رئیس جمهوری آمریکا شامگاه یکشنبه پس از آنکه مجوز برای آزادسازی ذخایر استراتژیک نفت آمریکا را صادر کرد؛ نوشت: خبرهای جعلی می گویند که من خواهان ملاقات با ایران آن هم بدون پیش شرط هستم.
به گزارش جماران؛ رئیس جمهوری آمریکا در یادداشت توئیتری که نشان از سردرگمی در مواجهه با مسایل بین المللی است، گفتههای پیشین و تکراری خود را برای آمادگی مذاکره بدون پیش شرط با ایران، منکر شد.
رئیس جمهوری آمریکا شامگاه یکشنبه پس از آنکه مجوز برای آزادسازی ذخایر استراتژیک نفت آمریکا را صادر کرد؛ نوشت: خبرهای جعلی می گویند که من خواهان ملاقات با ایران آن هم بدون پیش شرط هستم.
وی ادامه داد: این یک اظهارات نادرست است(طبق معمول)
ترامپ هشتم مردادماه سال گذشته در کنفرانس خبری مشترک با نخست وزیر ایتالیا در پاسخ به سوالی دربار ایران اظهار کرد: اگر ایرانی ها بخواهند او هم حاضر با ملاقات با آنهاست.
وی در پاسخ به سوالی درباره شرایطش برای دیدار با مقام های ایرانی چند بار تاکید کرد که هیچ شرطی برای چنین دیداری ندارد.
رئیس جمهوری آمریکا گفت: "هیچ شرطی وجود ندارد. آنها اگر بخواهند ملاقات کنند، ما هم ملاقات می کنیم . این هم برای کشور خوب است، هم برای آنها، هم برای ما و هم برای جهان."
ترامپ که این روزها خود را بیش از پیش در معرض استیضاح و شکست های پی در پی داخلی و خارجی یافته است، نه تنها جان بولتون مشاور امنیت ملی خود را قربانی کرد تا شاید نجات یابد، اکنون حمله به رسانه ها را شدت بخشیده است تا جایی که اظهارات صریح خود را هم منکر شده است.
این در شرایطی است که نه تنها تمام رسانه های جهان این اظهارات ترامپ در نشست خبری با نخست وزیر ایتالیا را منعکس کردند، بلکه پس از آن نیز بارها این مساله از سوی وی و همچنین وزیر خارجه مورد اعتمادش تکرار شده است.
مایک پمپئو وزیر خارجه ترامپ ساعاتی پس از برکناری بولتون به همراه استیون منوچین در جمع خبرنگاران حاضر شد و در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا احتمال دیدار ترامپ و روحانی بدون پیش شرط وجود دارد، گفت: رئیس جمهوری ترامپ برای ملاقات بدون پیش شرط آماده است.
وی در هجدهم شهریورماه امسال هم در گفت وگو با شبکه خبری سی بی اس بار دیگر از آمادگی رئیس جمهوری آمریکا برای دیدار بدون پیش شرط با رئیس جمهوری ایران خبر داد.
این اظهارات بار دیگر نشان داد که ترامپ حتی به گفته های خود هم پایبند نیست و نمی توان با او وارد گفتوگو و مذاکره شد.
ترامپ: مجوز برداشت از ذخایر استراتژیک نفت را صادر کردم
رئیس جمهوری آمریکا اعلام کرد که در پی حمله تاسیسات نفتی عربستان مجوز برداشت از ذخایر اضطراری نفت کشورش را صادر کرده است.
ترامپ روز یکشنبه به وقت محلی آمریکا در رشته توئیتی به این موضوع پرداخت و نوشت: با توجه به حملات علیه عربستان که ممکن است بر قیمت نفت تاثیر بگذارد، دستور دادم تا در صورت لزوم از ذخایر استراتژیک نفت برداشت شود.
وی افزود که میزان برداشت لازم برای «عرضه مطلوب به بازار» بعدا تصمیمگیری خواهد شد.
او اضافه کرد: منتظریم ببینیم پادشاهی (عربستان) چه کسی را مسئول این حملات می داند تا بعد ببینیم تحت چه فرایندی می توان اقدام کرد.
«ذخایر راهبردی نفت» آمریکا که در دهه ۱۹۷۰ و در پاسخ به تحریم نفتی اعراب علیه غرب و متحدانش ایجاد شد، بزرگترین انبار نفت خام دنیا به شمار میآید.
پیش از این چندین بار از این ذخایر برداشت شده بود، از جمله در جریان جنگ اول خلیج فارس در سال ۱۹۹۱، بعد از وقوع توفان کاترینا در آمریکا در سال ۲۰۰۵ و همچنین بعد از اختلال در عرضه نفت لیبی در سال ۲۰۱۱.
منابع خبری عربستان صبح شنبه از وقوع آتش سوزی در دو پالایشگاه شرکت نفت آرامکو در شهرهای بقیق و خریص در شرق این کشور خبر دادند. «محمد البخیتی» از اعضای ارشد انصارالله یمن اعلام کرد که این جنبش توانست از نقاط ضعف سیستم دفاع هوایی عربستان برای حمله به تاسیسات نفتی ریاض بهرهبرداری کند.
وی در گفتوگو با خبرگزاری آسوشیتدپرس اظهار داشت که اتهام مطرح شده از سوی آمریکا مبنی بر دست داشتن ایران در این حمله نشاندهنده «شکست سیاسی» دولت واشنگتن است.
میدان نفتی بقیق در شرق عربستان واقع شده که توان تولید روزانه هفت میلیون بشکه نفت را دارد و متعلق به شرکت نفتی آرامکو عربستان است. ۷۰ درصد تولیدات این شرکت نفتی در پالایشگاههای بقیق تولید می شود.
در پی این حملات، حدود ۵۰ درصد از صادرات نفت خام عربستان به بازارهای جهانی برای چند هفته متوقف شد.