نماینده تام الاختیار حضرت آیت الله العظمی سیستانی گفت: اختلاف در فروع و به عبارتی اختلافی که بین فرق مختلف اهل سنت شافعی، حنفی، مالکی، هست یا اختلافات فکری و کلامی، هیچگاه موجب کشمکش و نزاع نمی شد، اینکه بین گروه هایی از سنی و شیعه آتش کینه شعله ور شد، کار القاعده، داعش و گروه های مشابه بود.

به گزارش جماران؛ نماینده تام الاختیار حضرت آیت الله العظمی سیستانی در دیدار رییس العلمای بوسنی، بیان داشت: اگر جایی بین مسلمانان نزاع در می گیرد باید بپذیریم دو اشتباه بزرگ روی داده است؛ یکی برداشت نادرست از اسلام و دوم دست کم گرفتن دسیسه های دشمنان!

حسین کاوازویچ، رییس العلمای بوسنی ضمن تشکر و قدردانی از حجت الاسلام و المسلمین سیدجواد شهرستانی به خاطر سفر به این کشور، اظهار کرد: بسیار خوشحالم که نماینده حضرت آیت الله العظمی سیستانی را در این کشور می بینم. جامعه اسلامی بوسنی در حقیقت امور مذهبی مسلمانان بوسنی را برعهده دارد و تاریخ ورود اسلام به این کشور به قرن ۱۵ میلادی برمی گردد.

او گفت: مسلمانان بوسنی همیشه ارتباط خوبی با جهان اسلام داشته اند و فرزندان این مرز و بوم برای کسب علم به مراکزی همچون بغداد، مراکش و قاهره فرستاده می شدند.

او به خودمختاری سازمان جماعت اسلامی بوسنی اشاره و خاطرنشان کرد: سازمان جماعت اسلامی بوسنی طبق قواعد و با رعایت شرایطی که در اروپا وجود دارد، در اداره امور مذهبی خودمختاری کامل دارند. ما به عنوان جامعه اسلامی با نهادهای ایرانی نیز همکاری بسیار خوبی داریم، از شما خواهش می کنم سلام گرم ما را به آیت الله سیستانی و تمام ایرانی های عزیز برسانید.

هیچگاه در عراق چیزی به نام اختلاف شیعه و سنی نداشتیم

حجت الاسلام و المسلمین سیدجواد شهرستانی، گفت: بنده پیام دوستی حضرت آیت الله العظمی سیستانی را برای آقایان آورده ام. حضرت آیت الله سیستانی همیشه نگران حال مسلمانان جهان هستند و دعاگویند، هیچگاه در عراق چیزی به نام اختلاف شیعه و سنی نداشتیم، قبایلی در عراق نیمی شیعه و نیمی سنی هستند، و چنان زندگی بدون تنشی داشته اند که بین آنها ازدواج رواج داشته است. در جشن هایی که برای گرامی داشت شخصیت حضرت علی(ع) برگزار شده و می شود، علمای اهل سنت نیز شرکت و همراهی داشته اند و ارتباطات بسیار خوبی برقرار بوده است.

اختلافات فکری و کلامی هیچگاه موجب نزاع میان شیعه و سنی نمی شد

او افزود: اختلاف در فروع و به عبارتی اختلافی که بین فرق مختلف اهل سنت شافعی، حنفی، مالکی، هست یا اختلافات فکری و کلامی، هیچگاه موجب کشمکش و نزاع نمی شد، اینکه بین گروه هایی از سنی و شیعه آتش کینه شعله ور شد، کار القاعده، داعش و گروه های مشابه بود.

حجت الاسلام و المسلمین شهرستانی به کلام زیبا و مهم حضرت آیت الله سیستانی در مورد شیعه و سنی اشاره و تصریح کرد: ایشان خطاب به مقلدان و عامه شیعیان فرمودند: «نسبت به اهل سنت نگویید « أهل السنه إخواننا، بل قولوا أنفسنا» این مرجع عالیقدر این سخن را در جمع اهل سنت نفرمودند بلکه در جمع شیعیان فرمودند!

او ادامه داد: همین که ما به این کشور آمده ایم تا با شما دیدار کنیم، موید همین نگاه است، آمده ایم بگوئیم شما را دوست داریم، چه بسیار اختلافاتی که بین ما و شماست از نوع اختلافات فقها و مذاهب چهارگانه اهل سنت و از نوع اختلاف آراء و نظرات فقهاء شیعه است؛ معتقدم این نوع اختلاف نظرها و دیدگاه باعث رشد و تعالی  نیز می شود.

حجت الاسلام و المسلمین شهرستانی با تأکید بر اینکه باید مراقب باشیم که اختلافات منجر به نزاع و درگیری نشود، اظهار کرد: اسلام دین «وداد» و محبت است، «هَلِ الدِّینُ إِلَّا الْحُبُّ؟» لذا چاره ای جز این نیست که از کنار اختلاف با درایت عبور کنیم و دست دوستی و «وداد» و صمیمیت به هم دهیم.

اختلاف نظر ، کفر نیست، کفر این است که خون یکدیگر را به خاطر اختلاف بریزیم

نماینده تام الاختیار حضرت آیت الله العظمی سیستانی افزود: ما به عنوان علما باید پیرو سخنان و پیام های نورانی پیامبر(ص) و اهل بیت(علیهم السلام) باشیم. من نیز همچون شما معتقدم که اختلاف نظر، کفر نیست، کفر این است که خون یکدیگر را به خاطر اختلاف بریزیم. اگر جایی بین مسلمانان نزاع در می گیرد باید بپذیریم دو اشتباه بزرگ روی داده است؛ یکی برداشت نادرست از اسلام و دوم دست کم گرفتن دسیسه های دشمنان!

حجت الاسلام و المسلمین سیدجواد شهرستانی در پایان گفت: همین جا اعلام می کنم، هر جا دیدید که ما می توانیم در جهت تقریب عملی و تنش زدائی میان فرقه های مختلف، نقش آفرینی کنیم، آماده هستیم. اسلام، اسلام است و برای بقای و بالندگی آن باید هزینه کنیم و آماده ایم.

حجت الاسلام و المسلمین شهرستانی به همراه هیئت همراه، پس از پایان دیدار با رییس العلمای بوسنی به دانشکده علوم اسلامی سارایوو تحت ریاست آقای دکتر زهد یاحسینویچ عازم شدند. دانشکده علوم اسلامی سارایوو با قدمتی حدودا ۱۵۰ ساله، برنامه های مناسبی برای تربیت و آموزش جوانان مسلمان در نظر دارد. نگاه حاکم بر فضای آموزش و پرورش دانشکده، نگاهی عقلانی، معتدلانه و به دور از هرگونه افراط گرائی است.

7623d21f7d9a4e568c4ef5f9edb1205a

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.