بهرام پارسایی تصریح کرد: مبارزه عادلانه با فساد می‌تواند باعث رضایت عمومی، اجرای عدالت و مبارزه با مفسدان شود نه اینکه خدایی نکرده این شائبه به وجود باید که مبارزه با فساد فقط مربوط به گروه‌های خاص است.

به گزارش جماران؛ سخنگوی کمیسون اصل۹۰ مجلس ضمن تایید اقدامات قوه قضاییه در زمینه مبارزه با فساد به بایدها و نباید‌هایی که مورد توجه قرار گیرند، پرداخت.

بهرام پارسایی نماینده مردم شیراز در مجلس‌شورای‌اسلامی درباره مبارزه قوه قضاییه با فساد، گفت: هیچ کس مبارزه با فساد را انکار نمی‌کند، حتی کسی که فاسد باشد هم علیرغم میل باطنی خود و بالظاهر از مبارزه با فساد حمایت می‌کند؛ چون مبارزه با فساد حرف حق و لازمی است و مطالبه افکار عمومی هم همین است.

وی ادامه داد: اصل مبارزه با فساد مطالبه عمومی است و حتی یک نفر هم قطعا با آن مخالفت نمی‌کند، ما رانت‌خواران، سوءاستفاده‌گران و افرادی که فساد دارند کم نداریم اما حتی آن افراد هم قطعا مبارزه با فساد را رد نمی‌کنند.

دید سیاسی وارد مبارزه با فساد نشود

نماینده مردم شیراز با بیان اینکه مردم کشور خوشبختانه به واسه آگاهی رسانه‌های ارتباطی، اطلاعاتشان نسبت به مسائل بیشتر شده و موضوع را بیشتر احساس می‌کنند، گفت: در این باره چند مقوله باید در نظر گرفته شود که یکی از آنها این است که مبارزه با فساد و رانت‌‌خواری برای همه یکسان باشد.

وی ادامه داد:‌ یعنی این یک قانون است و همه باید در مقابلش یکسان باشند و  به سمتی نرود که دید سیاسی واردش شود.

پارسایی اضافه کرد: مبارزه با فساد و نظارت با مچ‌گیری متفاوت است، فضای مچ‌گیری و مته به خشخاش گذاشتن با مبارزه با فساد و نظارت که امری درست و پسندیده است، تفاوت دارد.

 باید به مدیران اطمینان  داده شود که تصمیمات در راستای منافع ملی آنها مورد عنایت قرار می‌گیرد

مدیران حامی منافع ملی حمایت شوند

این نماینده اصلاح‌طلب بیان‌کرد: مدیران باید بدانند و به آنها اطمینان و تضمین داده شود که تصمیم‌هایی که در راستای منافع ملی و انجام امورات مردم و ارباب‌رجوع می‌گیرند‌، مورد عنایت قرار می‌گیرد.

وی اظهار داشت: حقیقت این است که ما بخشنامه‌ها، دستور العمل‌ها و قوانین‌مان آنقدر با هم تعارض یا موازی کاری دارند که دست یک مدیر برای هر تصمیم‌گیری باز است؛ یعنی می‌تواند با توجه به همان بخش‌نامه‌ها و قوانین موضوعی را قفل کند یا گره‌گشای آن باشد.

به گفته پارسایی باید این تضمین به مدیران داده شود که در راستای منافع ملی هر کاری کنند از آنها حمایت و با هر مدیری که بخواهد سوء استفاده شخصی و رانت‌گونه داشته باشد، برخورد می‌شود.

وی تاکید کرد:‌ موضع دیگری که در مساله مبارزه با فساد مورد توجه قرار دارد، حساسیت افکار عمومی روی برخی فساد‌‌ها است که تکلیف آنها باید مشخص شود، در صورتی که این کارها انجام شود، امید مبارزه با فساد در جامعه تقویت می‌شود.

افکار عمومی روی املاک نجومی و تحقیق و تفحص از شهرداری حساس است

وی اضافه کرد: یکی از مهم‌ترین چیزهایی که افکار عمومی روی آن حساس است، بحث تخلفات شهرداری تهران در ادوار گذشته است، که متاسفانه تحقیق و تفحص آن از مجلس رای نیاورد؛ تحقیق و تفحصی که فقط می‌خواهد نظارت کند و به نوعی اقدامات صورت گرفته را بازرسی کند و موضع را شفاف کند.

سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس با بیان اینکه یکی دیگر از مواردی که مطرح است، موضوع شفاف کردن املاک نجومی است که مقدار آن کم هم نیست، گفت: هولوگرام‌های فروحته شده، تغییر کاربری‌ها و شهر فروشی‌هایی که به شدت رواج پیدا کرد.

وی ادامه داد: با همه این کارها میزان عظیم بدهکاری شهرداری تهران و همچنین به کارگیری نیرو به صورت گسترده و مازاد که هزینه سنگینی را به مردم تحمیل می‌کند و مجوزهایی که به مال‌ها و پروژهای عظیم اختصاص داده شده، از دیگر مواردی است که باید بررسی شود که ضوابط و شرایط در آنها رعایت شده است یا نه؛ این موارد اگر به نحو احسن رسیدگی شوند امیدوار می‌شویم که واقعا هدف مبارزه با فساد است.

بر کسی پوشیده نیست که صنعت خودرو سرشار از فساد است

پارسایی یادآور شد: در موضوع مدیران خودرو هم باید بگویم که صنعت خودرو سرشار از فساد است و بر کسی هم پوشیده نیست در این موضوع هم برخورد با مدیران متخلف لازم است، اما کافی نیست. با تغییر یک مدیر و عدم تغییر ساختار در آن مجموعه، یعنی زمینه‌های فساد همچنان وجود دارد.

نماینده اصلاح طلب مجلس ادامه داد: پول‌هایی که خودروسازان از مردم و از بانک‌ها گرفته‌اند و از طرفی پول‌هایی که به قطعه‌سازان بدهکار هستند، در حال حاضر این پول‌ها کجا هستند؟ این پول‌ها وجود خارجی ندارند.

وی تصریح کرد: قوه‌ قضاییه باید این موضوع را لحاظ کند و اطمینان می‌دهم با این حجم بدهکاری و پول‌هایی که خودروسازان از مردم و بانک‌ها گرفته‌اند اگر یک یا دوماه فروش نقدی نداشته باشند حتی حقوق ثابتشان را هم ندارند.

۱۱ سال است پرونده دکل های نفتی در قوه قضاییه بدون نتیجه مانده است

نماینده مردم شیراز  با بیان اینکه با وجود اینکه باید با فرد متخلف برخورد شود اما این اقدام باید در راستای اصلاح ساختار و از بین بردن فضای فساد باشد، یادآور شد: نمونه دیگری که در کمیسیون اصل ۹۰ مجلس داریم، بحث پرونده دکل‌های نفتی است، ۱۱ سال است پرونده دکل‌های نفتی در قوه قضاییه بدون نتیجه مانده است در حالی که در مورد برخی از پرونده‌ها با شائبه سیاسی، سریع تصمیم‌گیری می‌شود.

وی اضافه کرد: یا در مورد پرونده بابک زنجانی که سال‌ها در زندان است و هزاران میلیارد پول ملت را حیف و میل کرده، هنوز هیچ پولی دریافت نشده و مشخص نیست اصلا که جریان پرونده برای بازگشت سرمایه‌های ملی به چه سمتی است.

نماینده اصلا‌ح‌طلب مجلس تصریح کرد: مبارزه عادلانه با فساد می‌تواند باعث رضایت عمومی، اجرای عدالت و مبارزه با مفسدان شود نه اینکه خدایی نکرده این شائبه به وجود باید که مبارزه با فساد فقط مربوط به گروه‌های خاص است.

صیانت از آبروی مردم از وظایف همه مسئولان است

قبل از اثبات جرم صریح نام افراد برده شده و تصویرشان تلویزیون پخش می‌شود

عضو فراکسیون امید با بیان اینکه در بحث احکامی که صادر می‌شود طبق قانون حتی متهمان هم دارای حقوق شهروندی هستند، گفت: یکی از دغدغه‌های جدی که وجود دارد این است که افراد قبل از اینکه جرمی اثبات شود از افراد نام برده می‌شود، نام بردن از افراد قبل از اثبات جرم طبق قانون تخلف است، در بخش حقوق ملت قانون اساسی صیانت از آبروی مردم از وظایف همه مسئولان است اما قبل از اثبات جرم خیلی صریح نام افراد برده می‌شود و حتی هم تصویر آنها از برنامه‌های تلویزیون پخش می‌شود.

وی با بیان اینکه بعد از اثبات جرم هم با‌ آنها برخورد بشود و هم نامشان آورده بشود، بیان کرد: ممکن است افرادی باشند که نامشان آورده می‌شود اما یا تبرئه بشوند یا اصلا آنها لایه‌های پنجم و شش فساد باشند و اسم آوردن از آنها باعث شود که لایه‌های اولی در امان بمانند.

مبارزه با فساد درایت خاصی می‌خواهد

نداشتن وکیل توسط متهم یا نبود تجدید نظر در احکام خلاف قانون اساسی است

سخنگوی کمیسون اصل۹۰ مجلس تاکید کرد: نحوه مبارزه با فساد درایت خاصی می‌خواهد ممکن است قاضی در قضاوت خود دچار خطا شود.

به گفته پارسایی اگر حکم غیرقابل تجدیدنظر باشد به نفع نبوده و تیغ دو لبه است یعنی ممکن است مفسدی تبرئه شود و به این شکل پرونده او دیگر قابل ارزیابی نباشد و نیز ممکن است کسی محکوم شود اما جرمی مرتکب نشده باشد به طور کلی خیلی عمیق باید به این مساله ورود کرد که خدایی ناکرده شعار بسیار خوب و «عدالت محور مبارزه با فساد» دچار خدشه نشود.

قوه قضاییه باید به مدیران تضمین بدهد

وی درباره راه‌حل عاجل برای اینکه هم بتوانیم ساختارها را درست کنیم و هم مدیران دچار ترس در تصمیم‌گیری‌ها نشوند، گفت:  من دیدم رئیس قوه قضاییه گفته است که ما هدفمان برخورد با فساد و نظارت است و هدفمان مچ‌گیری نیست؛ در همین راستا باید به مدیران تضمین داده شود، اما اینکه قوه قضاییه چطور می‌خواهد به عنوان مجری طرح مبارزه با فساد راهکاری بدهد چیزی است که باید از نظر حقوقی روی آن کار شده و سریع این ضمانت برای مدیرانی که دلسوزانه فعالیت می‌کنند فراهم شود.

نماینده اصلاح طلب مردم شیراز با بیان اینکه همیشه مدیرانی که از صندلی خود بلند نمی‌شوند و کاری صورت نمی‌دهند امکان تخلف هم  در آنها وجود ندارد که البته این افراد مدیران شایسته‌ای هم نیستند، اظهار کرد: اما مدیری که کارهای زیادی انجام می‌دهد،  هر چه کار بیشتر باشد امکان اینکه قصوری صورت بگیرد یا اینکه موردی از دید پنهان بماند، وجود دارد.

مدیری که به واسطه اینکه هیچ‌کاری نمی‌کند و تخلفی هم ندارد قابل تقدیر نیست

وی ادامه داد: اگر مدیری به واسطه پرکاری و خدمات زیاد که صدها امتیاز برای منافع عمومی و مردم دارد در کنارش تخلفاتی غیر عمد هم داشته باشد،  این مدیران قابل تقدیرند نه آن مدیری که به واسطه اینکه هیچ‌کاری نمی‌کند و تخلفی هم ندارد.

عضو فراکسیون امید مجلس با بیان اینکه دیکته نانوشته غلط ندارد، افزود: قوه قضاییه باید برای این موضوع راهکار در نظر بگیرد و مدیرانی هم باید انتخاب شوند که اگر ریگی به کفش ندارد و وقتی مطمئن هستند که در راستای منافع ملی و حل مشکلات مردم عمل می‌کند دست و دلش برای تصمیم‌گیری نلرزد. هر دو مرود مهم است یعنی هم انتخاب مردم و هم انتخاب مدیرانی که هدفشان خدمت وانجام کار است بدهد.

قوه قضاییه به رفع و ترمیم نگاه منفی نسبت به سرمایه‌گذار کمک کند

تا کارآفرین برای سرمایه‌گذاری نیاید، امکان حل مشکلات کشور وجود ندارد

وی تصریح کرد: مورد دیگر این است که قوه قضاییه به رفع و ترمیم برداشت غلطی که بین مردم جا افتاده که سرمایه‌گذار و کارآفرین را به عنوان سرمایه‌دار مطرح می‌شد، کمک کند.

نماینده دور دهم مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت: حقیقت است که تا سرمایه‌گذار نباشد و تا کارآفرین برای سرمایه‌گذاری نیاید، امکان حل مشکلات کشور و جامعه که اشتغال‌زایی و ارز آوری است وجود ندارد.

وی تاکید کرد: یعنی باید تمام قد از افرادی که در سلامت و صحت دلسوزی و از روی دغدغه‌ای که برای کشور دارند، برای اشتغال‌زایی و کارآفرینی در شرایطی که سرمایه‌گذاری در کشور ریسکش بالا است قدم برمی‌دارند، حمایت کرد و این موضوع غیرقابل انکار است.

زمین‌گیر شدن بخش خصوصی یعنی چند برابر شدن چالش بیکاری، نارضایتی و رونق اقتصادی

عضو کمیسیون اصل۹۰ مجلس ادامه داد:  به علت بی‌ثباتی‌های ارزی و تصمیم‌گیری‌های شبانه‌ تکلیف کارآفرین و اشتغال‌زا در بخش خصوصی  روشن نیست و آنهایی  هم که همکاری می‌کنند از سر دلسوزی برای این سرزمین و مردم است؛ باید آنها را به نحو احسن حمایت کرد.

پارسایی با بیان اینکه برخی از این افراد اصلا حمایت هم نمی‌خواهند اما نباید چالشی هم برایشان ایجاد شود، گفت:  در حال حاضر در جنگ اقتصادی هستیم و رهبری هم درباره حضور افراد سرمایه‌گذار و کارآفرین تاکید داشتند و ما باید در عمل هم به این اعتقاد و باور برسیم و کمک کنیم که بخش خصوصی زمین‌گیر نشود، چون زمین‌گیر شدن بخش خصوصی یعنی چند برابر شدن چالش بیکاری، نارضایتی و رونق اقتصادی.

برخورد با فساد باید به صورت کلان باشد نه به صورت موردی و مصداقی

بخش اعظم مشکلات اقتصادی در کشور  مربوط به فرارهای مالیاتی کلان است

این نماینده اصلاح‌طلب مجلس معتقد است که بخش اعظم مشکلات اقتصادی در کشور مربوط به فرارهای مالیاتی کلان است نه مالیات‌های ریز و جزئی.

وی همچنین می‌گوید: بنگاه‌های بزرگ اقتصادی، نهاد‌ها و سازمان‌ها باید کمک کنند که این‌ همه مالیات‌هایشان را پرداخت کنند؛ به عنوان نمونه بانکی که 2000 میلیارد تومان بدهی مالیاتی دارد را باید پیگری کنند، برخورد با فساد باید به صورت کلان باشد نه به صورت موردی و مصداقی.

پارسایی در ادامه افزود: البته این به این معنی نیست که با آنها برخورد نشود اما با این روش به‌ اهداف مدنظر نخواهیم رسید؛ امیدوارم همانطور که سیاست اعلامی آقای رئیسی، سیاست خوب، قابل دفاع و حمایتی بود سیاست اعمالیش هم باشد و عملا به صورت ریشه‌ای به این موضع ورود کند و علاوه بر برخورد با افراد فاسد با ساختارها و فضاهایی که زمینه را برای فساد ایجاد می‌کمند نیز برخورد کنند.

با فساد باید به صورت ریشه‌ای برخورد کنند و  در خیلی جاها باید ساختار اصلاح شود

وی در مورد جایگاه دولت در معرفی کسانی که فرار مالیاتی دارند، گفت: خیلی از مواردی که قوه قضاییه معرفی می‌کند با معرفی دولت نیست، یعنی در فسادهایی که با افراد برخورد صورت می‌گیرد سازمان بازرسی قوه قضاییه بازوی نظارتی قوه  آمارها را می‌گیرد یا به آنها داده می‌شود که به صورت ریشه‌ای برخورد کنند که  در خیلی جاها باید ساختار اصلاح شود.

سخنگوی کمیسیون اصل۹۰ مجلس تصریح کرد: به طور مثال در بحث قطعه‌سازی خودرو با شرکت عظام برخورد شد، اما شرکت‌های دیگری هم هستند که هنوز با آنها برخورد نشده است.

با زمینه سازان فساد هم در کنار مفسدان برخورد شود

وی ادامه داد: باید دید چه کسی زمینه فساد را برای آنها مهیا کرده‌اند، خودرو سازان، مدیران عامل، هیات مدیران خودروسازی که مشتری مستقیم و خریدار مستقم کالاهای نامرغوب به اسم ایرانی اما غیرایرانی بودند زمینه فساد را مهیا کردند، باید در کنار این افراد محاکمه شوند در نهایت برخورد با فرد خوب است اما به تنهایی نمی‌تواند ما را به اهداف برساند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.