عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: اینکه چرا ژاپن ورود کرده و نخست وزیر این کشور بعد از 40 سال می خواهد به تهران بیاید خود جای سوال دارد. چون تاکنون سوئیس، عمان و یا برخی از کشورهای اروپایی به عنوان میانجی ورود می کردند اما اینکه چرا در حال حاضر ژاپن به عنوان میانجی پا پیش می گذارد، موضوع جالبی است که باید از زوایای مختلف دیده شود.
به گزارش جماران؛ جلال میرزایی نماینده ایلام و عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اشاره به تحریم پتروشیمی از سوی آمریکا گفت: سیاست آمریکا در قبال ایران منسجم است و آنها از ابزار تحریم برای اعمال فشار به جمهوری اسلامی استفاده می کنند که ایران مواضع و سیاست هایش را تغییر دهد.
او ادامه داد: آمریکا همزمان نخست وزیر ژاپن را واسطه می کنند که با ایران صحبت کند اما از سوی دیگر برای اینکه بتوانند موضوع را پیش ببرند تحریم ها را اعمال می کنند تا فشاری بیاورند و ایران به مذاکره و شروط آمریکا تن بدهد.
این نماینده مجلس، تاکیدکرد: این موارد نشان از سیاست منسجم آمریکا دارد و آنها هوشمندانه عمل می کنند. بنابراین نمی توان گفت که موضع گیری آمریکایی ها دو گانه است و اقدامات آنها در خصوص پیشنهاد برای مذاکره بدون شرط از یک سو و تحریم پتروشیمی از سوی دیگر در یک راستا است.
میرزایی با اشاره به سفر شینزو آبه به تهران، گفت: اینکه چرا ژاپن ورود کرده و نخست وزیر این کشور بعد از 40 سال می خواهد به تهران بیاید خود جای سوال دارد. چون تاکنون سوئیس، عمان و یا برخی از کشورهای اروپایی به عنوان میانجی ورود می کردند اما اینکه چرا در حال حاضر ژاپن به عنوان میانجی پا پیش می گذارد، موضوع جالبی است که باید از زوایای مختلف دیده شود.
او ادامه داد: ژاپن اولین شریک تجاری ما بعد از انقلاب بود که جایگاه خود را از دست داد. ژاپن در ارتباط با منازعاتی که در خلیج فارس احتمال وقوع آن می رود، بیشترین آسیب را می بیند چون به نفت منطقه خاورمیانه وابسته است.
این نماینده مجلس به تحلیل میانجی گری نخست وزیر ژاپن پرداخت و اظهار کرد: جمهوری اسلامی از اروپا طلبکار است که در ارتباط با برجام چه کار کردید. بنابراین موقعیت ژاپن برای میانجی گری مناسب تر است. اما اینکه موفق شود یا خیر بستگی به این دارد که ژاپنی ها تا چه اندازه می توانند نظر آمریکایی را تعدیل کنند و از سوی دیگر تا چه اندازه در ایران سرمایه گذاری می کنند. بنابراین سیاست گذاران ما باید بر روی میانجی گری ژاپن تامل داشته باشند.
میرزایی در خصوص چرایی کاهش نرخ ارز، تاکیدکرد: سفر وزیر خارجه آلمان در راستای فعال کردن اینستکس و سفر شینزو آبه در کاهش نرخ ارز موثر است و موجب کاهش التهابات در بازار ارز شد. باید این سفرها را مثبت تحلیل کنیم.