سناتور پال در مورد درخواست «تام کاتن» دیگر سناتور جمهوریخواه آمریکا از ترامپ برای اقدامی یکجانبه علیه ایران در واکنش به حادثه حمله به نفتکشهای خارجی در دریای عمان گفت: این مساله، مغایر با قانون اساسی است. قانون اساسی بسیار روشن است، این که ما وارد جنگ نمیشویم مگر این که در کنگره در موردش رأی گیری شود.
به گزارش جماران؛ «رند پال» سناتور جمهوریخواه ایالت کنتاکی آمریکا جنگ با ایران اشتباهی فاحش تر از جنگ با عراق است و کنگره باید براساس قانون اساسی هرگونه تصمیم گیری در این زمینه مداخله کند.
به گزارش روز چهارشنبه شبکه فاکس نیوز، پال در مورد احتمال اعزام نیروهای بیشتر به خاورمیانه گفت: میدانید که من موافق حضور نیروهای کمتری در خاورمیانه هستم و از نظر من، تداوم تشدید تنش، اشتباه است.
پال افزود: یکی از مواردی که در مورد پرزیدنت ترامپ دوست دارم، این است که وی گفت که جنگ عراق یک اشتباه بود. تصور میکنم که جنگ ایران به مراتب اشتباه بزرگتری از جنگ عراق است. ما چهار هزار نیرو آنجا از دست دادیم و فکر نمیکنم که نیازی به یک جنگ دیگر داشته باشیم.
این سناتور آمریکایی گفت: ایران واقعاً کشوری نیست که به نفت آن وابسته باشیم.
وی افزود: در حقیقت ما در خاورمیانه دیگر نیاز نفتی نداریم و از این رو تصور میکنم که درگیر جنگ دیگری شدن، اشتباه است.
سناتور پال همچنین در مورد درخواست «تام کاتن» دیگر سناتور جمهوریخواه آمریکا از ترامپ برای اقدامی یکجانبه علیه ایران در واکنش به حادثه حمله به نفتکشهای خارجی در دریای عمان گفت: این مساله، مغایر با قانون اساسی است. قانون اساسی بسیار روشن است، این که ما وارد جنگ نمیشویم مگر این که در کنگره در موردش رأی گیری شود.
وی افزود: اعلام جنگ، نیاز به رأی کنگره دارد. حال اگر یک کشتی به شما شلیک میکند، شما میتوانید تلافی و از خود دفاع کنید. اما به قصد جنگ کردن و تلافی و اینکه بگوییم میخواهیم یکی از کشتیهای نیروی دریایی را منفجر کنیم یا قصد داریم بمبی روی تهران بیندازیم، این کاملاً مغایر با قانون اساسی است.
سناتور ایالت کنتاکی همچنین چرایی رصد عربستان از سوی آمریکا را مورد توجه قرار داد و گفت که ریاض به تازگی درگیر مناقشهای با تهران شده است، امری که میتواند بر واشنگتن تأثیر گذارد.
وی گفت: موردی که بسیاری آن را مورد توجه قرار نمیدهند این است که هزینه های نظامی عربستان و متحدان این کشور هشت برابر ایران است و ریاض سومین خریدار بزرگ تسلیحات در جهان است.
وی افزود: تصور نمیکنم که اگر به عربستان تسلیحات بیشتری نفروشیم، از طرف ایران مورد تاخت و تاز قرار گیرد و همچنین تصور نمیکنم که تهران از طرف ریاض مورد تهاجم قرار گیرد. به نظر من، یک مناقشه و یک موازنه بین دو طرف برقرار است.
سناتور پال گفت: تداوم انباشت تسلیحات در این آشفتگی، به مسابقه تسلیحاتی و بویژه فناوری هستهای دامن میزند.
وی افزود: اگر عربستان از فناوری هستهای استفاده نادرستی کند، ایران نیز این مسیر را به سرعت دنبال میکند، از این رو اگر شما سه قدرت منطقهای با سلاح هستهای در فاصله چند صد مایلی از هم داشته باشید، این بدترین فاجعهای خواهد بود که میتوانیم تصورش را کنیم.