نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: نمی دانم چرا برخی از ما، از گفتن حرف حق می ترسیم؛ البته این ترس شاید به دلیل ترس از دست دادن جایگاه و پست کنونی مان باشد. وقتی دنیا و قدرت نتواند ما را اسیر خود کند، به موفقیت رسیده ایم.
به گزارش جماران؛ معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: هر ایرانی به طور متوسط ١٠.٣ بار در سال با سیستم بهداشت و درمان مواجهه دارد و در حوزه بستری از هر هزار ایرانی، سالی ١٤٠ نفر بستری میشوند.
ایرج حریرچی روز سه شنبه در جشنواره روابط عمومی های برتر حوزه سلامت افزود: مواجهه با حوزه سلامت اجتناب ناپذیر است. متولیان روابط عمومی و مطالبه سازی و هدایت خواسته ها به جهت صحیح، بسیار موثر هستند. با توسعه جوامع و گسترش پیشگیری، تعداد مراجعه ها بیشتر می شود و کمتر نخواهد شد؛ زیرا طول عمر افراد زیاد شده و اکثر بیماری ها مانند بیماری های قلبی و عروقی و سرطان ها مربوط به سن پیری است.
وی ادامه داد: تا ٤٠ سال پیش امید به زندگی در کشور ٥٠ سال بود و کسی چیزی به اسم آلزایمر یا دمانی نشنیده بود. در حال حاضر امید به زندگی به ٧٥ سال رسیده و زندگی اکثر افراد تا ٨٠ سالگی می تواند همراه با سلامت باشد.
حریرچی بیان کرد: در دنیا ١٠.٥ درصد از درآمد ناخالص ملی صرف حوزه سلامت می شود و ٧ هزار و ٣٠٠ میلیارد دلار هزینه سالانه در حوزه سلامت از مجموع هزینه های نظامی بشر بیشتر است.
اهداف نظام سلامت
معاون کل وزارت بهداشت اظهار داشت: در نظام سلامت، هدف اول افزایش سلامت مردم و افزایش امید به زندگی سالم، هدف دوم محافظت از مردم در برابر مخاطرات ناشی از بیماری ها، هدف سوم افزایش رضایت در مردم و هدف چهارم کارایی است و باید با پول کمتر، سلامتی بیشتری تولید کنیم. در این زمینه ها باید مطالبه سازی از دولت، مجلس و اصلاح رفتار جامعه را انجام داد. با افزایش امید به زندگی، کم تحرکی، مصرف دخانیات، بیماری ها گسترش پیدا می کند و در نتیجه باید پیشگیری کرد که این کار از طریق مطالبه سازی امکان پذیر است.
برخی از ما، از گفتن حرف حق می ترسیم
مسعود پزشکیان، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم بیان کرد: رسالت همه پیامبران این بوده که جز راستی و درستی، پیامی را نفرستند و جز حق نگویند، اما برخی از رسانه ها امروز به دروغ پردازی، شایعه پراکنی، تهمت، افترا و بردن آبروی افراد اقدام می کنند که دور از آزادگی، عزت و بزرگی است.
وی افزود: حضرت امیرالمومنین علی(ع) در نهج البلاغه وصیت می کنند که همواره باید تقوا پیشه کنیم و به دنبال دنیا نباشیم، برای امور و چیزهای دنیوی، تاسف نخوریم و حق را بگوییم، در مقابل ظالم ایستادگی و ظلم و فساد را افشا کنیم.
نماینده مردم تبریز، اسکو آذرشهر در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: نمی دانم چرا برخی از ما، از گفتن حرف حق می ترسیم؛ البته این ترس شاید به دلیل ترس از دست دادن جایگاه و پست کنونی مان باشد. وقتی دنیا و قدرت نتواند ما را اسیر خود کند، به موفقیت رسیده ایم.
نایب رییس مجلس شورای اسلامی گفت: برخی خبرنگاران برای رسیدن و به تصویر کشیدن حق، از هیچ چیزی ترس و واهمه ندارند، نه از زندان و از اخراج شدن از کار؛ چون می خواهند حق را بگویند.