سرهنگ غلامرضا فتحی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: دامداران، بهره برداران و گردشگران با حضور در طبیعت اقدام به روشن کردن آتش کرده و در بیشتر مواقع آتش را روشن گذاشته و به محل اسکان خود مراجعت می کنند.
وی افزود: گاه برخی از افراد با رها سازی اجسام شفاف و مولد گرما چون شیشه یا برخی ضروف فلزی براق در طبیعت نیز باعث آتش سوزی می شوند چرا که این شیشه و قوطی های فلزی مانند آینه عمل کرده و نور و گرمای خورشید را در اطراف منعکس کرده وهمین گرما و دمای زیاد موجب آتش گرفتن مراتع خشک می شود.
به گفته فتحی همچنین گرما و دمای هوا ، خشکسالی های متعدد، تغییرات اقلیمی، کاهش بارش نزولات جوی، تغییر در نظم بارش ها، حضور گردشگران و دامداران فرسودگی جنگل ها و مراتع و خاک حاصلخیز عرصه ها در پی دارد.
وی یادآور شد: در راستای فرهنگ سازی عمومی برای آگاهی یافتن اقشار مختلف مردم در طول مسیرهای جنگلی و مرتعی و حاشیه جاده ها سنگ نوشته های آموزشی حاوی مطالب در خصوص حفاظت از عرصه های طبیعی و مباحث مربوط به آتش سوزی و مواد قانونی خسارت زدن به جنگل نوشته شده است.
وی افزود: برای بهره برداران، دامداران، مروجان، انجمن های مردم نهاد زیست محیطی، روستاییان ساکن در حاشیه جنگل ها، عشایر، دهیاری، بخشداری و فرمانداری های استان ایلام نشست های توجهی و آموزشی در مورد جلوگیری از آتش سوزی و مهار آتش در صورت وقوع برگزار شده است.
فتحی اظهار کرد: امسال برای کاهش حجم تردد افراد در دل جنگل ها برداشت سقز از درختان بنه به تعاونی های بهره بردار واگذار خواهد شد و نیز در برخی مناطق که دارای پوشش مرتعی بلند و متراکم دارند اجزای چرای محدود دام صادر شده و همچنی برخی از راه های جنگلی غیر ضروری برای جلوگیری از حضور مردم در آن مناطق نیز مسدود شده است.
وی گفت: با توجه به اینکه کبیرکوه یکی از نقاط مستعد در زمینه آتش سوزی و یکی از کانون های بحرانی استان در این زمینه است، یک حوزه آبگیر به وسیله سه تانکر روباز آبرسان با ظرفیت گنجایش هر تانکر 18هزار لیتر در شهرستان دره شهر ایجاد شده که در بدنه این تانکرها نیز شیلنگ های انتقال آب تعبیه شده است تا در هنگام وقوع آتش سوزی از این تانکر ها برای مهار آتش استفاده شود.
به گزارش ایرنا، یک میلیون و 700 هزار هکتار از گستره 2 میلیون هکتاری استان ایلام را جنگل، مرتع و بیابان در برگرفته که شامل 642 هزار هکتار جنگل درختان بلوط و 790 هزار هکتار مرتع است.
استان ایلام سال گذشته رتبه نخست کشور در خصوص پیشگیری از آتش سوزی عرصه های جنگلی و مرتعی را از آن خود کرد.
در عرصه های طبیعی استان ایلام 78کانون مستعد آتش سوزی شناسایی شده است.
7172/6034
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.