کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و نیجریه تشکیل میشود.
به گزارش جماران؛ رسانههای نیجریهای گزارش دادند؛ نیجریه و ایران با تشکیل کمیسیونی دوجانبه برای ارتقای تجارت، سرمایهگذاری، کشاورزی و انتقال فناوری موافقت کردند.
تارنمای «پی ام نیوز» نیجریه شامگاه جمعه نوشت: «مالام گاربا شهو» سخنگوی ریاست جمهوری نیجریه در بیانیهای اعلام کرد که این توافق در جریان دیدار «محمدو بوهاری» رییس جمهوری نیجریه و «محمدرضا نهاوندیان» معاون اقتصادی رییس جمهوری اسلامی ایران در گینه استوایی حاصل شد.
نهاوندیان برای حضور در پنجمین نشست سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز (GECF) که جمعه هشتم آذرماه برگزار شد به «مالابو» پایتخت گینه استوایی سفر کرده است.
سخنگوی ریاست جمهوری نیجریه گفت: دیدار بوهاری و نهاوندیان در حاشیه پنجمین نشست سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز برگزار شد.
بوهاری گفت که سرعت تحول در صنعت نفت و گاز ایران در مقایسه با سالهای دهه ۱۹۷۰ که وی وزیر نفت نیجریه بود، او را تحت تأثیر قرار داده است.
وی تأکید کرد: من برای تشکیل کمیسیون مشترک سخت تلاش خواهم کرد. ما به عقب رجعت کرده و بخشهایی را که در آنها منافع مشترک داریم، شناسایی خواهیم کرد.
بوهاری افزود: با توجه به اینکه ۹۵ درصد جمعیت (ایران) به شبکه گازرسانی متصل شده است، ما علاقه خاصی به نحوه استفاده شما از گاز داریم.
بوهاری با بیان اینکه «تکامل صنعت گاز نیجریه کُند است» تأکید کرد: ما با شما برای مهار و استفاده از گاز نیجریه همکاری میکنیم. من بسیار تحت تأثیر قرار گرفتهام.
رییس جمهوری نیجریه ضمن ابراز خرسندی نسبت به ارتباط نزدیکی که در زمان فعالیتش در وزارت نفت با ایران برقرار کرده بود، از دستاوردهای ایران در صنایع نفت و گاز، تولید برق، کشاورزی و پتروشیمی تمجید کرد.
بوهاری همچنین از اقدام ایران در شکست دادن داعش در عراق و سوریه تمجید کرد و گفت که محروم شدن تروریستها از چاههای نفتی که در اختیار داشتند، باعث شد تا آنها از منابعی که برای حمایت از «بوکوحرام» استفاده میکردند، بینصیب شوند.
به نوشته رسانههای نیجریهای، نهاوندیان نیز در این دیدار با تأکید بر اینکه دو کشور میتوانند کارهای زیادی انجام دهد، افزود: ما میتوانیم معجزه کنیم.
وی از حوزههای پتروشیمی، برق، کشاورزی آبی و صنعت به عنوان چهار بخش بزرگ برای همکاری اقتصادی میان نیجریه و ایران نام برد.
معاون اقتصادی رییس جمهوری ایران همچنین با اشاره به نابودی داعش در عراق و سوریه، برای همکاری در زمینه تلاشهای ضدتروریستی اعلام همکاری کرد.
وزیران نفت و انرژی کشورهای عضو مجمع کشورهای صادرکننده گاز (جیییسیاف-GECF) یک روز پیش از برگزاری نشست سران این مجمع در مالابو گینه استوایی، پیشنویس بیانیه پایانی نشست سران را نهایی و تدوین کردند.
«محمدحسین عادلی» نماینده وزیر نفت و ریاست هیأت ایرانی شرکتکننده در این نشست، روز پنجشنبه (هفتم آذرماه) در نشست فوقالعاده وزارتی مجمع سازمان کشورهای صادرکننده گاز بر اهمیت همکاری اعضا و جایگاه قاره آفریقا در گسترش مناسبات با این مجمع تأکید و از میزبانی مطلوب گینه استوایی برای برگزاری رویدادهای دومین سمینار بینالمللی گاز، نشستهای تخصصی جانبی سمینار، نشست فوقالعاده وزارتی و پنجمین نشست سران قدردانی کرد.
در نشست فوقالعاده وزارتی جیییسیاف که کشورهای الجزایر، بولیوی، مصر، گینه استوایی، جمهوری اسلامی ایران، لیبی، نیجریه، قطر، روسیه، ترینیداد و توباگو، امارات و ونزوئلا، به عنوان ١٢ عضو اصلی و آنگولا، جمهوری آذربایجان، عراق، قزاقستان، نروژ، عمان و پرو، به عنوان اعضای ناظر حضور داشتند، عادلی، نماینده وزیر نفت، ریاست هیات ایرانی شرکتکننده در این نشست را بهعهده داشت.
کشورهای عضو مجمع کشورهای صادرکننده گاز، ۴۴ درصد تولید گاز جهان، ٦٧ درصد ذخایر گازی جهان، ۶۴ درصد سهم انتقال گاز با خط لوله و ۶۶ درصد تجارت گاز طبیعی مایع (الانجی) را در اختیار دارند.