شهردار سابق تهران با بیان اینکه شهرداری را با 50 میلیارد تومان بدهی تحویل گرفتیم تصریح کرد: تنها در سال 96، 3 هزار میلیارد تومان که یک هزار میلیارد تومان آن مربوط به نیمه اول سال و 2 هزار میلیارد تومان مربوط به نیمه دوم سال بود به حجم بدهی ها افزوده شد.
به گزارش جماران؛ سید محمد علی افشانی شهردار سابق تهران با بیان اینکه کِشتی اصلاح طلبان در میان امواج در حرکت است تصریح کرد: مراقب باشیم رانتخواران فرصت طلب جای آزادیخواهان اصلاح طلب را نگیرند.
افشانی روز شنبه در چهارمین همایش فصلی مدیران شهرداری تهران با تاکید بر اینکه مراقب رانتخواران فرصت طلب باشیم به گزارشی که اخیرا توسط اعضای حزب اتحاد ملت شورای شهر منتشر شده اشاره و خاطرنشان کرد: حداقل اگر به فکر شورا و اصلاح طلبان نیستید به فکر خودتان باشید، همه در یک کشتی نشسته ایم و اگر مردم ناامید شوند حتما مشارکت نمی کنند.
وی با اشاره به شعار مدیریتی خود در شهرداری تهران با عنوان «شهر زیست پذیر، شهروند مشارکت پذیر» گفت: لازمه مشارکت مردم اعتماد آنان است.
افشانی افزود: در گزارش عملکرد 6 ماهه اتحاد ملت گفته شده این دوره رابطه شهرداری با دولت رابطه خوبی نبوده و میزان بدهی ها افزایش یافته است در حالی که بهترین رابطه با دولت در این دوره بود و این موضوع که دولت پذیرفت سهم شهرداری ها از مالیات بر ارزش افزوده را از 35 درصد به 50 درصد افزایش دهد کار ساده ای نبود.
وی اضافه کرد: همین نکته کافی است تا به ارتباط خوب دولت و شهرداری پی ببریم.
افشانی که از 23 اردیبهشت تا اواخر آبان امسال شهردار تهران بود و با اجرای قانون بازنشستگان این مسئولیت را ترک کرد در ادامه سخنانش اظهارداشت: در دوره مدیریتم 2 هزار و 600 میلیارد تومان از طلب شهرداری به شکل تهاتر وارد خزانه شد؛ حقوق کارمندان در بیست و ششم هر ماه واریز و مبلغی در حد توان به پروژه های عمرانی اختصاص داده شد.
شهردار سابق تهران با بیان اینکه شهرداری را با 50 میلیارد تومان بدهی تحویل گرفتیم تصریح کرد: تنها در سال 96، 3 هزار میلیارد تومان که یک هزار میلیارد تومان آن مربوط به نیمه اول سال و 2 هزار میلیارد تومان مربوط به نیمه دوم سال بود به حجم بدهی ها افزوده شد.
**رفتار پلیسی نداشتم
وی همچنین با انتقاد به برخی افراد یا رسانه ها گفت: به دلیل راه انداری مرکز فوریت و رسیدگی به آسیب های اجتماعی به داشتن رفتار پلیسی متهم شدم در حالی که هیچگاه رفتار پلیسی نداشتم.
افشانی افزود: در بحث آسیب های اجتماعی شهرداری بتنهایی نمی تواند پاسخگوی وظایف دیگران باشد و فرمانداری و بهزیستی هرکدام در این زمینه مسئولیت هایی دارند.
وی با بیان اینکه ارزش انسان ها به میزان دردمندی آنهاست و پایبندی به عهد و پیمان به میزان مرام انسان هاست اظهار داشت: نامهربانی های زیادی دیدم اما در طول دوران خدمتم حتی از یک رسانه شکایت نکردم زیرا به آزادی ایمان داشتم.
شهردار سابق تهران با بیان اینکه اگر به من تهمت قتل می زدند برایم راحت تر از تهمت «شنود مدیران» بود خاطرنشان کرد: در این مورد به علت نسبت دادن این دروغ پَلَشت (شنود) موضوع را پیگیری کردم که پس از درخواست عضو شورا شکایتم را پس گرفتم.
** پیشنهاد وزارت راه داشتم اما رد کردم
افشانی گفت: آقای واعظی (رئیس دفتر رئیس جمهوری) در دوره انتخاب وزیر راه با من تماس گرفت تا به دیدار وی بروم؛ هنگام مراجعه به دفتر وی، اسلامی وزیر کنونی راه از از آنجا خارج شد.
وی ادامه داد: آقای واعظی به من گفت که رئیس جمهوری قصد دارد روز شنبه وزیر پیشنهادی راه را به مجلس معرفی کند و از من خواست برنامه ارائه دهم اما گفتم با اعضای شورای شهر عهد و پیمان بسته ام و اگر بخواهم برنامه بدهم این عهد و پیمان را کنار گذاشته ام؛ به همین منظور تشکر کردم و گفتم امکان ارائه برنامه ندارم.
شهردار سابق تهران همچنین در ادامه اینچنین انتقاد کرد: با وجود این و در کمال نامهربانی، در سایت های مختلف به طور بی سابقه سعی کردند نشان دهند افشانی به قدری زیاد به صندلی چسبیده است.
وی خاطرنشان کرد: در مصاحبه های متعدد تاکید کردم تابع قانونم و اگر قانون (بازنشستگی) شامل شهرداران شود حتی یک روز در شهرداری نمی مانم.
** به میز و صندلی نچسبیدم
افشانی با تاکید بر اینکه هیچ وقت به میز و صندلی چسبیده نبودم تصریح کرد: با توجه به اینکه شهرداران هیچ پست سازمانی و رابطه استخدامی ندارند افزود: بنابراین نمی توان گفت شهرداران بازنشسته می شوند؛ همانطور که در قانون حداقل سن 25 سال ذکر شده اما از حداکثر سن سخنی به میان نیامده است.
شهردار سابق تهران عنوان کرد: اصرار ما دفاع از نهاد نوپای شورا بود و همان ابتدا اعلام کردم که همه توانم را برای این کار به کار خواهم گرفت.
وی با بیان اینکه در این موضوع پافشاری داشتم که قانون منع به کارگیری بازنشستگان شامل شهرداری می شود اما مشمول شهرداران نمی شود گفت: نسبت به این قانون تعهد و تعصب دارم و آن را یکی از مترقی ترین قوانین تصویب شده می دانم.
افشانی با بیان اینکه این قانون ماحصل خون مشروطه خواهان است خاطرنشان کرد: این قانون سال 1286 تصویب شد و برگرفته از قوانین کشورهای متمدن است اما در دوره ای که رضاخان وزیر جنگ بود آن را کنار گذاشتند تا اینکه سال 1301 در دولت مصدق تکمیل و قدرت نهادهای اجتماعی بیشتر شد.
وی تاکید کرد: همه تلاشم برای این بود که قانونی که بیش از یک قرن از تصویب آن می گذرد و برای نهادهای محلی قدرت محسوب می شود مورد تعرض قرار نگیرد.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران نیز در این نشست با اشاره به اینکه قانون منع به کارگیری بازنشستگان موجب محروم شدن شهرداری پایتخت از خدمات سید محمدعلی افشانی شد گفت: عده ای ازجمله در سازمان ورزش و صدا و سیما این قانون را دور زدند.
محسن هاشمی افزود: اجرای این قانون موجب بی ثباتی در شهرداری تهران شد.