نورالدین رستمی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه این تعداد مقاله از مجموع 250 مقاله ارسال شده به دبیرخانه همایش توسط داوران پذیرش شده است، اظهار کرد: 50 مقاله به صورت سخنرانی در سه سالن جداگانه به سه زبان و 130 مقاله نیز به صورت پوستر در این همایش ارائه می شود.
وی یادآور شد: 50 مقاله برتری که به صورت سخنرانی ارائه می شوند در چهار مجله معتبر علمی پژوهشی داخلی به سه زبان فارسی، عربی و انگلیسی چاپ خواهند شد.
دبیر علمی دومین همایش بین المللی گرد و غبار دانشگاه ایلام گفت: یکی از اهداف اصلی برگزاری این همایش اقدام و ترغیب جامعه جهانی و کشورهای درگیر در پدیده گرد و غبار به اقدام جدی و درمان ریشه ای در منشا پیدایش این پدیده است.
رستمی با بیان اینکه وقوع پدیده ریزگردها دارای سه مرحله برداشت، حمل و رسوب گذاری است، افزود: مرحله برداشت شامل مناطقی است که منشا پیدایش گرد و غبار هستند و کشور ما عمدتا در مرحله حمل و رسوب گذاری این پدیده قرار دارد.
وی یادآور شد: عمده اقداماتی که برای حل معضل گرد و غبار انجام می شود در مرحله حمل و رسوب گذاری است و جنبه تسکینی دارد اما به حل ریشه ای و کامل این پدیده منجر نمی شود.
دبیر علمی دومین همایش بین المللی گرد و غبار دانشگاه ایلام گفت: مشکلات زیست محیطی مرز سیاسی نمی شناسد و در شرایط کنونی کمتر زمینه ای پیدا می شود که گرد و غبار بر روی آن تاثیر نداشته باشد بنابراین باید تمامی کشورهای همسایه با تعاملات سیاسی و همدلی برای رفع پدیده گرد و غبار تلاش کنند.
رستمی اضافه کرد: عوامل طبیعی، تغییر اقلیم و کاهش نزولات جوی در بروز معضل گرد و غبار نقش دارد اما انسان به عنوان یک عامل تشدید کننده وارد معامله شده و وضعیت را بدتر کرده است.
وی با بیان اینکه حدود 10 تا 15 درصد گرد و غبار منشا داخلی دارد، یادآور شد: حل این معضل نیازمند برنامه ریزی های داخلی و بین المللی است و در این راستا دانشگاه ایلام آمادگی لازم را برای مطلعات علمی، مشاوره و اجرا در زمینه مهار ریزگردها را دارد.
به گزارش ایرنا، دومین همایش بین المللی گرد و غبار در سه محور عوامل پیدایش و گسترش پدیده گرد و غبار، پیامدهای ناشی از گرد و غبار و راهکارهای مقابله با آن به سه زبان فارسی، عربی و انگلیسی در دانشگاه ایلام در حال برگزاری است.
علاوه بر مقامات عالیرتبه جمهوری اسلامی و مسئولان ارشد استان ایلام، متخصصان برجسته علمی، پژوهشی و دانشگاهی در زمینه گرد و غبار از کشورهای چین، اسپانیا، استرالیا، پاکستان، آفریقای جنوبی، آمریکا و عراق نیز جزو سخنرانان کلیدی همایش هستند.
کشور عراق به عنوان یکی از کشورهای منشا تولید گرد و غبار از اهمیت خاصی برخوردار است به همین دلیل 30 نفر از شخصیت های سیاسی و علمی این کشور در همایش حضور دارند.
استان ایلام با 430 کیلومتر بیشترین مرز مشترک با کشور عراق را دارد و با سه استان دیالی، میسان و واسط عراق هم مرز است.
6032/6034
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.