رئیس جمهور ترکیه ضمن انتقاد از رسانه هایی که تظاهرات مردمی در فرانسه، هلند، بروکسل را پوشش نمی دهند، از همه رسانه های جهان خواست که رویدادهای مربوط به این کشورها را به طور کامل پوشش دهند.
به گزارش جماران؛ 'رجب طیب اردوغان' رئیس جمهوری ترکیه امروز (دوشنبه) با انتقاد شدید از سکوت اروپایی ها درقبال تظاهرات مردمی در فرانسه، خطاب به اروپایی ها گفت: دیگر حق ندارید از این به بعد به ما درس دموکراسی و حقوق بشر بدهید.
به گزارش شبکه خبری آناتولی ترکیه ، اردوغان در مراسمی تحت عنوان 'تمدن انسانی' در چارچوب روز جهانی حقوق بشر در جمع نمایندگان پارلمان حزب عدالت و توسعه با اشاره به عملکرد دوگانه اروپا درخصوص حقوق بشر به شدت از سکوت دولت های اروپایی درباره آنچه در فرانسه روی می دهد، انتقاد کرد.
وی افزود: کسانی که تلاش می کردند در تظاهرات میدان تقسیم در استانبول از حقوق بشر دفاع کنند، اکنون با بی توجهی کامل به حوادث پاریس، تنها نظاره گر این تظاهرات هستند.
اردوغان ضمن انتقاد از رسانه هایی که تظاهرات مردمی در فرانسه، هلند، بروکسل را پوشش نمی دهند، از همه رسانه های جهان خواست که رویدادهای مربوط به این کشورها را به طور کامل پوشش دهند.
رئیس جمهوری ترکیه ضمن بیان اینکه اتحادیه اروپا در زمان حوادث 'گزی پارک' در دنیا سر و صدا کرد، خطاب به آنها گفت: آیا چون این اتفاق در ترکیه روی داد، سر و صدا کردید؟
در پایان ماه مه سال گذشته (2013) تظاهراتی که در ابتدا زیست محیطی و در اعتراض به قطع درختان پارک گزی در میدان تقسیم استانبول شکل گرفته بود در مدت کوتاهی تبدیل به اعتراضاتی فراگیر و ضددولتی در سطح کشور شد. نیروهای امنیتی با خشونت با تظاهرکنندگان مقابله کردند. 8 نفر کشته و هزاران تن زخمی شدند.
اردوغان درباره سیاستهای ضد مهاجرتی اتحادیه اروپا نیز گفت: کسانی که از ما می خواستند مرزهایمان را به روی میلیون ها پناهنده باز کنیم، خودشان با بدترین اقدامات از آنها پذیرایی کردند. چه کسی مدافع حقوق بشر است، ما یا آنها؟
اردوغان پیش تر نیز در سخنانی گفته بود که تظاهرات جلیقه زردها در فرانسه نشان داد که اروپا در آزمون تحقق دمکراسی، حقوق بشر و آزادی شکست خورده است.
اعتراض های سراسری در فرانسه 17 نوامبر (26 آبان) در مخالفت با افزایش مالیات سوخت آغاز شد و اکنون این تظاهرات به صحنه یاس و استیصال مردم از اصلاحات اقتصادی امانوئل مکرون رئیس جمهوری این کشور تبدیل شده است.
این سبک از اعتراض در فاصله کوتاهی در کشورهایی چون بلژیک و هلند نیز به کارگرفته شد.
جنبشی که به جلیقه زردها معروف شد، توانست دولت فرانسه را وادار به عقب نشینی کند. قرار بود دولت در سال آینده میلادی مالیات سوخت را افزایش دهد. در پی اعتراضات این طرح لغو شد که یک تغییر موضع بزرگ در دولت مکرون به شمار می آید. این تغییر موضع چهار میلیارد یورو هزینه برای دولت مکرون به دنبال خواهد داشت.