در بیانیه این دیپلمات های ارشد بیان شده است:‌ «تحریم» ظریف، «اشتباهی بزرگ» از سوی دولت ایالات متحده آمریکا است که نشان می دهد «گروه شرارت بی» که دیپلماسی آمریکا و سیاستِ جهانی را به گروگان گرفته است.

به گزارش جماران؛ جمعی از دیپلمات های ارشد جمهوری اسلامی ایران در واکنش به تحریم وزیر امور خارجه در بیانیه ای تصریح کردند: تحریم ظریف، «تحریم دیپلماسی» است و نشان می دهد «گروه بی» در مسیر دستیابی به اهداف نامشروع خود، هیچ ارزشی برای «دیپلماسی» که بدیهی ترین «هنجار» مورد پذیرش جامعه جهانی است، قائل نیست.

در بیانیه جمعی از دیپلمات های ارشد جمهوری اسلامی ایران آمده است:‌ دولت ایالات متحده آمریکا نام محمد جواد ظریف، وزیرِ «کارآمد» و «مسئولِ» امور خارجه جمهوری اسلامی ایران را در فهرست تحریم های «یکجانبه» و «ظالمانه» خود قرار داده است. اگر چه این اقدام دولتِ آمریکا، اولین و آخرین گام نابخردانه سیاستمداران این کشور علیه ایران نبوده و «دولت و ملت» ایران نیک می دانند چگونه به این «شرارت» ها پاسخ دهند، اما ما بعنوان دیپلمات های حرفه ای، مایلیم توجه عموم مردم و نخبگان ایران، افکار عمومی بین المللی و همکاران خود در جامعه دیپلماتیک جهانی را به نکاتی چند جلب کنیم.

در بیانیه این دیپلمات های ارشد بیان شده است:‌ «تحریم» ظریف، «اشتباهی بزرگ» از سوی دولت ایالات متحده آمریکا است که نشان می دهد «گروه شرارت بی» که دیپلماسی آمریکا و سیاستِ جهانی را به گروگان گرفته، علیرغم افزایشِ سهمگینِ هزینه های سیاست خارجی آمریکا، نتوانسته است کمترین دستاوردی در پرونده های مورد اهتمام خود بدست آورد و به ناچار به «رفتارهایِ ناهنجار» روی آورده که نتیجه ای جز بی اعتباری بیشتر برای آمریکا در پی نخواهد داشت.

این بیانیه تاکید دارد:‌ تحریم ظریف، «تحریم دیپلماسی» است و نشان می دهد «گروه بی» در مسیر دستیابی به اهداف نامشروع خود، هیچ ارزشی برای «دیپلماسی» که بدیهی ترین «هنجار» مورد پذیرش جامعه جهانی است، قائل نیست.

بیانیه این دیپلمات های ارشد می افزاید:‌ ظریف در ایران و جهان بعنوان «زبانِ گویا» و «صدا»یِ رسایِ «ملتِ تمدن ساز و صلح جو»یِ ایران و «مسئولِ» سیاستِ خارجی مبتنی بر «مذاکره»، «تفاهم» و «چندجانبه گرایی» جمهوری اسلامی ایران شناخته شده و تلاش برای خاموش کردن این صدا، علامتی جز «فراخوان جنگ» ارزیابی نمی شود.

در این بیانیه بیان شده است: اگر چه ملت ایران در طول تاریخ ثابت کرده در برابر دشمن متجاوز و جنگ طلب، با اتحادی بی نظیر از خود «دفاع» می کند اما، برای کمک به پیشگیری از «شرارتِ» «گروه بی» در تحمیلِ جنگی که نتایج و پی آمدهای آن، جهانی خواهد بود، سازمان ها و شخصیت های بین المللی و همکاران دیپلمات خود در سراسر جهان را به واکنش لازم در برابر این گونه اقدامات یکجانبه آمریکا فرا می خوانیم.

در بیانیه دیپلمات های ارشد آمده است:‌ تحریم بعنوان «جنگ افزار»ی خطرناک علیه همه جهان بوده و گسترش دامنه تحریم ها از «تروریسم اقتصادی» به «تروریسم سیاسی»، که جدیدترین گام آن در قالب تحریم وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران بروز یافته، نشان می دهد دیپلماسی آمریکا با کنار گذاشتن «ابزارهای متعارف دیپلماتیک»، میان دو گزینه «خروج از توافقات بین المللی» و «تحریم های یکجانبه» در نوسان است.

در این بیانیه عنوان شده است: تبدیل تحریم به ابزار اصلی دیپلماسی آمریکا، «بدعتی» خطرناک، در سیاست بین المللی است که می تواند کشورهای مختلف را یکی پس از دیگری، قربانیِ «افزون طلبی» و «یکجانبه گرایی» آمریکا کند. بر این اساس، مقابله با تحریم هایِ یکجانبه و تروریسم سیاسی و اقتصادیِ آمریکا، ضرورتی اجتناب ناپذیر برای موفقیت «دیپلماسی در برابر جنگ»، و «چندجانبه گرایی در برابر یکجانبه گرایی» است.

بیانیه دیپلمات های ارشد جمهوری اسلامی تصریح می کند: «سیاست تحریم»، مشکلات و چالش های مورد ادعای دولت آمریکا را حل نکرده و نتایج معکوس در پی خواهد داشت. گسترش پی در پی دامنه تحریم ها علیه ملت ایران نشان می دهد که «تیم شرارت بی» پس از خروج از توافق نامه «برجام»، دیپلماسی آمریکا را گرفتار «بن بستی» کرده که ناچار است برای نجات از آن، به «رفتارهای ناهنجارِ» جدید روی آورد.

در بیانیه این دیپلمات های ارشد آمده است:‌ جمهوری اسلامی ایران بارها تکرار کرده که مشکلی با ملت آمریکا ندارد، اما برای جبران اشتباهات و «رفتارهایِ خصمانه» و «استکباریِ» دولت آمریکا علیه ملت ایران، ظریف که یک دیپلماتِ حرفه ای است؛ بارها مسیر درست را بیان و تاکید کرده: این راه، تنها از مسیر «تعامل» و «احترام» به ملتِ بزرگِ ایران و «حقوق» و «منافعِ مشروع» آن می گذرد.

در این بیانیه تاکید شده است: دولت ایالات متحده آمریکا، با این گونه اقدامات تنها خدمت گزارانِ صادق، و تلاشگر ملت ایران همچون محمد جواد ظریف را هدف کینه و عقده گشایی خود قرار نداده است، بلکه «جمهوری اسلامی ایران» و دستاوردهای قابل توجه آن در دو زمینه مهم «استقلال» و «آزادی»، و گوهری یگانه، به نام «ملتِ ایران» را هدف گرفته است که در طول تاریخ، پرچمِ «هویتِ» تمدن سازِ ایران را در این «خاک پر گهر» برافراشته است.

در بیانیه دیپلمات های ارشد جمهوری اسلامی ایران عنوان شده است:‌ تمرکز کانون خصومتِ «تیم شرارت» بر «رهبری معظم انقلاب اسلامی» نیز ریشه در همین امر دارد. از این رو در این شرایطِ خطیرِ تاریخی، خود و همه سیاست ورزان و دارندگانِ تریبون از طیف ها و سلیقه های متنوع «جامعه متکثر» ایران را به «وحدت ملی» و تشخیص صحیحِ جبهه نبرد و ترجیح «منافع ملی» بر اولویت هایِ سیاسیِ شخصی و حزبی و جناحی و حمایتِ همه جانبه از مسئولان سیاستِ خارجی کشور، فرا می خوانیم.

علی اکبر صالحی (معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان انرژی اتمی، وزیر سابق امور خارجه)، علی جنتی (وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی، سفیر سابق ایران در کویت)، سیدعلی اکبر محتشمی پور (وزیر سابق کشور، سفیر سابق ایران در سوریه)، احمد عزیزی (قائم مقام سابق واخ، رئیس سابق کمیسیون سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، سفیر سابق ایران در کانادا)، سید محمد صدر (عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، معاون سابق واخ)، مرتضی سرمدی (قائم مقام و معاون سابق واخ، سفیر سابق ایران در انگلیس)، سید صادق خرازی (معاون سابق واخ، سفیر سابق ایران در فرانسه)، امیر سعید ایروانی (معاون امنیت بین المللی شعام، سفیر سابق ایران در عراق)، حسین شیخ الاسلام (معاون بین الملل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، قائم مقام و معاون سابق واخ، سفیر سابق ایران در سوریه)، علیرضا معیری (معاون سابق واخ، سفیر سابق ایران در فرانسه)، علاءالدین بروجردی (معاون سابق واخ، نماینده و رئیس سابق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، سفیر سابق ایران در هند)، علیرضا شیخ عطار (قائم مقام سابق واخ، سفیر سابق ایران در آلمان) و حدود دویست نفر دیگر از دیپلمات های ارشد و سفرای سابق و فعلی ایران (اسامی فایل زیر) بیانیه فوق را امضاء کرده اند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.