روزنامه اسپانیایی «اِل‌کانفیدنسیال» ضمن اعلام این خبر، به نقل از منابعی در دولت اسپانیا که خواستند نامشان فاش نشود، نوشت مادرید درخواست رسمی از سوی ایالات متحده برای مشارکت در طرح ائتلاف دریایی در آب‌های جنوب ایران دریافت کرده اما آن نپذیرفته است.

به گزارش جماران؛ یک روزنامه اسپانیایی به نقل از دیپلمات‌های این کشور گزارش داد که مادرید هم مانند برلین، با درخواست رسمی آمریکا برای پیوستن به ائتلاف دریایی در آب‌های جنوب ایران مخالفت کرده است.

منابع دیپلماتیک در دولت اسپانیا می‌گویند که مادرید رسما درخواست ایالات متحده برای مشارکت در طرح ائتلاف دریایی در تنگه هرمز برای اسکورت کشتی‌های تجاری و نفتکش‌ها را رد کرده است.

روزنامه اسپانیایی «اِل‌کانفیدنسیال» ضمن اعلام این خبر، به نقل از منابعی در دولت اسپانیا که خواستند نامشان فاش نشود، نوشت مادرید درخواست رسمی از سوی ایالات متحده برای مشارکت در طرح ائتلاف دریایی در آب‌های جنوب ایران دریافت کرده اما آن نپذیرفته است.

این منابع دیپلماتیک با بیان اینکه مادرید نیز همانند برلین درخواست واشنگتن را رد کرده، می‌گویند: «دولت اسپانیا در حال حاضر هیچ تمایلی به پیوستن به نیروهای تحت رهبری آمریکا [در منطقه] ندارد».

این تصمیم جدید دولت اسپانیا در حالی است که «مارگاریتا روبلز» وزیر دفاع این کشور چندی پیش (24 اردیبهشت) در آوان افزایش تنش‌های ایالات متحده با ایران، دستور داده بود ناوچه «مندز نونتس» با ۲۱۵ ملوان از گروه ضربت آمریکا به رهبری ناوگروه لینکلن در خلیج فارس، خارج شود.

پیشتر وزیر دفاع اسپانیا گفته بود که در بحران ایران، اسپانیا به اتحادیه اروپا و جامعه جهانی متعهد است. وی تاکید کرده بود که مادرید شریکی جدی و قابل اعتماد است و نیروهای نظامی این کشور فقط پایبند توافق‌های اتحادیه اروپا و سازمان آتلانتیک شمالی (ناتو) هستند.

«فرناندو ایبانز» کارشناس امنیت دریایی و استاد دانشگاه مادرید درباره کمکی که اسپانیا می‌تواند به ائتلاف آمریکایی داشته باشد، به روزنامه ال‌کانفیدنسیال گفت: «اگر اسپانیا زمانی تصمیم به مشارکت بگیرد، می‌تواند ناوچه‌ها، قایق‌های گشت یا هواپیماهای شناسایی دریایی اعزام کند، مانند کاری که در عملیات آتالانتا در مباره با دزدان دریایی سومالی انجام داد».

ایبانز با بیان اینکه در عملیات آتالانتا که هم‌اکنون نیز در جریان است، اسپانیا دو ناوگان دریایی شامل ناوچه «ناوارا» و هواپیمای شناسایی «اوریون پی3» مستقر کرده، توضیح می‌دهد: «منافع ما در اقیانوس هند [و آب‌های سومالی و خلیج عدن] مهمتر از [منافع در تنگه هرمز] است. زیرا اسپانیا فقط 2 درصد از نفت خام خود را از خلیج [فارس] تهیه می‌کند».

پیش از این نیز مقامات دولتی ژاپن گفته بودند که توکیو هیچ کشتی جنگی برای مشارکت در طرح ائتلاف دریایی آمریکا با هدف حفاظت از کشتی‌های تجاری و نفتکش‌ها در تنگه هرمز اعزام نمی‌کند زیرا از پاسخ ایران بیم دارد.

آمریکا طرح تشکیل یک ائتلاف دریایی برای محافظت از کشتیهای تجاری در خلیج فارس را از چند هفته پیش اعلام کرد. برخی از متحدان نزدیک این کشور از جمله آلمان، نروژ و کره جنوبی مشارکت در این طرح را رد کرده‌اند.

از طرفی، دولت انگلیس روز دوشنبه به کشورهای اروپایی پیشنهاد داده بود تا ناوگان دریایی با ماموریت حفاظت از کشتی‌های تجاری عبوری از تنگه هرمز و خلیج فارس ایجاد کنند تا از تکرار حوادثی مشابه توقیف نفتکش آنها توسط ایران رخ ندهد.

منابع خبری پیش از این از گسترش اختلافات میان انگلیس و آمریکا بر سر ایران خبر داده‌اند. نشریه تایم اول مرداد ماه گزارش داده بود «رابطه خاص» بین انگلیس و آمریکا پس از بروز برخی تنش‌ها بر سر ایران لطمه دیده و دولت انگلیس چندی پیش (قبل از توقیف نفتکش تحت پرچم انگلیس توسط ایران) درخواست کمک دولت «دونالد ترامپ» علیه ایران را در خلیج فارس رد کرده است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.