یکی از مقامات شرکت ژاپنی فوجی‌اویل از آغاز بارگیری نفت ایران تحت معافیت ۱۸۰ روزه واشنگتن برای واردات از ایران خبر داد.

به گزارش جماران، این نخستین بارگیری محموله نفت ایران به مقصد ژاپن از زمانی است که توکیو در پنجم نوامبر برای واردات نفت ایران به مدت ۱۸۰ روز از واشنگتن معافیت گرفت.

طبق آمار مورد بررسی "اس اند پی گلوبال پلاتس"، نفتکش کیسوگاوا حامل این محموله جزیره خارک را روز یکشنبه به مقصد سودگائورا در خلیج توکیو ترک کرد.

فوجی‌اویل یکی از بزرگترین خریداران ژاپنی نفت ایران است که پالایشگاه سودگائورا با ظرفیت ۱۴۳ هزار بشکه در روز را اداره می‌کند.

بارگیری واردات نفت ایران از سوی فوجی‌اویل پس از چراغ سبز بانک‌های ژاپنی برای انجام مبادلات مربوط به تجارت نفت ایران صورت گرفت.

بانک‌های ژاپنی منتظر موافقت مقامات رگولاتوری ژاپنی و آمریکایی بودند تا اعتبارنامه برای قراردادهای مربوط را صادر کنند.

ژاپن در نوامبر سال ۲۰۱۸ هیچ وارداتی از ایران نداشت و خرید نفت ایران را به منظور دریافت معافیت از تحریم‌های آمریکا به طور کامل متوقف کرده بود. آخرین محموله نفت ایران در اوایل اکتبر به ژاپن رسید، زیرا پالایشگاه‌ها و بانک‌های ژاپنی تلاش داشتند کلیه مبادلات مربوط به نفت را پیش از آغاز تحریم‌های آمریکا تسویه کنند. پالایشگاه‌های ژاپنی معمولا گریدهای مدیوم و سنگین را وارد می‌کنند. آخرین باری که این کشور هیچ نفتی از ایران وارد نکرد ژوییه سال ۲۰۱۲ بود که تهران هدف تحریم‌های بین‌المللی قرار گرفته بود و تا زمان مشخص شدن وضعیت بیمه محموله و مسائل بانکی، واردات نفت ژاپن از ایران به مدت کوتاهی متوقف شده بود.

در این راستا نیز عبدالناصر همتی - رئیس کل بانک مرکزی - هم طی یادداشتی در پست اینستاگرامی خود آورده که بعد از کشورهای چین، کره جنوبی، هند و ترکیه امروز ژاپن نیز  عملیات واردات نفت از ایران را آغاز کرد. به تدریج درآمدهای جدید نفتی در کنار دهها میلیارد دلار منابع فعال بانک مرکزی در نزد بانک‌های خارجی که پشتیبان قوی و مطمئن تجاری کشورمان است، به چرخه تجاری وارد می‌شود. 

وی در ادامه پیام خود نوشت: صادرات غیرنفتی کشورمان نیز با تفاهماتی که صادرکنندگان با همکاران من می‌کنند به تدریج در خدمت واردات کشورمان قرار می گیرد. قبلا خدمت مردم عرض کرده بودم در داخل کشور نیز ذخایر بسیار مطلوب ارز به صورت اسکناس در حدی است که نیازهای واقعی مردم را تامین کند.

همتی تاکید کرد: البته عوامل مختلفی در داخل و خارج مأیوس از تاثیرگذاری بر عرضه و تقاضا تلاش می کنند با ایجاد جو روانی و دادن پالس های منفی بازار را از نظر روانی تحت تاثیر قرار بدهند.

رییس کل بانک مرکزی همچنین نوشت: نکته جالب در مورد این روزهای بازار ارز، کم رمق بودن تقاضا در صرافی ها و نرخ سازی دلالان در فضای مجازی است. بانک مرکزی این روزها جور سمت تقاضا را هم می‌کشد!

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.