به گزارش ایرنا، زنان ایرانی که از همان ابتدای شکل گیری انقلاب نقشی سازنده در این نظام داشته اند و روند این حضور و مشارکت آنان در عرصه های حساس دفاع از انقلاب از جمله انتخابات کماکان ادامه دارد.
اکنون که همه جای ایران اسلامی رنگ و بوی انتخاباتی به خود گرفته است زنان نیز در هر کوی و برزن سعی دارند به نحوی در این برنامه سیاسی، اجتماعی حضوری فعال و گسترده داشته باشند چون خود را در انتخابات سهیم می دانند.
از ماه ها پیش تاکنون در همه نقاط این مرز و بوم شاهد تکاپوی انتخاباتی برای دوازدهمین دوره ریاست جمهوری و پنجمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا هستیم و همه جای ایران اسلامی را فضای انتخابات فرا گرفته است.
زنان نیز خود را در این اوضاع و احوال سیاسی کشور دخیل دانسته و حتی بسیاری از آنها با ایمان به توانمندی خود به عنوان نامزد در انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا شرکت کرده اند.
زنان از به حاشیه رانده شدن و ضعیف انگاشته شدن تنفر و انزجار دارند، زنان دارای توانایی و خلاقیتی شگرف هستند که شکوفایی این ظرفیت ها نیازمند اندکی توجه از سوی مسئولان است.
زنان نیمی از جمعیت کشور هستند که با وجود پتانسیل های بالا در زمینه های مختلف اما خود را برخلاف مردان محصور و محدود حس کرده اند.
زنان به عنوان نیمی از جامعه همانگونه که در فعالیت های حساسی چون انتخابات حضوری پررنگ و پرشور دارند در مقابل انتظاراتی هم از نامزدهای برگزیده شده و منتخب دارند.
اکنون که در بحبوحه انتخابات قرار داریم به میان جمعی از زنان استان ایلام آمده ایم تا انتظارات شان از ریاست جمهوری و برگزیدگان نهایی شوراهای اسلامی شهر و روستا را جویا شویم.
یکی از زنان ایلامی در خصوص انتظار خود از مسئولان بویژه ریاست جمهوری گفت: خواسته من از دولت اینکه بیشتر از گذشته و یا حداقل در امور مسائل مرتبط با زنان عنان اختیار و مسئولیت را بدست خود بانوان بدهد.
لیلا احمدی 30 ساله با شغل آزاد افزود: استفاده از زنان در رئوس اصلی مدیریت در کشور و واگذاری برخی امور به آنها علاوه بر اینکه موجب می شود تا شایستگی های خود را به اثبات برسانند راهی برای اعتماد دولتمردان به این طیف در عرصه های حکومتی است.
بانوی دیگری اظهار کرد: زنان جامعه ما بویژه قشر خانه دار دچار سرخوردگی شده اند در حالیکه یکی از مطالبات اصلی و به حق این قشر تدوین و اجرای طرح بیمه زنان خانه دار توسط دولت است.
فاطمه کمالی نیا 42 ساله و خانه دار توضیح داد: دختر خانمی که در اوایل جوانی ازدواج می کند و وارد زندگی متاهلی می شود خواه ناخواه خیلی امتیازات خود را به نفع برتری و موفقیت همسر و پویایی جامعه از دست می دهد.
وی افزود: زنان خانه دار با مدیریت صحیح منزل بخش عمده ای از هزینه زندگی را با صرفه جویی می کنند و علاوه بر تداوم نسل، تربیت فرزندان، نگهداری از اموال منزل و تلاش جهت تامین آسایش خانواده، مهیا کردن مسیر پیشرفت همسر و فرزندان از جمله هزاران وظیفه و مسئولیت یک زن است.
این بانوی ایلامی یادآور شد: خانمی که تمام عمرش را وقف ترقی خانواده می کند و با تحمل سختی های بیش و کم زندگی اما در هنگام کهن سالی و زمینگیر شدن و نیاز به حمایت مالی، هیچ پشتوانه ای ندارد در این شرایط دولت باید از زنان فاقد پشتوانه مالی حمایت کند.
یک بانوی کارمند نیز با گله مندی از جامعه مرد سالار کشور و استان ایلام گفت: در این جامعه هستند خانم هایی که بعد از چندین سال زندگی با همسر و تحمل سختی و مشقت فراوان توسط شوهر خود از آن زندگی مشترک رانده می شوند و سوال اینجاست که این خانم به کجا پناه ببرد و چه پشتوانه ایی دارد که از او حمایت کند.
وی افزود: همچنین بسیاری از آقایان بعد از ازدواج اجازه کار یا تحصیل را به همسران خود نمی دهند و در قانون نیز از این خواسته آقایان حمایت و حقوق حقه زنان پایمال شده است.
وی پیشنهاد کرد بندی در قانون به نفع زنان تصویب شود به گونه ای که از همان روز اول جاری شدن صیغه عقد، مرد را ملزم به پرداخت تمام یا حداقل نیمی از هزینه بیمه عمر همسر خود کند تا یک زن با فراق بال و با دلگرمی و بدون ترس از آینده به ترییت بچه ها و اداره محیط خانه بپردازد.
یک مادر 38 ساله گفت: من به عنوان مادر یک دانش آموز مقطع ابتدایی انتظارم و مهمترین خواسته ام از رئیس جمهور تغییر در ساختار دروس آموزش و پرورش است چرا که آموزش این دروس، پایه شکلگریی نسل آینده است.
سحر امیدوار اظهار کرد: آموزش های فعلی در مدارس علاوه بر اینکه موثر نیست تاحدود زیادی غیر کاربردی بوده و این آموزش ها هیچ نقش موثر و مفیدی در زندگی آنها ندارد.
به گفته وی، باید در مدارس ضمن حفظ احترام به دانش آموزان شخصیت، خالقیت و اعتماد به نفس آنها تقویت شود و از تجارب موفق دیگر کشورها استفاده کنند.
خانم جوان دیگری هم در خصوص خواسته اش از مسئولان بویژه رئیس جمهور گفت: جامعه ما بشدت نیازمند آرامش اقتصادی، فکری، روانی همراه با نشاط، امید و شادابی است در حالیکه این شاخص ها در جامعه کنونی ما بسیار کمرنگ است.
لیلا ترابی 27 ساله کاهش اشتغال، افزایش بیکاری یا نبود تضمین شغلی را از مهمترین عوامل ایجاد تنش روحی و روانی در بین قشر جوان و تحصیل کرده دانست و افزود: ارتباط سازنده و موثر با سایر نقاط جهان بخصوص کشورهای توسعه یافته و به خدمت در آوردن فناوری های روز دنیا تا حدودی می تواند وضع کشور را بهبود بخشد.
یک بانوی دیگر هم اظهار کرد: علاوه بر اشتغال مسئولان باید فراهم کردن بستر ازدواج برای جوان ها، ثابت نگه داشتن نرخ تورم و سعی در کاهش آن، ایجاد فضای شاد و پر انرژی در جامعه در اولویت برنامه های خود قرار دهند.
سپیده کمری 33 ساله یادآور شد: قشر کارگر به خاطر شرایط نابسامان زندگی برای نان شب محتاج است و بیشتر جوان های جامعه به علت نبود شغل مناسب به فکر مهاجرت و کوچ به دیگر نقاط کشور و حتی خارج هستند.
خانم 25 ساله ای هم گفت: رئیس جمهور و دیگر مسئولان مردم را به وعده های دورغین و واهی فریب ندهند، چرا که این وعده های توخالی و شعاری موجب سرخوردگی و دلزدگی مردم بویژه قشر جوان می شود.

** زنان از محصور ماندن و به حاشیه رانده شدن واههمه دارند
زن در جامعه ایران از جایگاه والا و ارزشی برخوردار است اما به خاطر زن بودن و جنسیت خود دارای محدودیت های متعددی بوده که همین مساله باعث سرخوردگی و رنجش این قشر شده است.
زنان نیز از مسئولان سرزمینی که درآن زندگی می کنند انتظاراتی دارند که تامین کننده آرامش روحی فکری آنها باشد، خواسته های به حقی چون داشتن سرپناه، پشتوانه مالی مستحکم، آینده بدون دغدغه مالی، داشتن شغل، ازدواج با مردی دارای تضمین شغلی، و... خواسته هایی است که زنان این دیار تامین آنها را از رئیس دولت جدید می خواهند.
بر اساس آخرین آمار سرشماری نفوس و مسکن، از مجموع جمعیت 580 هزار و 158 نفری استان ایلام، 284هزار و 959 نفر معادل 49.1 درصد جمعیت را زنان تشکیل داده اند.
به گزارش ایرنا، دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و پنجمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا همزمان در سراسر کشور روز جمعه 29 اردیبهشت برگزار می شود.
استان ایلام با 580 هزار و 158 نفر جمعیت و بیش از 425 هزار واجد شرایط شرکت در انتخابات در غرب کشور قرار دارد و انتخابات روز جمعه در 25 شهر و 375 روستای این استان برگزار می شود.
خبرنگار: زهرا موسوی ** انتشار دهنده: مجید سلیمانی
7172/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.