محمد تاسمه روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: شهرستان ملکشاهی یکی از قطب های مهم تولید محصولات باغی است و در شورای برنامه ریزی با تأکید بر این ظرفیت احداث 2 ایستگاه پمپاژ و مخزن ذخیره آب در روستاهای گنبد پیرمحمد و خوشادول شوهان با ظرفیت 250 هکتار تأمین اعتبار شد.
وی افزود: بر همین اساس کار مطالعاتی احداث سد میان تنگ با اعتبار 450 میلیارد ریال در حاشیه شهر ارکواز نیز آغاز شد که در صورت احداث این سد روند توسعه باغات و ایجاد اشتغال در این حوزه به طور چشمگیری افزایش خواهد یافت.

** تخصیص 90 میلیارد ریال برای احداث دی کلینیک ملکشاهی
فرماندار ملکشاهی تاکید کرد: از مصوبات مهم شورای برنامه ریزی استان با حضور استاندار در ملکشاهی تأمین اعتبار ایجاد دی کلینیک تخصصی این شهرستان بود که قرار است با همکاری دستگاه های مرتبط بیش از 90 میلیارد ریال برای تکمیل این پروژه تخصیص و عملیات اجرایی آن نیز بزودی آغاز می شود.
تاسمه یادآور شد: تکمیل پروژه آبرسانی از سد چم گردلان به شهرهای ارکواز ، دلگشا و مهر از دیگر مصوبات مهمی بود که بر تسریع در عملیات اجرایی این پروژه ها تأکید و قرار شد در صورت تأیید کارگروه تخصصی یک دستگاه آب شیرین کن نیز تا زمان تکمیل پروژه آبرسانی در شهرستان جهت تصفیه آب شرب نصب شود.

** 10 کیلومتر از طرح چهارخطه کردن ایلام - ملکشاهی - مهران اجرایی می شود
وی اضافه کرد: ارتقا راه های مواصلاتی شهرستان از فرعی به اصلی کلید خورده و امسال عملیات تعریض و چهار خطه کردن 10 کیلومتر از مسیر ملکشاهی به سمت ایلام و ملکشاهی به سمت مهران اجرایی می شود.
فرماندار ملکشاهی گفت: با توجه به در پیش بودن اربعین حسینی با دستور استاندار و تأمین اعتبار راهداری استان بزودی حذف 10 نقطه حادثه خیر از راه های شهرستان عملیاتی می شود.
تاسمه افزود: احداث مجتمع فرهنگی و هنری نیز از دیگر مصوبات این جلسه بود که با توجه به نیاز شهرستان عملیات اجرایی احداث این مجتمع در دستور کار قرار خواهد گرفت.
وی تاکید کرد: احداث سیستم فاضلاب شهر ارکواز ، احداث سالن ورزشی و ارتقاء و تکمیل چارت سازمانی ادارات تابعه نیز از دیگر مصوبات شورای برنامه ریزی استان با حضور استاندار در ملکشاهی بود که اعتبار آنها در این جلسه مشخص شده است.
شهرستان تازه تأسیس ملکشاهی دارای ظرفیت های مناسبی در بخش های مختلف توسعه دام و طیور، تولیدات باغی ، محصولات فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری است.
این شهرستان با تولید سالانه 17 هزار تن گوشت قرمز و سفید ، 100 تن عسل و سه هزار تن انواع میوه از قطب های مهم استان در این حوزه ها محسوب می شود.
صنایع دستی و گردشگری با کمی توجه مسئولان می تواند زمینه اشتغال پایدار و مهمی برای شهرستان باشد چرا که در تولید صنایع دستی همچون چاقو ، نمد ، گلیم و کفش محلی (کلاش) بی نظیر بوده و دارای مناطق گردشگری طبیعی ، تاریخی و مذهبی است که هر ساله بیش از 200 هزار نفر را به سمت خود می کشاند.
از دیگر ظرفیت های تولیدات سنتی شهرستان جمعیت 6 هزار نفری عشایر هستند که ارزش اقتصادی تولیدات آنها در بخش های مختلف سالانه بیش از 400 میلیارد ریال است.
شهرستان 22 هزار نفری ملکشاهی در 35 کیلومتری جنوب ایلام قرار دارد.
7179/6119
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.