بیژن زنگنه وزیر نفت ایران با بیان اینکه خواسته‌های ایران در این اجلاس محقق شد گفت: ایران همانند نشست گذشته اوپک از توافق کاهش تولید نفت معاف ماند.

به گزارش جماران؛ وزیر نفت ایران هنگام خروج از ششمین نشست وزرای اوپک و غیراوپک در وین گفت: بیانیه تمدید توافق کاهش تولید یک میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه‌ای اوپک و غیر اوپک و همچنین منشور همکاری اوپک و غیراوپک مورد تایید ایران قرار گرفت.

«بیژن نامدار زنگنه» که پس از پایان سخنان افتتاحیه جلسه را ترک کرد تا عازم تهران شود، این مطلب را به خبرنگاران گفت.

وزرای اوپک دیروز پس از نزدیک به ۷ ساعت بحث و بررسی، با تمدید توافق کاهش تولید نفت به مدت ۹ ماه دیگر، تصویب متن پیش نویس منشور همکاری اوپک و غیراوپک و تمدید دبیر کلی محمد بارکیندو برای یک دوره سه ساله دیگر موافقت کردند.

بر اساس توافق صورت گرفته کشورهای عضو اوپک توافق کاهش تولید روزانه ۸۰۰ هزار بشکه‌ای خود را تا پایان مارس ۲۰۲۰ ادامه داده و کشورهای غیر عضو اوپک هم امروز درباره ادامه تعهد کاهش روزانه ۴۰۰ هزار بشکه‌ای خود تصمیم گیری می‌کنند.

وزیر نفت ایران دیشب در جمع خبرنگاران، با بیان اینکه خواسته‌های ایران در اجلاس اوپک محقق شد؛ گفت: ایران همانند نشست گذشته اوپک از توافق کاهش تولید نفت معاف ماند.

وی درباره طرح همکاری اوپک و غیر اوپک هم عنوان کرد: خوشبختانه همه إصلاحات منشور همکاری اوپک و غیراوپک انجام شد، تصمیم‌های این مجموعه الزام‌آور نیست و تعهدی برای کشورها ایجاد نمی‌کند.

زنگنه با بیان اینکه به کشورها اجازه داده شد در صورت لازم مجوزهای دولت و مراجع بالاتر را اخذ کنند، افزود: به صراحت در بیانیه پایانی نشست اوپک تاکید شد که این منشور در تصمیم‌ها و سازوکارهای عملیاتی اوپک تأثیری ندارد.

یک‌صد و هفتاد و ششمین نشست اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) روز دوشنبه با حضور وزرای ۱۴ کشور عضو از جمله بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران در مقر دائمی این سازمان در وین پایتخت اتریش گشایش یافت.

بیژن زنگنه وزیر نفت ایران با بیان اینکه خواسته‌های ایران در این اجلاس محقق شد گفت: ایران همانند نشست گذشته اوپک از توافق کاهش تولید نفت معاف ماند.

نشست اوپک در حالی برگزار شده است که تهدید به صفر کردن صادرات نفت ایران، تنش تجاری آمریکا و چین، افزایش تولید و صادرات نفت آمریکا، افزایش ذخیره‌سازی نفت کشورهای عضو سازمان توسعه و همکاری‌های اقتصادی (OECD)، حمله به نفت‌کش‌ها در دریای عمان و همچنین نشست سران گروه ۲۰ برخی از مهم‌ترین مسائل بازار نفت پس از نشست گذشته این سازمان بوده است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.