اروپایی ها امیدوارند که جریان پول و تجارت با ایران را برای تداوم توافق هسته ای حفظ کنند. این مقام ها در عین حال اعتقاد دارند که تاثیر اقدام های اروپا چندان زیاد نیست و باقی ماندن ایران در برجام پس از اعمال دور دوم تحریم های واشنگتن به خرید نفت مشتریان غیراروپایی بستگی دارد.
به گزارش جماران؛ نشریه آمریکایی در گزارشی نوشت که اروپایی ها امیدوارند تداوم خرید نفت از ایران از سوی چین، هند و ترکیه بتواند برجام را تا پایان دولت ترامپ حفظ کند.
وال استریت ژورنال در این گزارش به خروج آمریکا از برجام اشاره کرد و افزود: مقام های اروپایی به مطالعه درباره راه های مقابله با تحریم های آمریکا و حفاظت از شرکت های اروپایی برابر این تحریم ها ادامه می دهند.
براساس این گزارش، اروپایی ها امیدوارند که جریان پول و تجارت با ایران را برای تداوم توافق هسته ای حفظ کنند. این مقام ها در عین حال اعتقاد دارند که تاثیر اقدام های اروپا چندان زیاد نیست و باقی ماندن ایران در برجام پس از اعمال دور دوم تحریم های واشنگتن به خرید نفت مشتریان غیراروپایی بستگی دارد.
به نوشته وال استریت ژورنال، تفکر اروپایی ها این است که اگر ایران بتواند تحریم های آمریکا را تا سال 2020 تحمل کند، رای دهندگان آمریکایی ممکن است رئیس جمهوری را انتخاب کنند که مسیر کنونی را وارونه کند.
این نشریه به خروج برخی شرکت های اروپایی از ایران اشاره کرد و افزود: اروپایی ها به رهبری آلمان، انگلیس و فرانسه در پی راه هایی برای حفظ همکاری های مالی با ایران هستند که یکی از این راه ها تاسیس سامانه مالی اروپایی مستقل از آمریکا است که همچنان در حال بررسی است.
راهکار دیگری که اروپایی ها در نظر دارند، اجازه افتتاح یا فعالسازی دوباره حساب در بانک های مرکزی اروپا توسط بانک های ایرانی است.
این در حالی است که اروپایی ها اذعان دارند که تحریم های آمریکا ممکن است بانک ها و مقام های اروپایی دخیل در این طرح ها را نیز هدف قرار دهد.
یک دیپلمات بلندپایه اروپایی گفت که اگرچه اقدام های اروپایی ها ممکن است تاثیر محدودی داشته باشد، اما پیام سیاسی این اقدام ها مهم است. به گفته این دیپلمات اروپایی، با وجود آنکه بسیاری از تصمیم گیران سیاسی در ایران مزایای ماندن در برجام را بیشتر از خروج از آن می دانند، اما ممکن است کاهش صادرات نفت تهران را به سمت دیگری سوق دهد.
محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران که روز گذشته به همراه حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی رئیس جمهوری ایران برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل متحد وارد نیویورک شد، امروز با برخی مقام های اروپایی دیدار کرد.
فدریکا موگرینی هماهنگ کننده سیاست خارجی اتحادیه اروپا در دیدار با ظریف گفت: راه حل عملیاتی برای تامین خواسته ایران در حال تدوین نهایی است و به زودی اجرایی می شود.
قرار است نشست کمیسیون مشترک برجام در سطح وزیران خارجه شامگاه دوشنبه به وقت محلی برگزار شود.