علیرضا زاکانی ضمن ترسیم آنچه «ویژگیهای مکتب امام» خواند، مدعی شد: موسوی، خاتمی، هاشمی، احمدینژاد، روحانی و سیّدحسن خمینی در مقابل مکتب امام تعریف میشوند و علی لاریجانی نیز در ویژگیهای مربوط به مکتب امام، لنگ میزند.
به گزارش جماران، بخشی از یک گفت و گوی تصویری با این نماینده سابق مجلس و رئیس پیشین بسیج دانشجویی دانشگاه تهران که فارس متن آن را منتشر کرده، در پی می آید:
من معتقد به یک دسته بندی دیگری هستم؛ من قائل هستم که مکتب امام، مقسم اصلی است و یک سری دشمنها و یک سری رقبایی دارد و یک سری پیروانی. دشمنانش که مشخص هستند؛ یعنی یک عدهای از اول انقلاب بودهاند که یا طرف رژیم شاهنشاهی بودهاند یا انجمنیها یا منافقین و مارکسیستها یا ملی مذهبیها و ملّیّون. بعد از انقلاب هم کل ریزشهای انقلاب به هر دلیلی به جمع اینها اضافه شده و به یک جمع تبدیل شدهاند. اما مهم بحث رقبای مکتب امام و پیروان است. اینجا ما تقسیمبندی درستی انجام ندادهایم.
من معتقدم پیروان مکتب امام پنج ویژگی دارند که اولین ویژگی، اعتماد به سنتهای الهی است که سلامت اعتقادی آنها را سبب میشود. اعتقاد به جامعیت دین در حوزه فردی و اجتماعی است و اعتقاد به ولی فقیه و امامت در جامعه است و اعتقاد به مردمسالاری دینی و مردم را سالار جامعه و صاحب جامعه دانستن است. در مردمسالاری دینی پنج حق وجود دارد؛ مردم هم حق دانستن دارند هم حق انتخاب کردن هم حق مشارکت در امور و هرکجایی که مردم میتوانند کار کنند دولت باید برود کنار. حق نظارت و بازخواست را هم دارند. نکته پنجم از باورها، باور به مقدمهساز بودن انقلاب برای ظهور است. اگر شما این پنج باور را به عنوان حداقل قرار بدهید و بگوید پیرو مکتب امام این پنج ویژگی را دارد، میبینید که در کشور ممکن است خیلیها داعیه حضرت امام را داشته باشند و نسبا و سببا ممکن است متصل باشند؛ اما این پنج ویژگی را ندارند و رقیب مکتب امام هستند
سپس مصاحبه کننده می پرسد: «خیلی صریح تر بخواهیم حرف بزنیم، آیا آقای لاریجانی در این مکتب میگنجد؟»
زاکانی به وی پاسخ داد: اگر دقیق بخواهیم صحبت کنیم من معتقد هستم نه آقای موسوی نه آقای هاشمی نه خاتمی نه آقای احمدی نژاد نه آقای روحانی این پنج ویژگی را ندارند؛ آقای لاریجانی هم در اینها لنگ میزند و دچار اشکال است و باید خودش را ترمیم کند. سیّد حسن آقای خمینی هم آن پنج ویژگی را ندارد. لذا میخواهیم بگویم خیلی شفاف است و آن چیزی که مردم وقتی نگاه میکنند و میگویند انقلاب، باید ببینند که انقلاب در حقیقت هفت هدف عمده داشته؛ استقلال، آزادی، عدالت، پیشرفت معنوی، پیشرفت مادی و ظلمستیزی در سراسر جهان و مظلومنوازی در جهان که در قانون اساسی متجلی است. خب باید کسی در مسیر این هدفها حرکت کند که آن پنج ویژگی را داشته باشد.