رهبر جریان حکمت ملی عراق تصریح کرد: به روشنی میگوئیم که دربرابر سیاست تحریم یکجانبه آمریکا علیه ملت مسلمان و برادرمان در ایران بی طرف نمیمانیم و آن را محکوم میکنیم، بهخصوص که ما بیش از هر ملت دیگری طعم تلخ تحریم را در دهه ۱۹۹۰ چشیدهایم.
به گزارش جماران؛ حجت الاسلام والمسلمین "سید عمار حکیم"، رهبر جریان حکمت ملی عراق در خطبههای نماز عید سعید فطر در شهر بغداد با تاکید بر اینکه عراق به حکم موقعیت ژئوپولتیک اثرگذارش در قلب نزاع ایران و آمریکا جای دارد و باید نقشی پیش رو در حل بحرانهای منطقهای بر عهده بگیرد، اظهار داشت: باید مبنای فعالیت ما سیاست ملی و مستقل خودمان که مبتنی بر منافع عالی عراق است باشد، ما منافع و امنیت ملی خودمان را داریم و اگر هدف همه کشورهای منطقه ثبات و حفظ امنیت و صلح در آن باشد، منافع و امنیت ملی همه کشورها در آن به هم میرسد.
وی با بیان اینکه ما هزینههای بسیاری برای جنگهای طولانیمدت، محاصره اقتصادی، حمله و اشغالگری، تروریسم و افراطگرایی سازمانیافته پرداختهایم و نیم قرن است که درگیر جنگهای گوناگونیم، عنوان کرد: اکنون دیگر وقت آن رسیده که از چشم همین تجربهها به آینده نگاه کنیم و پیرامون خود را ببینیم و با پیچیدگیهای تاریخی آن کنار بیاییم و به فرصتها و نحوه استفاده از آنها در راه منافع عراق فکر کنیم.
حکیم تصریح کرد: به روشنی میگوئیم که دربرابر سیاست تحریم یکجانبه آمریکا علیه ملت مسلمان و برادرمان در ایران بی طرف نمیمانیم و آن را محکوم میکنیم، بهخصوص که ما بیش از هر ملت دیگری طعم تلخ تحریم را در دهه ۱۹۹۰ چشیدهایم.
وی در ادامه تاکید کرد که تصمیمات عراق باید بر اساس اصول ثابت ملی باشد و برای همین باید از هر تلاشی برای تقویت دستگاه دولت و حفظ اقتدار و استقلال آن در تصمیمگیری براساس منافع ملی حمایت کنیم و اجازه هیچگونه رفتار غیرمسئولانه داخلی را ندهیم. یکپارچگی داخلی اولویتی ملی و مقدمه اصلی موفقیت سیاست خارجی اعتدالی عراق است.
رئیس ائتلاف اصلاح و سازندگی عراق با تقدیر و حمایت از تلاشهای برهم صالح، رئیسجمهور عراق برای اتحاد کشور و رسیدن به نگاهی ملی و جامع میان نیروهای سیاسی، به سیاست درهای باز و تثبیت اشتراکات و منافع متقابل با دیگر کشورها اشاره کرد و گفت: باید دستاوردهای سیاسی بهدست آمده در عرصه روابط بین الملل را حفظ کنیم و آنها را ادامه دهیم و نگذاریم که عراق به انزوای بین المللی کشیده شود. باید همبستگی ملی در همه عرصهها داشته باشیم و رفتار و گفتمان واحدی پیش بگیریم و منافع عالی کشور و اولویتهای ملی را در نظر بگیریم.
حکیم تصرح کرد که بیتردید این به معنای ضعیف بودن اراده عراق در اتخاذ مواضع قاطع در ارزشهای والا و ثوابت سیاسی نیست و بدون موضعگیریهای شجاعانه و آشکار در قبال بحرانهای منطقه براساس منافع عالی عراق و رعایت منافع متقابل با کشورهای همسایه و دوست نمیتوانیم پیشگامی عراق در سیاست خارجی را نشان دهیم.
وی با بیان اینکه دستاوردهای ما در عرصه امنیتی و سیاسی و اجتماعی در معرض تهدیدهایی است، گفت: وضعیت امنیتیای که اخیراً در کرکوک و دیالی و کمربند امنیتی بغداد و چند شهر دیگر دیدیم نشاندهنده چالشهایی واقعی است. پیشتر نیز گفتیم که پیروزی نظامی کافی نیست و باید آن را به امنیتی جامع و نه چندپاره تبدیل کنیم.
رهبر جریان حکمت ملی عراق بار دیگر تاکید کرد که باید انحصار حمل سلاح به دست نهادهای حکومتی باشد و هیچکس خود را جای حکومت و قانون قرار ندهد و از آزادی بیان برای ضربه زدن به اقتدار حکومت استفاده نشود.
حکیم با تاکید بر اینکه باید مواد قانونی مربوط به روابط اقلیم کردستان و دولت مرکزی عراق اجرایی و تکلیف مسئله نفت و مناطق مورد مناقشه روشن شود، تصریح کرد: این موضوع بسیار حساس است و ممکن است در هر لحظه مشکلاتی ناگهانی و حسابنشده ایجاد کند که کسی به آن فکر نکرده و یکپارچگی کشور را تهدید کند.
رئیس ائتلاف اصلاح و سازندگی با تاکید بر مبارزه با فساد گفت: تاکنون در این زمینه دستاورد عملی چندانی نداشتهایم. مبارزه با فساد یک اولویت ملی است که جای هیچ تساهل و تسامحی ندارد و بدون آن شاهد بهبود اقتصاد کشور نخواهیم بود. بدون مبارزه با فساد نه میتوانیم با افراطگرایی مبارزه کنیم نه امنیت و صلح و عدالت اجتماعی را تحقق بخشیم. همه مشکلات سیاسی ما به فساد مربوط میشود
این چندمین بار است که سیدعمار حکیم ضمن محکوم کردن سیاستهای یکجانبه آمریکا در منطقه و فشارها علیه جمهوری اسلامی ایران، بر ایستادگی ملت عراق در کنار ملت ایران تاکید میکند.
رهبر جریان حکمت ملی همچنین با اشاره به تبعات خطرناک هر گونه درگیری احتمالی در منطقه از جمله بر روی عراق، بارها از دولت و رهبران عراقی خواستار تلاش میانجیگری میان ایران و آمریکا و کاهش تنش فی ما بین شده است.