تشکیل این ائتلاف هزینه‌های زیادی را برای بانیان آن ایجاد خواهد کرد چرا که طبق گفته طراحان این طرح، برای عبور یک کشتی چندین کشتی نظامی باید آن را اسکورت کنند و این هزینه زیادی برای آمریکایی ها و غرب به همراه خواهد داشت.

به گزارش جماران؛ یک کارشناس مسائل خاورمیانه، اظهار کرد: ادعای آمریکایی‌ها و برخی از کشورهای غربی برای ایجاد یک ائتلاف جهانی جهت تامین امنیت خلیج فارس و تنگه هرمز یک حرکت کاملا تبلیغاتی و در راستای پروپاگاندای سیاسی است.

حسن هانی زاده با بیان این که براساس قوانین بین المللی مرتبط با دریانوردی، ایران به عنوان کشوری همجوار با تنگه هرمز در منطقه خلیج فارس مسئول حفظ امنیت این تنگه است گفت: ده‌ها سال است که بار مسئولیت حفظ امنیت در منطقه و خلیج فارس برعهده ایران است و مشکلی در این ارتباط  به وجود نیامده است. این که یک ائتلاف جهانی بخواهد مسئولیت تنگه هرمز را برعهده بگیرد و در واقع بخواهد نیروهای خود را در این منطقه مستقر کند اشغال یک منطقه دریایی است و ایران حق دارد از ابزارها و امکانات خود برای مقابله با این اشغالگری  استفاده کند.

وی با بیان این که تشکیل چنین ائتلافی براساس واقعیات کار چندان راحتی نیست، خاطر نشان کرد: تشکیل این ائتلاف هزینه‌های زیادی را برای بانیان آن ایجاد خواهد کرد چرا که طبق گفته طراحان  این طرح، برای  عبور یک کشتی چندین کشتی نظامی باید آن  را اسکورت کنند و این هزینه زیادی برای آمریکایی ها و غرب به همراه خواهد داشت.

هانی زاده با بیان این که بر اساس بر آورده ها  تشکیل چنین ائتلافی از نظر اقتصادی نیز به صرفه نیست ، تصریح کرد: پیشنهاد مطرح شده در ارتباط با تشکیل ائتلاف جهانی برای کنترل خلیج فارس تاکنون مورد استقبال جدی کشورهای منطقه قرار نگرفته است چرا که در حال حاضر کشورهای حوزه خلیج فارس به خاطر عمکلرد آمریکا و رئیس جمهورش پیشنهاداتی که آنها در ارتباط با مسائل منطقه مطرح می کنند را جدی نمی گیرند.

وی در این راستا ادامه داد: ایران اقدام به سرنگونی یکی از مدرن ترین پهپادهای آمریکایی به علت تجاوز به منطقه سرزمینی اش کرد ولی آمریکایی‌ها نتوانستند پاسخی به این اقدام بدهند از طرف دیگر ایران براساس قوانین بین المللی اقدام به توقیف نفتکش انگلیسی کرد و از دیگر سو به توقیف نفتکشی که حامل نفت ایران بود در منطقه جبل الطارق اعتراض کرد و انگلیسی‌ها تاکنون در برابر این تحولات نتوانسته اند اقدامی انجام دهند و اینها همه مورد توجه و رصد کشورهای منطقه است.

هانی زاده با بیان این که در حال حاضر بسیاری از کشورها به این موضوع اذعان دارند که ایران دارای ظرفیت نظامی بازدارنده بالایی است خاطر نشان کرد: در همین راستا آمریکایی ها و دیگر کشورهای غربی می‌داند که هر گونه اقدامی از سوی آنها علیه ایران هزینه بالایی برای آنها به همراه خواهد داشت.

هانی زاده در ادامه صحبت‌های خود تصریح کرد: کشورهای منطقه خلیج فارس به این نتیجه  رسیده اند  که آمریکایی‌ها به دنبال منافع خود هستند و می‌خواهند با ایران هراسی و تشدید آن از کشورهای منطقه باج خواهی کنند این کشورها  به مرور دریافت اند که همکاری اقتصادی، نظامی و سیاسی با ایران عاقلانه‌تر از همکاری با کشوری چون آمریکا است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.