غلامحسین شافعی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: یکی از مسائلی که در ادوار گذشته و حتی قبل از انقلاب در برنامه ریزی ها مورد غفلت قرار گرفته رعایت نکردن اصل توسعه متوازن منطقه ای است.
وی افزود: فعالیت در استان ها همواره بستگی به تعداد افراد ذی نفوذ و نقش آنها در حاکمیت داشته و در این میان استان هایی که کمتر توانسته اند در میان مسئولان ارشد جایی داشته باشند، از مدار و ریل توسعه عقب مانده اند.

** تنوع اقلیمی عاملی پیش برنده برای رونق اقتصاد ملی است
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران تاکید کرد: یکی از ویژگی های ممتاز کشورمان تنوع اقلیمی و قومیتی است که می تواند به موتور محرکه اقتصاد ملی با توجه به ویژگی های منحصربفرد هر منطقه تبدیل شود که متاسفانه تاکنون کمتر مورد توجه قرار گرفته است، اعتقاد راسخ داریم نمی توان برای تمامی استان ها یک نسخه واحد در تهران تجویز کرد، باید هر استانی نقش خود را در برنامه ریزی های ملی ایفا و مشارکت فعالانه ای در روند توسعه کشور داشته باشد.
شافعی یادآور شد: برای توسعه متوازن کشور باید برنامه های ملی و استانی با یکدیگر پیوند خورده تا با لحاظ کردن ویژگی ها های جغرافیایی و استعدادهای هر هر منطقه برای آن برنامه ریزی کرد.

** قابلیت های صادراتی ایران از کشورهای همسایه بسیار بالاتر است
وی اضافه کرد: قابلیت های صادراتی کشور به نسبت سایر همسایگان و حتی کشورهای منطقه بسیار بالاست ولی التهابات حاکم در بازار ارز باعث شده تولیدکنندگان با اطمینان خاطر نتوانند برای آینده برنامه ریزی کنند، هرچه سریع تر باید ثبات نسبی در این وضعیت حاکم شود.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران گفت: هیچ وقت در برنامه ریزی ها نباید به صورت مقطعی نگاه کنیم ، باید با نگاه بلند مدت هر لحظه وضعیت بازار را رصد و متناسب با آن رفتار کنیم.
شافعی افزود: همچنانکه در پزشکی زمانی برای ایجاد یک زخم باید پانسمان انجام داده و در صورت عمیق بودن زخم آنرا جراحی کنیم، در اقتصاد نیز در کنار فعالیت های اورژانسی باید برای فعالیت های بنیادی و بلند مدت نیز برنامه داشته باشیم.

** التهابات بازار ارز فعالیت تولیدکنندگان را مختل کرده است
وی با اشاره به کاهش صادرات طی حدود یکسال گذشته از مرز مهران تاکید کرد: این وضعیت را تا حدود در سایر مرزهای کشور نیز شاهد هستیم که بخشی از آن ناشی از تنش های ایجاد شده در وضعیت قیمت ارز است ولی با تمهیدات اندیشیده شده از سوی بخش خصوص و دولت امیدواریم هرچه زودتر به یک ثبات نسبی در این زمینه دست پیدا کنیم چراکه فعالان اقتصادی در شرایطی که آرامش در بازار حاکم نباشد ، نمی توانند برای فعالیت های خود برنامه ریزی مدونی داشته باشند.

** نیازهای عراق و سوریه را در دوره بازسازی اقتصادی رصد کنیم
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران گفت: با توجه با برقراری آرامش نسبی در عراق و حتی در سوریه باید از هم اکنون برای تامین نیازهای این کشورها در دوره بازسازی برنامه ریزی دقیقی متناسب با نیاز این کشورها داشته باشیم تا سهم خود را در این حوزه به دست بگیریم، در صورت غفلت سایر کشورها گوی سبقت را از ما خواهند ربود.
شافعی نقش استان هایی همچون ایلام را با توجه به مرز گسترده با کشور عراق حائز اهمیت دانست و گفت: باید زیرساخت های مورد نیاز صادرات کالاهای با کیفیت دیده شود.
6119
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.