بازار نفت در روزهای گذشته تحت تاثیر عوامل مختلف با نوساناتی چند دلاری همراه بود. اگرچه عوامل زیادی در این بازار نقش داشتند اما شاید مهمترین عامل را بتوان افزایش تولید نفت در آمریکا و بالا گرفتن جنگ تجاری بین آمریکا و چین دانست.

به گزارش جماران؛ جنگ تعرفه‌ای بین چین و آمریکا، خطر رکود اقتصاد جهانی را دامن زده که می‌تواند باعث تضعیف قیمت‌های نفت شود؛ با این حال یک کارشناس بازار انرژی معتقد است اگر این جنگ بین دو اقتصاد بزرگ جهان بالا بگیرد، پای نفت ایران نیز به این میدان باز خواهد شد.  

بازار نفت در روزهای گذشته تحت تاثیر عوامل مختلف با نوساناتی چند دلاری همراه بود. اگرچه عوامل زیادی در این بازار نقش داشتند اما شاید مهمترین عامل را بتوان افزایش تولید نفت در آمریکا و بالا گرفتن جنگ تجاری بین آمریکا و چین دانست.

افزایش دو برابری تولید نفت آمریکا در سال‌های اخیر به پشتوانه منابع غیرمتعارف نفت، ‌ باعث شده تا با وجود کاهش تولید برخی کشورها، ‌ بازهم بازار نفت با مازاد عرضه روبرو باشد.

از سوی دیگر جنگ تعرفه‌ای که یکسالی است بین چین و آمریکا در جریان است باعث شده تا امید برای افزایش رشد اقتصادی کاهش پیدا کند و همین امر تقاضای نفت را کاهش داده است. با این حال چین همچنان واردکننده نفت و میعانات گازی از آمریکاست و اگر این جنگ تعرفه به بازار نفت برسد به معنای جنگ تمام عیاری بین این دو کشور خواهد بود.

یک کارشناس بازار انرژی نیز معتقد است که اگرچه توقف واردات نفت از آمریکا توسط چین دور از ذهن است اما اگر این اتفاق بیافتد به معنای جنگ تمام عیار بین دو اقتصاد بزرگ جهان خواهد بود و اینجاست که باید منتظر باشیم چین از برگ برنده نفت ایران در ایجاد موازنه قدرت با آمریکا استفاده کند.

«مرتضی بهروزی‌فر»  با اشاره به اینکه آمریکا با وجود آنکه در حال حاضر با در نظر گرفتن تولید میعانات گازی، بیش از ۱۶ میلیون بشکه نفت تولید می‌کند، ‌ گفت: اگرچه تولید نفت آمریکا افزایش پیدا کرده اما این کشور همچنان واردکننده نفت به شمار می‌رود و نمی‌توان در میان مدت انتظار داشت که آمریکا به صادرکننده ثابت نفت تبدیل شود.

وی ادامه داد: حجم واردات آمریکا بسیار بیشتر از میزان صادرات این کشور است.  

به گفته بهروزی‌فر، قیمت نفت در سال ۲۰۱۹ در حدود ۶۰ دلار در هر بشکه باقی می‌ماند مگر آنکه شاهد تحولات ژیوپلیتیک در جهان باشیم در غیر این صورت عوامل موثر بر این بازار تمایل به حفظ قیمت‌ها دارند.

وی مهمترین عامل اثرگذار بر بازار نفت را رکورد تاریخی تولید نفت آمریکا دانست و افزود:‌ افزایش تولید نفت آمریکا باعث شده تا با وجود کاهش تولید نفت ایران و لیبی باز هم شاهد مازاد عرضه باشیم.

 این کارشناس بازار نفت تاکید کرد: البته در افزایش تولید آمریکا تنها نبوده و عراق نیز اکنون نزدیک به پنج میلیون بشکه در روز نفت تولید می‌کند که باعث شده تا بازار با مازاد تقاضا مواجه نباشد که باعث تقویت قیمت‌ها شود.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.