رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی از بررسی ۱۲ ایراد شورای نگهبان به لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم (CFT) در جلسه فردا (یکشنبه‌)‌این کمیسیون با حضور کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان خبر داد.

به گزارش جماران، حشمت الله فلاحت پیشه اظهار کرد: شورای نگهبان در مرحله اول بررسی مصوبات مجلس شورای اسلامی در لایحه CFT، ۲۲ ایراد را مطرح کرده است که در آن زمان ما تلاش کردیم در جلساتی به نظر اجماعی رسیده و نظرات را به یکدیگر نزدیک کنیم.

وی افزود: در نهایت از ۲۲ ایراد شورای نگهبان، مجلس شورای اسلامی بر ۷ مورد از مصوبه خود اصرار کرد، لذا این موارد مستقیما به مجمع تشخیص مصلحت نظام برای بررسی بیشتر رفت. مواردی که ناظر به آن است که طبق کنوانسیون احکام دادگاه‌های خارج از ایران صادر می‌شود که شورای نگهبان آن را خلاف شرع دانسته، رویه‌ای که در مورد تمامی کنوانسیون‌ها وجود دارد و در نهایت مجمع تشخیص مصلحت نظام در مورد آن تصمیم گیری می‌کند.

رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: سه مورد از ایرادات را مجلس شورای اسلامی رفع کرد و شورای نگهبان آن را پذیرفت، در ۱۲ مورد باقی‌ مانده که بیشتر مربوط به اصلاح و تقویت حق شرط‌ها است، شورای نگهبان مصوبات مجلس را نپذیرفت و مجددا به آن ایراد گرفت.

فلاحت پیشه، توضیح داد: ما سعی کردیم با تقویت حق شرط‌ها ایرادات مورد نظر شورای نگهبان را رفع کنیم که مهم‌ترین آن محور بودن قانون اساسی و فصل الخطاب بودن قانون است و دوم این که اگر این شرط ها پذیرفته نشود، ایران هم در کنوانسیون باقی نمی ماند. شورای نگهبان مجددا به این ۱۲ مورد ایراد گرفت، لذا می‌خواهیم فردا با حضور آقای کدخدایی مجددا در کمیسیون بررسی می‌کنیم.

وی در پایان و در جمع بندی، گفت: از ۲۲ مورد ایراد شورای نگهبان به لایحه CFT تنها سه مورد تعیین تکلیف شده است، هفت مورد مستقیما با اصرار مجلس شورای اسلامی به مجمع تشخیص مصلحت نظام رفته و ۱۲ مورد باقی‌ مانده نیز فردا در کمیسیون امنیت مورد بررسی قرار گیرد.

لایحه CFT یکی از لوایح چهارگانه مورد تاکید گروه اقدام ویژه‌ مالی (FATF) است که برای تصویب آن به ایران مهلت داده است.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.