رییس سابق اتاق بازرگانی تهران ضمن تاکید بر اینکه دولت باید بازار ارز را به سمت قیمت واقعی آن که حدود ۷۰۰۰ تومان است، هدایت کند، گفت: کسانی که زندگی خود را وارد قمار بازار ارز کردهاند، خسارات فراوانی دیدهاند و باید بدانیم که بازار ارز، بازار سوداگری نیست و نباید سرمایههای خودمان را با این قمار خطرناک، از بین ببریم.
به گزارش جماران، یحیی آل اسحاق، رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق درباره وضعیت بازار ارز گفت: قطعا قیمت واقعی دلار آن نرخهای کذایی هفته گذشته که تا بیش از ۱۹ هزار تومان رفته بود، نیست و به دلیل عوامل متعددی مانند عوامل بینالمللی، جو روانی و ... این شوک در بازار ارز به وجود آمد که میتوان گفت همه عوامل آن غیر اقتصادی بود.
وی افزود: دولت باید به گونهای بازار ارز را مدیریت کند که نرخ دلار به کمتر از ۱۰ هزار تومان یعنی حدود ۷۰۰۰ تومان برسد و پس از آن کنترلها و نظارتهای خود را بر این بازار به گونهای اعمال کند که قیمتها تثبیت شود.
رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق ادامه داد: انتظارات بازیگران متعدد در داخل و مسائل بینالمللی باعث شد قیمت دلار کاهش پیدا کند و از سوی دیگر نیز عواملی مانند خرابکاری عدهای که در گذشته از کشورهای همسایه برای بر هم ریختن بازار ارز، پول میگرفتند، سبب گرانی و التهاب در بازار ارز شدند. اما به نظر میرسد این روزها ورق برگشته و بازار به سمت آرامش حرکت میکند.
آل اسحاق با اشاره به این که دولت و رسانهها باید به گونهای فضا را مدیریت کنند که قیمت دلار به آنچه از نظر علمی مدنظر بانک مرکزی و دولتمردان است برسد، گفت: پس از آن باید به سمت تثبیت نرخ مورد نظر حرکت کنند و به اقتصاد این کشور جان تازهای ببخشند.
وی اظهار کرد: هم اکنون دولت باید سیاستهای اقتصادی، مالی و پولی و عرضه و تقاضا را در بازار ارز کنترل کند، و از سوی دیگر باید فضای عمومی و رسانهای را به گونهای مدیریت کند که به سمت انتظارات نادرست سوق پیدا نکند. البته هم اکنون عدهای که در فضای مجازی جوسازی و قیمتسازی کردهاند، در دستگاه قضایی منتظر حکم و برخورد هستند.
رییس سابق اتاق بازرگانی تهران تصریح کرد: عدهای که زندگی خود را وارد قمار بازار ارز کردهاند، خسارات فراوانی دیدهاند و ما باید بدانیم که بازار ارز، بازار سوداگری نیست و نباید سرمایههای خودمان را با این قمار خطرناک، از بین ببریم.