اصلا نامزد اصلاحطلب نداشتیم.
وی افزود: ما منطق رأی ندادن در انتخابات را قبول نداریم چون اگر قرار باشد که در خانه بنشینیم وضع بدتر خواهد شد، بنده آذر 96 به رئیس جمهور گفتم به خاطر شما به ما اصلاح طلبان فحش میدهند، هنوز سکه، دلار، مسکن، بنزین و ... گران نشده بود، ما مگر کم علیه همین دولت فریاد کشیدیم؟ اینکه شما بگویید چون آن موقع حمایت کردید پس این دولت اصلاح طلب است درست نیست.
کواکبیان افزود: دولت یک دولت ترکیبی است. ما فقط حمایت کردیم، ما کی گفتیم اشتباه کردیم که از روحانی حمایت کردیم؟ روحانی را بهترین گزینه میدانستیم، ما کجا گفتیم پشیمانیم؟ اصلاً پشیمان نیستیم.
وی پاسخ به سوال یکی دیگر از دانشجویان که گفت چرا مجلس به خواسته مردم برای رد طرح افزایش قیمت بنزین توجهی نکرد؟ اظهار کرد: بنده نماینده قانون هستم، قانون اساسی به من گفته که باید از قانونی که مصوبه شورای عالی امنیت ملی است و به تأیید رهبری رسیده است، اطاعت کنم.
طرح عفو عمومی در مجلس رأی نیاورد
کواکبیان ادامه داد: ما در مجلس طرح عفو عمومی را مطرح کردیم اما رأی نیاورد، ما در مجلس سه بار طرح تحقیق و تفحص از املاک نجومی را بردیم نگذاشتند رأی بیاورد، چند بار استیضاح وزیر کشور را مطرح کردیم اما اجازه ندادند.
وی افزود: اینکه گفته شود چون برای بنزین کاری نکردید پس بی خاصیت هستید درست نیست، در همین اتفاقات اخیر که بد با مردم مواجه شدندباید پاسخگو باشند، ما این موضوع را رها نمیکنیم.
این نماینده مجلس شورای اسلامی در خصوص سوال یکی دیگر از دانشجویان درباره خودداری مجلس از ادامه پیگیری برای رد مصوبه اصلاح قیمت بنزین گفت: نامه رهبری به مجلس در این خصوص یک نامه قانونی است، طبق اصل 176 قانون اساسی، مصوبات شورای عالی امنیت ملی که به تأیید رهبری رسیده لازم الاجراست، اگرچه بنده وجود شورای هماهنگی اقتصادی سران سه قوه را قانونی نمیدانم و میگویم باید منحل شود اما با توجه به مصوبه شورای عالی امنیت ملی طرح سه فوریتی در مجلس دیگر مطرح نشد.
وی ادامه داد: من طرفدار جمهوریت سوم هستم، 58 تا 68 یک قانون اساسی، 68 تا 98 یک قانونی اساسی دیگر و حالا از 98 باید در قانون اساسی بازنگری شود، در اصل 177 شیوه بازنگری بیان شده است، من طرفدار این هستم اما تا زمانی که اصل 176 هست براساس آن عمل کردیم.
کواکبیان در خصوص ثبت نام در انتخابات گفت: برای بنده نام نویسی خیلی سخت بود اما گفتم اگر کنار بکشیم وضع بدتر میشود نام نویسی کردم.