نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی گفت: صحبت‌های من درباره موسیقی همیشه کامل منتشر نشده، چراکه برخوردها با ما موضع گیرانه است.

به گزارش جماران، آیت‌الله سید احمد علم‌الهدی ظهر امروز در دیدار با موسیقی‌دانان و انجمن موسیقی خراسان رضوی گفت: اصولا حضور در محضر شما هنرمندان برای من لذت‌بخش است، چون هم‌نشینی با اهل هنر در صفای روح انسان خیلی موثر بوده، این گعده‌ها خیلی خوب است، فرمایشاتتان دلنشین، سجع و قافیه‌دار بوده و همان طور که هنرتان در احساس تصرف دارد صحبتهایتان هم روح‌نواز است.

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی شاید با بیان اینکه این نشست‌های صمیمی دارای اثر بالایی در شناخت و تصمیم‌گیری‌ها باشد، ادامه داد: صحبت‌های من درباره موسیقی هیچ وقت کامل منتشر نشده، چراکه برخوردها با ما موضع‌گیرانه است.

وی افزود: هنر از نظر من هم‌وزن علم است، دو جریان در وجود ما بوده، یکی عقل و دیگری احساس، عقل ما را در مسیر و جاده‌ای که تشخیص دهد درست است، قرار می‌دهد و احساس مونور محرکه حرکت ما در این مسیر است.

آیت‌الله علم‌الهدی با تصریح بر این مطلب که پرورش و تربیت فکر و عقل با علم است و پرورش احساس با هنر، اضافه کرد: در بین همه اقسام هنر از شعر و ادبیات گرفته تا تئاتر و هنر هفتم، هیج هنری به اندازه موسیقی در احساس موثر و صاحب نفوذ نیست.

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی در بخشی از سخنان خود به ماجرای فارابی در حضور سلطان محمود غزنوی اشاره کرد و گفت: فارابی توانست با یک تکه چوب سه نوع آهنگ متفاوت بنوازد که ابتدا حاضران را به خنده انداخت و بعد گریه کردند، با اهنگ سوم به خواب رفتند، این داستان عمق تاثیر موسیقی بر روح انسان را نشان می‌دهد و هیچ هنری در دنیا نمی‌تواند احساس را این‌چنین تحت تاثیر قرار دهد که تمام خصایص جسمانی را تحت تصرف احساس درآورد.

وی افزود: دیدگاه فقهی من درباره موسیقی با دیدگاه فقهی امام (ره)، آیت‌الله خویی و مقام معظم رهبری یکی است و معتقدم موسیقی هنر محسوب می‌شود، اما آنچه که حرام بوده، ابتذال است.

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی با تاکید بر این مطلب که من با اصل موسیقی به عنوان یک هنر موافقم و مشکلی ندارم، بیان کرد: در اصل موسیقی به لحاظ اعتقادی بین من و شما تفاوت چندانی نیست، اما مشکل من در بحث اجرای موسیقی است.

آیت‌الله علم‌الهدی تشریح کرد: متاسفانه تجاوز و جنایتی که در طول تاریخ به حق موسیقی شده درباره هیچ هنری صورت نگرفته، چراکه هنری اینچنین تاثیرگذار تبدیل به ابزاری برای ابتذال شده و این مربوط به قرن‌های خیلی دور است.

وی اظهار کرد: اگر تاریخ اجرا و مصرف موسیقی را بررسی کنید، می‌بینید که کاربرد ابتذال گونه این هنر خیلی بیشتر از کاربرد خالص و اصیل آن بوده است، چراکه همیشه قدرت در دست عیاشان و خوشگذران‌هایی بوده که موسیقی را وسیله‌ای برای عیاشی‌های خود کرده بودند.

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی خاطرنشان کرد: با پیروزی انقلاب، امام راحل(ره) تلاش کردند، این وضعیت موسیقی را بهبود ببخشند، با انقلابی در این عرصه، جلوی افراط‌ها و تفریط‌ها را درباره موسیقی بگیرند، حتی گروه موسیقی با سازهای موسیقی در حضور امام(ره) نواختند که این کار واکنش بعضی علمای قم را به دنبال داشت.

آیت‌الله علم‌الهدی با بیان اینکه ما بعد از پیروزی انقلاب خواستیم ابتذال را از موسیقی جدا کنیم، به وضعیت نامطلوب کنسرت‌ها در تهران هم اشاره و اظهار کرد: ما انقلاب کردیم و خیلی از موضوعات دگرگون شد، اما متاسفانه با وجود اینکه اصراری که امام(ره) بر انقلاب در عرصه موسیقی داشتند، در مقام اجرا به دست ابتذال کشیده شد، حالا تصور کنید این ابتذال کنار قبر مطهر امام هشتم (ع) در مشهد اتفاق بیفتد، چه می‌شود؟

وی افزود: من حدود ۱۴ سال است که در مشهد هستم، بسنجید که در این مدت آموزشگاه‌های موسیقی چقدر در این شهر توسعه پیدا کرده، من اگر با اصل موسیقی مخالف بودم باید جلوی آموزش موسیقی را هم می‌گرفتم، درباره کنسرت‌هایی هم که در مشهد جلوگیری شد، کنسرت‌های تهرانی و غیر بومی بوده است.

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی تصریح کرد: بنده قوه مجریه نیستم، حکومت هم دست من نیست، من نماینده ولی فقیه در استان هستم و وظیفه ارشادی و پاسخگویی به مقلدین مقام معظم رهبری را در خراسان رضوی دارم، حتی رهبری تاکید زیادی دارند که ما در عزل و نصب‌ها دخالت نداشته باشیم.

آیت‌الله علم‌الهدی گفت: شما اهالی موسیقی کمک کنید و موسیقی را از این ذلت نجات دهید، موسیقی امروز وسیله ابتذال، شهوترانی و فحشا شده، موسیقی را نجات دهید من هم در این راه به شما کمک می‌کنم.

وی افزود: اگر بعد از ۴۰ سال که از پیروزی انقلاب می‌گذرد، موسیقی از ابتدال جدا و وارد نقش اصلی خود شود خواهید دید که جایگاه موسیقی‌دان‌ها بلندترین جایگاه می‌شود.

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی با بیان اینکه اخرین بحثی که درباره موسیقی در شورای فرهنگ عمومی استان داشته‌ایم منجر به تشکیل کارگروه ویژه‌ای در این زمینه شد، ادامه داد: این کارگروه یک کارگروه جا افتاده و قوی متشکل از فقها و اهالی موسیقی به دبیری مدیرکل فرهنگ و ارشاد استان است و قرار شده شرایط را بررسی کنند تا به یک جمع‌بندی خوبی برسیم که هم دغدغه اهالی موسیقی برطرف شود و هم این شهر و این استان، میدان ابتذال نشود.

آیت‌الله علم‌الهدی به موسیقی زیرزمینی در استان هم اشاره و اظهار کرد: عناصری که در موسیقی زیرزمینی فعال هستند آنقدر از آن راه درآمد دارند و به آن ابتذال عادت کرده‌اند که اگر به آنها بگویید، کنسرت در مشهد نه تنها جایز بلکه واجب هم شده تمایلی به آن نشان نمی‌دهند، نیروهای امنیتی و دستگاه قضایی استان پای کار هستند شما هم اگر می‌خواهید این عناصر شناسایی کرده، با آنها برخورد شود، کمک کنید.

وی گفت: من گلایه دارم، در این شهر موسیقی آزاد است، حتی در ۳ تا از دانشگاه‌های بزرگ این شهر که من عضو هیات امنای یکی از آنها هم هستم، کانون موسیقی وجود دارد من هم مخالفتی ندارم، اگر به گفته خودتان نسل جوان به سمت دیگری می‌رود و هرزه می‌شود، شما که اساتید موسیقی هستید و آموزشگاه موسیقی دارید، چرا این آموزش‌ها را ترویج نمی‌کنید که جوان و نوجوان ما موسیقی را در محیط سالم آموزش ببیند؟ چه کسی جلوی این فعالیت شما را گرفته است؟

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی افزود: فضای آموزش موسیقی در خراسان رضوی باز و بدون محدودیت است، اما آن طور که باید وارد عمل شوید، نشده‌اید، پاسداری از حرمت موسیقی تکلیف وجدانی نسل سلف موسیقی از گذشته تاکنون بوده است، اما متاسفانه روزی که موسیقی ابزارابتذال و مجالس میگساری پادشاهان شد پیشینیان موسیقی نه تنها از آن پاسداری نکردند، بلکه به خاطر پول و مادیات با آن جریان همراهی هم کردند، ودر غیر این صورت امروز موسیقی به عنوان یک جریان قدیس در جامعه شناخته میشد.

آیت‌الله علم‌الهدی اضافه کرد: شما یک حرکتی در موسیقی انجام داده و این هنر را از ابتذال جدا کنید، من از شما می‌خواهم روی موسیقی تعصب داشته باشید و نگذارید بیش از این در ابتدال باقی بماند، البته در این راه ضربه می‌خورید و خیلی از منافع خود را از دست می‌دهید اما خدمت بزرگی به موسیقی و هنر می‌کنید.

وی بیان کرد: امکانات نظام در خدمت شما است تا بتوانید موسیقی را به جایگاه اصیل و والای خود بازگردانید، خیلی از حرکت‌ها از مشهد سرچشمه گرفته و موفق هم بوده و این حرکت شما یک سکوی حرکت و الگو برای موسیقی در کل کشور می‌شود.

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی تصریح کرد: انقلاب به گردن شما حق دارد و آن حق این است که موسیقی را از آن حالت نفرت مذهبی خارج کرد، جایگاه موسیقی امروز با ۷۰ سال پیش قابل مقایسه نیست و این تحولی است که به وسیله انقلاب ایجاد شد و در واقع جزو دستاوردهای انقلاب است.

آیت‌الله علم‌الهدی یادآور شد: بیشتر شما نسل جوان موسیقی و کسانی هستید که سر سفره این انقلاب هنرمند شده‌اید، بررسی کنید، ببینید چقدر از این هنرتان را درراستای ترویج و توسعه اصول انقلاب به کار گرفته‌اید، بعضی‌ها خیلی به انقلاب و دفاع مقدس کمک کردند، اما خیلی از کسانی که سر این سفره به هنر و تخصص رسیده‌اند، هیچ اقدامی درراستای انقلاب نداشته‌اند و این کفران نعمت انقلاب است، پس کارتان را با همه قدرت و توان ادامه دهید.

رابطه انقلاب و هنرمندان یک ارتباط دوسویه و تعاملی است

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی نیز در ادامه این نشست گفت: انقلاب اسلامی به تعبیری یک نعمت الهی بوده که بستر رشد و تعالی هنر را فراهم کرده است.

جعفر مروارید با بیان اینکه رابطه انقلاب و هنرمندان یک ارتباط دوسویه و تعاملی است، افزود: انقلاب شرایط رشد هنر را فراهم و آن را از ساختارهای دولتی و محدود خارج کرد و در نتیجه هنر بعد از انقلاب مردمی شد.

وی اظهار کرد: محتوای غنی انقلابی و معارف دینی و مضامین انسان‌ساز را بااید بعد از انقلاب به غنای هنر ایرانی افزود، از طرفی هنرمندان هم پیام رهایی‌بخش، عدالت اجتماعی و انسان‌سازی انقلاب را در زیباترین قالب‌ها برای جامعه بیان کردند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی با تصریح این مطلب که هنر با قلب و روح و فطرت انسانی سر و کار دارد، اضافه کرد: هنر فطرت انسانی را مورد خطاب قرار می‌دهد.

مروارید گفت: در دیار خراسان و مشهد هنرمندان و اصحاب موسیقی همواره با رعایت شئونات این شهر فعالیت کرده‌اند، اگر فرهنگ در مشهد به یک تعادل و آرامش برسد فضای فعالیت های مختلف هنری، اقتصادی و اجتماعی بیش از پیش فراهم می‌شود.

در خراسان رضوی ۶۳ آموزشگاه موسیقی دارای مجوز فعالیت دارند

معاون امور هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی هم گزارشی از وضعیت موسیقی در استان داد و گفت: در این استان، ۶۳ آموزشگاه موسیقی دارای مجوز فعالیت دارد که ۸۰۰ نفر از اساتید در این آموزشگاه‌ها فعالیت می‌کنند.

محمدرضا محمدی ادامه داد: جمعیت اصحاب موسیقی در خراسان رضوی ۱۵ هزار نفر است و حدود ۴۰ هزار هنرجوی موسیقی در این استان داریم.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.