تصاویر منتشر شده توسط سیما و یا خبرگزاریهای منتقد دولت، به طور مشخص دستنوشتهها و یا پلاکاردهایی برجسته شدند که در آنها، تخریب دولت هدفگیری شده است.
به گزارش جماران؛ ایرنا نوشت: راهپیمایی بزرگ مردم در حمایت از اقتدار و امنیت کشور، با حضور پرتعداد مردم در میدان انقلاب برگزار شد. با این حال، برخی از تصاویر منتشر شده در سیما از این تجمع، خلاف هدف اصلی این تجمع بوده است.
راهپیمایی حمایت از امنیت کشور به عنوان یک بستر ملّی برای دفاع از نظام به دعوت شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی امروز - دوشنبه - برگزار شد. سوءاستفاده از اعتراض مردم به افزایش قیمت بنزین (ناشی از اصلاح نظام پرداخت یارانهها) روزهای ناآرامی را در تهران و برخی شهرهای دیگر رقم زده بود. امروز روز حضور یکپارچه مردم در حمایت از نظام و نمایش همدلی میان مردم بود. راهپیماییای که با دعوت شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی از عموم آحاد و اقشار مختلف مردم تهران دعوت کرد تا با حضور خود از اقتدار و امنیت کشور و کیان نظام جمهوری اسلامی ایران حمایت کنند.
واژگان به کار رفته در فراخوان این تجمع دعوت از «همه» بوده است. دعوت از عموم مردم یا به تعبیر این اطلاعیه، آحاد و اقشار مختلف آنها که مخالف تخریب اموال عمومی و خصوصی هستند و از اقتدار و امنیت کشور و نظام دفاع میکنند.
با این حال، تصاویر منتشر شده توسط سیما و یا خبرگزاریهای منتقد دولت، به طور مشخص دستنوشتهها و یا پلاکاردهایی برجسته شدند که در آنها، تخریب دولت هدفگیری شده است. چنین رویکردی نه تنها با روح این فراخوان و تجمع در تعارض است، بلکه تمرکزی است بر روی اقلیتی که، به حق، معترض هستند و برجستهکردن نگاه آنها در رسانهای که رسالت خود را همواره «ملی» و فراگیر تصویر کرده است.
حرف دولت همواره این بوده که انتقاد حق مردم است و حتماً عدهای از مردم از عملکرد دولت ناراضیاند اما تمرکز بر انتشار این تصاویر از سیما، با نتیجه مورد نظر از آن یعنی مردمی بودن این اقدام، مطابقت ندارد. پُرسش این است که به تعبیر دیگر آیا مخاطب به این باور میرسد که این راهپیمایی از حضور گروهها و اقشار مختلف مردم است یا آن را اجتماع گروهی از مردم منتقد دولت خواهد دانست؟ و چنین باوری با خواستههای نظام از این تجمع چه تناسبی دارد؟
در عین حال در اطلاعیه شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی، هدف از این تجمع حمایتِ از اقتدار و امنیت کشور بیان شده بود. انتشارِ تصاویری که به تضعیف دولت در این شرایط سخت اجرای طرح مدیریت مصرف سوخت، میانجامد، کاری در جهت حمایت از امنیت کشور است یا اقدامی ضدامنیتی است؟ تضعیف یکی از قوای سه گانه که به طور مثال باید در این شرایط به تنظیم بازار فکر کند و در ماههای آینده به دنبال احقاق حقوق عقب افتاده ایران از برجام باشد یا اینکه به معضلی مثل عدم تصویب کنوانسیونهای لازم برای استانداردهای گروه اقدام مالی (FATF) فکر کند و مسأله دور زدن تحریم برای فروش نفت را مدیریت کند؛ گامی برای رسیدن به امنیت است یا اقدامی ضد امنیتی؟ و مهمتر از همه اینکه آیا چنین اقدامی به معنای استفاده سیاسی از ظرفیتِ یک اقدام و راهپیمایی ملی آن هم با محوریت یک نهاد یا دستگاه ملی مثل شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی نیست؟ این سوالی است که بیش از هر نهاد دیگری، رسانه فراگیرِصداوسیما باید به آن پاسخ دهد و نهادهای نظارتی در مورد ریشهها و زمینههای آن بررسی کنند.