معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به اینکه میتوانیم پیوندها را با مسایل امروز برقرار کنیم گفت: اصل داستان این است و دشواری هایی است که داریم، وقتی الگو ارایه میشود باید به نحوی باشد که دختر امروزی الگوها را به خوبی درک کند.
به گزارش جماران؛ معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به موضوع حجاب گفت: موضوع حجاب مهم است نه فقط بعنوان رویکرد برای زنان جامعه اسلامی بلکه برای همه آحاد جامعه تا روابط سالم برقرار شود اما نمیتوان محدودیتهایی را مثل ورزش برای بچه ها داشته باشیم و سپس مروج حجاب باشیم، برخی از سیاستهای ما خود به خود همدیگر را نقض میکنند.
معصومه ابتکار در همایش گرامیداشت هفته تربیت اسلامی، روز امور تربیتی و گرامیداشت روز زن" بیان کرد: امروز در دولت گزارش مبسوطی را از تحولات 40 ساله در حوزه زنان ارائه کردیم؛ گزارشی که بر اساس آمارهاست. این گزارش در نوع خود بی نظیر است چراکه تحولات را نشان میدهد.
وی ادامه داد: در برخی شاخصها مانند شاخص مشارکت اقتصادی زنان فراز و نشیبهایی داریم، اما تحولات زیادی هم داشته ایم در زمینه سواد قبل از انقلاب اسلامی 17 درصد زنان روستایی و 35 درصد زنان شهری باسواد بودند این درحالیست که در حال حاضر بیش از 85 درصد زنان ایرانی باسواد هستند. در موقعیت شهری نیز حدود 95 درصد زنان باسوادند.
به گفته وی در زمینه آموزش عالی نیز پیش از انقلاب حدود 3 درصد از جامعه زنان ایرانی تحصیلات دانشگاهی داشتند این در حالیست که در حال حاضر این نرخ به 27 درصد رسیده است.
ابتکار ادامه داد: این تحولات شاخص توسعه انسانی ایران را در مقایسه با بسیاری از کشورهای جهان نشان میدهد که از حدود 5 دهم به 8 دهم رسیده ایم؛ این رقم پرشتاب ترین رشد مستمر است البته اینها دلیل بر این نیست که به همه آرمانها دست یافته ایم. ما به دلیل رویکرد دینی و اسلامی انقلاب و نظام مردم سالاری که پایه ریزی شد ، رسالت ویژه ای از ابتدای انقلاب در آموزش و پرورش داشتیم که بحث آموزش و معرفی دین مدارانه و جهان بینی و رویکرد دینی و فواید آن برای نونهالان و جوانان بوده است. یقینا الگوهایی مانند حضرت فاطمه را مدنظر داشتیم؛ شخصیتهای بزرگی که در زندگی شان درخشیدند. اما ما چطور این الگوها را برای نسل جوان امروز معرفی کنیم؟
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به الگوی ساده زیستی گفت: ساده زیستی اصل بسیار با ارزشمندی است اما آیا میتوانیم آن را با جریان تخریب محیط زیست و مصرف گرایی که کره زمین را نابود میکند ارتباط دهیم؟
وی با اشاره به اینکه میتوانیم پیوندها را با مسایل امروز برقرار کنیم گفت: اصل داستان این است و دشواری هایی است که داریم، وقتی الگو ارایه میشود باید به نحوی باشد که دختر امروزی الگوها را به خوبی درک کند.
ابتکار با بیان اینکه گزارش تحلیلی در ارتباط با تحولات شاخصها را به زودی ارائه خواهیم کرد، گفت: ما وارد دهه پنجم شده ایم. مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم پیام بسیار مهمی داده اند که نقشه راه آینده و چشم انداز آینده ایران را تعریف میکند. یکی از مسایل مهم این است که آسیب شناسی کنیم.
وی با اشاره به اینکه مهم این است که باید گذشته را آسیب شناسی کنیم افزود: در این ارتباط کار مشترکی در ارتباط با گفتگو بین نسلی و مهارتهای ارتباطی که طرح ملی است، معاونت با همکاری تشکلهای غیردولتی در دست دارد.
خانواده آسیب های مختلفی دارد اما به طور خاص ما به مهارتهای ارتباطی توجه داریم چرا که داخل خانواده ایرانی هم مثل هر خانواده در دنیا، مسئله اختلال در مفاهمه و درک متقابل وجود دارد. اگر میخواهیم دستاوردهایی در حوزه های پرورشی و تربیتی داشته باشیم ناگزیریم که گذشته را بازنگری کنیم و نگاه نوین داشته باشیم.
ابتکار در ادامه با اشاره به موضوع حجاب خاطرنشان کرد: موضوع حجاب مهم است نه فقط بعنوان رویکرد برای زنان جامعه اسلامی بلکه برای همه آحاد جامعه تا روابط سالم برقرار شود. نمیتوان محدودیتهایی را مثل ورزش برای بچه ها داشته باشیم و سپس مروج حجاب باشیم، برخی از سیاستهای ما خود به خود همدیگر را نقض میکند.
وی ادامه داد: دکتر بطحایی رویکرد خوبی را دنبال میکنند تا مدارس مبتنی بر نیازهای که دارند ساماندهی شوند تا بچه ها در فضای راحتی ورزش کنند که این موضوع از تحولات ارزنده است.