مدیر کل استاندارد ایلام به هم استانی های ایلامی در خصوص عقد قرارداد و واگذاری فرآیند نصب آسانسور به شرکتهای فاقد مجوز و صلاحیت هشدار داد.
به گزارش ایلنا، مهناز همتی مدیرکل استاندارد استان ایلام اظهار داشت: متاسفانه محرز شده که اکثر حوادث جانی و خسارات مالی ناشی از واگذاری خدمات و سرویس و نگهداری آسانسور به اشخاص، نصابین و سرویس کاران غیر مجاز بوده که لازم است هم استانی های عزیز به این مهم توجه کنند.
همتی افزود: مالکین، پیمانکاران، مدیران مجتمعهای مسکونی، تجاری و اداری که در عقد قرارداد دخیل هستند باید از شرکت های دارای پروانه طراحی و مونتاژ معتبر به نام خود شرکت مجری از سازمان صنعت، معدن و تجارت عقد قرارداد کنند و در نصب و راه اندازی و سرویس سالیانه آسانسور از این شرکت های مجاز استفاده کنند.
همتی تاکید کرد: با توجه به افزایش تعداد آسانسورهای نصب شده در استان، حفظ سلامت و ایمنی فردی و عمومی، حصول اطمینان از کیفیت دستگاه های آسانسور و نظارت بر نصب آسانسور و اطمینان از ایمنی آن ضروری است و با اجرای کامل و دقیق موازین و الزامات استاندارد آسانسور، حوادث ناشی از آن کاهش یابد.
همتی گفت: از همشهریان عزیز تقاضا می شود جهت نصب و راه اندازی آسانسور به تاریخ اعتبار پروانه طراحی و مونتاژ واحدهای نصاب آسانسور که دارای مجوز از سازمان صنعت، معدن و تجارت هستند دقت کنند. فهرست این شرکتها در سایت سازمان صنعت معدن و تجارت و همچنین سازمان ملی استاندارد ایران موجود است.
همتی افزود: نصب آسانسور توسط شرکتهای غیرمجاز ممنوع است و مسئولیت حوادث و سوانح احتمالی نصب آسانسور توسط این شرکتهای غیرمجاز برعهده مالکین و مدیران ساختمان های دارای آسانسور است.
وی افزود: حتی خرید قطعات و تجهیزات آسانسور نیز باید از تولیدکنندگان دارای پروانه استاندارد انجام گرفته و فهرست آن ها در اختیار نصابان باشد تا با کمترین مشکل، در مراحل اجرا مواجه شوند.
مدیرکل استاندار ایلام در ادامه افزود: مالکین، پیمانکاران، مدیران مجتمع های مسکونی، تجاری و اداری که تاکنون برای آسانسور آن واحدها اقدام به دریافت گواهی ادواری آسانسور نکرده اند شایسته است جهت ایمنی استفاده کنندگان نسبت به اخذ گواهینامه ادواری اقدام کنند.
همتی در پایان عنوان کرد: به هم استانیهای عزیز ایلامی توصیه میشود که به هیچ عنوان از آسانسورهایی که گواهینامه ایمنی رسمی و معتبر استاندارد ندارند، استفاده نکنند.
مدیرکل استاندارد استان ایلام ادامه داد: مطابق قوانین و مقررات سازمان ملی استاندارد ایران واحدهای تولیدی مصنوعات طلا می بایست نسبت به دریافت کد شناسایی و حک آن بر روی تمام مصنوعات تولیدی خود اقدام نمایند و مراکز عرضه این مصنوعات، مجاز به عرضه مصنوعات تزیینی طلایی هستند که بر روی آنها کد شناساییحک شده باشد و عرضه این مصنوعات بدون کد شناسایی معتبر، مصداق قاچاق کالا تلقی می شود.
همتی گفت: حک کردن کد شناسایی بر روی کلیه مصنوعات طلا در واحدهای تولیدی و عرضه کننده این مصنوعات و قید کردن این کد در فاکتور فروش اجباری است.
وی با اعلام این مطلب افزود: مصنوعات طلای خارجی و فاقد کدشناسایی کالای قاچاق محسوب شده و مردم باید از خرید اینگونه مصنوعات طلا خودداری کنند.
همتی تصریح کرد: از کلیه خریداران تقاضا میشود ضمن خرید از طلافروشی های معتبر، هنگام خرید طلا، به فاکتور فروش با درج نام و نوع و وزن مصنوع، قیمت، شماره شناسایی و عیار آن توجه کنند.
وی گفت: بر اساس ماده 7 قانون سازمان ملی استاندارد، تنها مرجع قانونی انگ گذاری و تعیین عیار فلزات گرانبها، سازمان ملی استاندارد است.