احسان یارمحمدی روز دوشنبه در گفت وگویی اظهار کرد: 19 دشت آبی در استان ایلام وجود دارد که از این تعداد وضعیت سه دشت مهران، برتش و موسیان بحرانی است.
وی از توقف افت سطح آب های زیرزمینی استان بویژه دشت های ممنوعه مهران و موسیان خبر داد و افزود: نصب کنتور آب بر چاه های کشاورزی، پرکردن چاه های غیر مجاز، جلوگیری از اضافه برداشت، فرهنگ سازی، به روز نمودن سند ملی آب برای محدوده های مطالعاتی استان و به کارگیری تشکل های غیردولتی از مهمترین راهکارهای ارائه شده برای حفاظت از دشت های ممنوعه و کم آب بوده است.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای ایلام تغذیه مصنوعی در پهنه دش ت‌ها را راهکاری مناسب برای افزایش حجم سفره های آب زیرزمینی دانست و یادآور شد: با اجرای طرح تغذیه مصنوعی، 6 میلیون متر مکعب آب به سفره های زیر زمینی دشت ممنوعه مهران تزریق شده است.
یارمحمدی با اشاره به شناسایی و پلمپ چاه های غیر مجاز آب در استان گفت: طی سال گذشته و امسال با انسداد 64 حلقه چاه غیر مجاز در ایلام بیش از 6 میلیون مترمکعب در مصرف آب های زیرزمینی این استان صرفه جویی شده است.
وی اضافه کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون 18 حلقه چاه غیرمجاز شناسایی شده است که جهت سیر مراحل قانونی به دستگاه قضایی استان ارجاع شده است.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای ایلام افزود: پر و مسدود کردن چاه های غیر مجاز آب در مناطق مختلف استان ادامه دارد و این موضوع اکنون به یک مطالبه عمومی تبدیل شده و این شرکت در همه مناطق و دشت های استان بر ممانعت از حفاری چاه غیر مجاز اشراف و نظارت کامل دارد.
به گزارش ایرنا، 19 دشت آبی در استان ایلام وجود دارد که از این تعداد وضعیت سه دشت مهران، برتش و موسیان بحرانی است و مابقی دشت ها نیز با افت منابع آب زیرزمینی مواجه هستند.
در مجموع 66 درصد منابع آبی استان ایلام را آب های زیر زمینی و مابقی آب های سطحی تشکیل می دهد.
یک هزار و 780 حلقه چاه در ایلام وجود دارد که یک هزار و 380 حلقه متعلق به بخش کشاورزی، 282 حلقه به بخش صنعت و 118 حلقه نیز برای مصارف آب آشامیدنی است.

 

46

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
  • کدخبر: 817211
  • منبع: khabaronline.ir
  • نسخه چاپی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.