به گزارش ایرنا، واقعیت اینکه رسانه ها و مطبوعات در بحبوبه برگزاری و حتی تا مدت ها پس از اتمام انتخابات مهمترین محل رجوع و ابزارهای پیگیری افکار عمومی برای آگاهی از برنامه ها و دیدگاه های نامزدها، ترکیب کابینه، دیگر رویدادها و حواشی مربوط به آن هستند.
رسانه ها در جهان امروزی که روز به روز با گسترش فناوری های نوین در عرصه ارتباطی در حال تکوین و دگردیسی هستند نقش بسیار تعیین کننده در جهت دهی سیاست گذاری ها، تصمیم گیری ها و تصمیم سازی ها در حوزه های گوناگون زندگی انسان و امور سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی مردم بر عهده دارند.
به سبب قدرت رسانه ای و فراگیری حوزه نفوذ و تاثیر این ابزارها بی جهت نیست که سیاست پیشگان در همه نظام های سیاسی جهان از نظام های توتالیتر گرفته تا نظام های مردم سالار هم و غم خود را مصرف این می کنند تا از رسانه ها و مطبوعات نهایت بهره و استفاده را در راستای منافع فردی و گروهی حزبی و تشکیلاتی خود برند.
رسانه ها و مطبوعات در جمهوری اسلامی ایران نیز با توجه به صبغه دینی نظام و اهمیت نظام سیاسی به عنصر آگاهی بخشی و اینکه دانستن حق طبیعی مردم است جایگاه ویژه ای نزد کارگزاران و مردم دارند به همین علت در موسم انتخابات این ابزارهای ارتباطی یکی از شلوغ ترین زمان ها و پرکارترین ایام خود را سپری می کنند.
با توجه به نقش رسانه ها در انگیزش مردم به سمت انتخابات و اینکه کدام انتخاب اصلح است،ایرنا مرکز ایلام میزگردی با این محور و با حضور علی حیدربیگی معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی و مسئول خبرگزاری ایسنا، علی اصغر اسدی مدیر مسئول سایت تابناک ایلام، فرج صید محمدی مدیر مسئول سایت ویرا و هفته نامه روژ و فریبا سبزمرادی سرپرست روزنامه دنیای اقتصاد در ایلام از فعالان رسانه ای این استان ترتیب داده که دیدگاه های آنان در پی می آید:

** حیدربیگی: منافع ملی و عقلانیت با حضور حداکثری در انتخابات متجلی می شود
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی و فعال رسانه ای ایلام گفت: این یک ضرورت است که رسانه های استان در جهت افزایش مشارکت عمومی مردم در انتخابات تلاش کنند به این دلیل که انتخابات تجلی اراده حاکمیت مردم و اراده واقعی ملت است و در این بین باید از اهرم هایی برای بالا بردن افزایش مشارکت مردم در انتخابات استفاده شود.
علی حیدربیگی افزود: نکته نخست بالا بودن مشارکت است که محاسنی دارد، تجربه انتخابات در ایران نشان داده داده که هر میزان مشارکت مردم در انتخابات بالا بوده، گروه های معقول و معتدلی توانسته اند سکان اداره کشور را در دست بگیرند و از این حیث منافعی نصیب کشور خواهد شد.
وی تاکید کرد: اما اگر با عدم مشارکت مردم در انتخابات مواجه شویم و حضور مردم در این عرصه کمرنگ باشد اغلب گروه هایی مجال پیدا می کنند که با نگرش های تند و افراطی آسیب های جدی را به کشور وارد می کنند، در مجموع می توان گفت که مشارکت حداکثری مردم مانع روی کار آمدن گروه های تندرو می شود.
این فعال رسانه ای یادآور شد: نکته دوم اینکه انتخابات جنبه بین المللی دارد به این معنا که کشورهایی که از ابتدای شکل گیری انقلاب اسلامی با ملت ایران دشمنی داشته اند به انتخابات به چشم یک رویداد تحکیم کننده و مشروعیت بخش نگاه می کنند.
وی یادآور شد: هر چه میزان مشارکت مردم بیشتر باشد بر روی سیاست خارجی و نوع هم افزایی و روابط آنها با کشور ما تاثیر زیادی دارد چرا که وقتی می بینند در انتخابات ما میزان مشارکت گسترده است سیاست خارجی آنها مبتنی بر احترام خواهد بود و اگر غیر از این باشد بدون شک به فکر ماجراجویی می افتند.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی ایلام افزود: نکته سوم این است که انتخابات حق هر شهروندی است و در این راستا افراد باید در تعیین حق سرنوشت خود و کشور سهیم باشند و فعالانه در این عرصه دخیل باشند.
حیدربیگی اضافه کرد: در دنیای جدید، دموکراسی همزاد با احزاب است، در هیچ جای دنیا وجود ندارد که انتخابات وجود داشته باشد اما احزاب نه، احزاب کارکردهای متفاوتی دارند و با تجمیع خواسته ها و مطالبات مردم و آموزش سیاسی بر انتخابات تاثیر دارند.

** بار اصلی نبود و ضعف احزاب سیاسی بر دوش رسانه ها و تشکل های دانشجویی است
معاون جهاد دانشگاهی ایلام اضافه کرد: ما در کشور با ضعف احزاب مواجه هستیم اگر به دنبال حل مسایل انتخابات هستیم باید مشکلات احزاب را رفع کنیم، امروزه بار ضعف احزاب بر روی رسانه ها و تشکل های دانشجویی متمرکز شده است و این 2 بخش جور احزاب را می کشند، باید گفت تا زمانی که خود احزاب به میدان نیایند رسانه ها نمی توانند کار خاصی انجام دهند.

** رسانه ها به دور از جناح و گروه بازی فضای یکسان برای انتخاب اصلح در اختیار نامزدها قرار دهند
وی تاکید کرد: رسانه ها اغلب به 2 بخش حزبی و عمومی (دولتی) تقسیم می شوند، از وظایف اصلی رسانه ها این است که فارغ از هرگونه جناح بندی جانبدارانه عمل نکنند و فضا را به طور یکسان در اختیار نامزدها قرار دهند و به طور کامل بی طرفی خود را در انتخابات اعلام کنند؛ به طور قطع رسانه ها در کنار احزاب و تشکل های جامعه مدنی می توانند به رفع این مشکلات یاری برسانند.
این فعال رسانه ای ادامه داد: مشکل دیگر زمان کم قانونی تبلیغات نامزدهای ریاست جهوری و شوراها است چرا که در یک بازه زمانی محدود نمی شود شهروندان انتخاب درستی داشته باشند و در این شرایط هم نمی توان از رسانه انتظار خاصی داشت.
وی گفت: باید در مورد رسانه ها واقع بین بود، در خصوص اهمیت رسانه ها هیچ گونه تردیدی وجود ندارد، اینکه امروز اینترنت به رسانه نخست دنیا تبدیل شده است شکی نیست، اما در خصوص تاثیر گذاری رسانه ها در انتخابات به نوعی اغراق می شود، رسانه ها قادر به ایجاد چیزی نیستند یعنی چیزی را که وجود ندارد نمی توانند خلق کنند.
حیدربیگی یادآور شد: در مورد این پرسش که رسانه ها به چه روش هایی می توانند در انتخاب اصلح مردم نقش داشته باشند چند مورد وجود دارد، اینکه نامزدها دعوت شوند و دیدگاه های خود را تببین و تشریح کنند و از کارشناسان بخواهیم برنامه های موجود آنها را مورد ارزیابی و نقد قرار دهند.
وی گفت: یکی از بزرگترین ایرادها به رسانه ها این است که رسانه ها رویداد محور هستند، در حالی که یک رسانه دغدغه توسعه دارد باید فرایند محور، موضوع محور و کارشناس محور باشد.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی ایلام تاکید کرد: اگر ما رویکرد خود را از رویداد محوری به کارشناس محوری تغییر دهیم می توانیم مردم را با مشکلات و راه کارها آشنا کنیم چرا که آنچه در فضای انتخابات پیش می آید جامعه ملتهب است، معمولا اخبار خیلی جنجالی بیشتر در فضا است و حرف کارشناسان در این بین به نوعی گم می شود.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی ایلام افزود: رسانه ها باید قبل از انتخابات توضیح دهند، به عنوان نمونه در انتخابات شورای شهر که افراد به صورت انفرادی شرکت می کنند ایراداتی وارد است، زیرا شورا کاری جمعی است، رسانه ها باید در این زمینه اطلاع رسانی کنند که چرا نامزدها به صورت انفرادی در انتخابات شرکت می کنند یا مردم به چه دلیل به یک نفر رای می دهند در حالی شورا کاری جمعی است.
به گفته حیدر بیگی، رسانه ها بعضی مواقع در تداوم این وضعیت نقش دارند و این وظیفه رسانه است که برای اینکه بخواهند تاثیر گذار باشند باید ابتدا خود را متحول کنند.

**اسدی: انقلاب اسلامی یک انقلاب رسانه ای بود
مسئول سایت خبری تابناک ایلام نیز در این میزگرد اظهار کرد: حضور در انتخابات یعنی حضور افراد در حق تعیین سرنوشت خود و جامعه که لازمه آن آگاهی مردم از از نامزدهایی است که آینده آنها را رقم می زنند.
علی اصغر اسدی افزود: پیشینه انتخابات در کشور ما به بیش از 97 سال می رسد و در طول این مدت رسانه ها به شکل های مختلف و با توجه به شرایط زمانی نقش خود را حتی در گذشته های دور در انتخابات نشان داده اند.
وی یادآور شد: انقلاب اسلامی یک انقلاب رسانه ای است چرا که رسانه ها هم در شکل گیری انقلاب و هم در تحکیم و تداوم آن همواره نقش خود را ایفا کرده اند.
اسدی گفت: با وضعیت کنونی کشور و شکل گیری رسانه های مجازی متعدد از جمله اینترنت و شبکه های مجازی بسیار و همچنین رسانه های مکتوب وظیفه رسانه ها در آگاه سازی مردم و انتخاب فرد اصلح نسبت به گذشته 2 چندان شده است.
وی یادآور شد: رسانه ها برای آنکه بتوانند به عنوان مهندسان افکار عمومی در اثرگذاری نقش مطلوب خود را ایفا کنند دارای سه کارکرد هستند که این کارکردها قبل از انتخابات، زمان انتخابات و بعد از انتخابات نمود پیدا می کنند.

** رسانه ها بیشترین شور را برای حضور در انتخابات ایجاد می کنند
وی گفت: قبل از انتخابات رسانه ها با رعایت اخلاق رسانه ای می توانند به صورت آگاهانه به نقش اطلاع رسانی و خبر رسانی خود از طریق معرفی گروه های سیاسی، معرفی برنامه نامزدها و ایجاد شور و هیجان مردم را برای افزایش مشارکت آگاهانه در این عرصه سرنوشت ساز ترغیب کنند.
اسدی افزود: بعد از انتخابات رسانه ها کارکرد خاص خود را دارند و با باز نشر اخبار در این مقطع زمانی از وضعیت حضور مردم پای صندوق های رای میزان مشارکت مردم را افزایش می دهند.
وی با بیان اینکه بحث نظارتی رسانه ها مغفول مانده است، ادامه داد: رسانه ها بعنوان یک ناظر نقش بسزایی در ایجاد انتخابات سالم و بدون شائبه ایفا می کنند و بعد از انتخابات نیز کارکرد خود را دارند و با معرفی میزان مشارکت مردم در عرصه های بین المللی و داخلی به تحکیم روانی نظام کمک می کنند.
مسئول سایت تابناک ایلام با اشاره به اینکه رسانه ها علاوه بر تاثیراتی که در مشارکت عمومی و افزایش حضور حداکثری مردم در حق تعیین سرنوشت خود دارند، گفت: رسانه ها با داشتن ابزارهای متفاوت از جمله پیامک و نظرسنجی مخاطبان می توانند مردم را از یک رای دهنده صرفا منفعل به یک کنشگر فعال اجتماعی تبدیل و در حوزه انتخابات و تبلیغات تاثیرگذاری خود را به نمایش بگذارند.
اسدی افزود: رسانه ها در زمینه انتخابات بخصوص در بحث انتخابات شوراها می توانند 2 کارکرد سخت افزاری و نرم افزاری داشته باشند که بخش سخت افزاری به همان افزایش هیجان با مشارکت فیزیکی مردم در پای صندوق های رای می انجامد و در بخش نرم افزاری نیز که نقش رسانه ها 2 چندان است می توانند به صورت کارشناسی و تخصصی تر روی دیدگاه مردم تاثیر بگذارند.

**رسانه ملی در جذب مخاطبان نقش و تاثیرگذاری بالاتری نسبت به سایر رسانه ها دارد
مسئول سایت خبری تابناک در خصوص حوزه رسانه های همسو با احزاب گفت: باید بپذیریم رسانه ملی (صدا و سیما) نسبت به خبرگزاری ها، شبکه های مجازی و رسانه های مکتوب با وجود انتقادهای وارده به آن در خصوص حمایت یک طرفه و ناعادلانه و تبدیل شدن به رسانه و تریبون یک حزب خاص تاثیرگذاری بیشتری در جذب مخاطبان و عامه مردم و همچنین انتخاب فرد شایسته دارد.
اسدی افزود: در نظام های سیاسی مختلف دنیا گروه های سیاسی تلاش می کنند اثرگذارترین و پرمخاطب ترین رسانه را به عنوان تریبون خود انتخاب و اثرگذاری حزب و جناح خود را بیشتر می کند که متاسفانه در کشور ما این موضوع نهادینه نشده است.
وی یادآور شد: رسانه ها باید با رعایت عدالت، اخلاق رسانه ای و در کمال بی طرفی برنامه های همه جناح ها و طیف های قانونی فعال در کشور را پوشش و در اختیار مردم قرار دهند اما این بیطرفی در رسانه ملی نادیده گرفته شده و به تریبون یک جناح و طیف خاص تبدیل شده است.
وی با بیان اینکه در جهان امروزی رسانه ها به ساحت زیستی افراد رسوخ کرده اند، گفت: رسانه ها در امور فرهنگی، اجتماعی و سیاسی افراد حتی در نحوه خوراک و پوشاک افراد تاثیر می گذارند می توانند در جلب و جذب مردم به سمت مسائل سیاسی و جهت گیری نامزدها نیز تاثیر داشته باشند.

** اخلاق رسانه ای در کشور ما مغفول مانده است
اسدی تاکید کرد: رسانه ها با رعایت اخلاق رسانه ای و بدون جانبداری از جناح یا طیف خاص، برنامه ها و دیدگاه های نامزدها را به اطلاع مردم برسانند و آنها را در مسیر درست هدایت کنند که متاسفانه این اخلاق رعایت نمی شود.
وی با بیان اینکه مخاطبان و اعتماد آنان پای ثابت رسانه ها است،گفت: این مخاطبان می توانند مخاطب عام، سیاسی و یا همان نامزدهای مورد نظر باشند و زمانی که رسانه ها نتوانند برنامه های تخصصی را همزمان با رعایت اخلاق رسانه ای به اطلاع مردم برسانند به یقین مخاطبی نیز جلب نخواهد شد و خروجی به همان انتخاب بدون آگاهی می انجامد.
مسئول سایت تابناک ایلام ادامه داد: بدون پایبندی و رعایت اخلاق رسانه ای و اصل بیطرفی و تنها اندیشیدن به پیروزی و تخریب و اهانت به جناح ها و گروه های سیاسی کاری از پیش نمی بریم و باید به عنوان رسانه موثر و با رعایت اصول ذکر شده و پرهیز از محافظه کاری، مبالغه، سانسور خبری و پرداختن به خبرهای غیر واقعی اعتماد بخش بزرگ جامعه و مخاطبان را به سمت خود جلب کنیم.

** صیدمحمدی: رسانه ها رای دهندگان را به سمت انتخاب شایسته و اصلح هدایت کنند
مدیر مسئول پایگاه خبری ویرا و هفته نامه روژ گفت: رسانه ها به علت اینکه لایه های پیدا و پنهان انتخابات به عنوان یکی از ابزارهای مردمسالاری را برای مردم بازگو می کنند باید دارای قدرت تحلیل و سواد انتخاباتی باشند تا بتوانند رای دهندگان را هدایت کنند.
فرج صیدمحمدی افزود: نقش رسانه ها در حوزه انتخابات و اینکه آیا آنها به این وادی حساس ورود کنند یا خیر موضوع مهمی است چرا که رسانه ها در این حوزه باید در خصوص رای دادن یا ندادن در ذهن مردم چرایی و پرسش ایجاد کند و اهمیت این فرایند را برای آنها تشریح کنند.
وی افزود: رسانه باید سوال هایی مانند اینکه چرا باید رای داد و در انتخابات شرکت کرد را به دغدغه افکار عمومی تبدیل کنند و چگونگی ایجاد این چرایی و مطالبه گری در مردم به توان و قدرت رسانه ها و نحوه عملکرد آنها برمی گردد.
این فعال رسانه ای ایلام یادآور شد: هرچند مشارکت حداکثری مردم در انتخابات و پای صندوق های رای اهمیت دارد اما حضور کیفی و انتخاب صحیح و شایسته از سوی آنها مهمتر از مشارکت حداکثری است و در واقع حضور گسترده همراه با کیفیت در پای صندوق های رای سرنوشت ساز است.

** تشریح و تبیین وظایف و اختیارات نامزدها در هر انتخاباتی وظیفه اصلی رسانه ها است
وی اظهار کرد: رسانه ها به درستی قوانین و شرح وظایف و اختیارهای نامزدهای انتخابات مانند ریاست جمهوری یا شوراها را برای اقشار مختلف جامعه تبیین و مشخص کنند تا مردم به این آگاهی برسند به چه فرد یا افرادی و به چه منظور و برای چه هدفی رای می دهند.
به گفته صیدمحمدی، معرفی و ارائه این شرح وظایف به افکار عمومی وظیفه خطیر رسانه ها است و با توجه به اینکه بستر فضای مجازی دارای رشد روز افزون است و جایگاه خاصی در بین جامعه پیدا کرده همه رسانه ها می توانند از این امکان بهره برداری کنند.
مدیر مسئول پایگاه خبری ویرا ایلام با بیان اینکه امروزه به مدد شبکه ها و فضای مجازی بیشتر مطالبه ها و خواسته های مردم در این فضاها بازگو و منتشر می شود، تاکید کرد: در استان ایلام نبود برنامه ای منسجم از سوی رسانه های معتبر و شناسنامه دار برای هدایت و همگام سازی فضای مجازی با رسالت این رسانه ها یک نقد است در حالی که آنها باید همپای فضای مجازی حرکت کنند تا بتوانند وظیفه اصلی اطلاع رسانی خود به جامعه را به درستی و در سریع ترین زمان ممکن انجام دهند.
مدیر مسئول هفته نامه روژ افزود: در عصر کنونی فضای مجازی و رسانه های معتبر و شناسنامه دار می توانند نقشی مهم و موثر در عرصه انتخابات ایفا کنند ولی برای دست یابی به مقصود که هدایت جامعه به سمت انتخابی اصلح است رسانه ها باید سکان فضای مجازی را در دست بگیرند.
صیدمحمدی با توصیف فضاهای مجازی به عرصه رقابت انتخاباتی تاکید کرد: مردم در فضای مجازی دیدگاه های خود را به آسانی و آزادانه بیان می کنند و در نظرسنجی های موجود در این فضاها با موضوع های مختلف حضوری منسجم دارند در حالی که هم اکنون عمده مدیریت این شبکه ها در دست افرادی غیر کارشناس و غیر متخصص است و تداوم این روند انتخابات پیش رو و هدایت افکار عمومی را با چالش مواجه می کند.
وی با انتقاد از کند بودن رسانه ها در مقابل فضای مجازی در حرکت و تنوع انتشار مطالب یادآور شد: رسانه های شناسنامه دار و معتبر باید حوزه فضای مجازی را در اختیار گیرند و اینکه چرا هنوز نتوانسته اند خود را به فضای مجازی تحمیل کنند باید مورد بررسی قرار گیرد.
مدیر مسئول پایگاه خبری تحلیلی ویرا با اشاره به این نکته که فضای مجازی همواره در حال پیشرفت، به روز رسانی و نو شدن است، تاکید کرد: رسانه ها نیز باید خود را به این شبکه ها برسانند و خوراک مناسب را در اختیار مخاطبان قرار دهند.
وی مخاطبان و نیازهای آنها در فضای مجازی را گسترده و متنوع برشمرد و افزود: اکنون که در برهه انتخابات قرار داریم باید رسانه ها با کنترل و در دست گرفتن فرمان هدایت فضاهای مجازی این شبکه ها را به سمت انتخابات سوق دهند و خوارک های متناسبی برای مخاطبان داری حق رای تهیه و به آنها عرضه کنند.

** رسانه ها قبایل را به سمت انتخاب نامزد اصلح سوق دهند
به گفته وی، در انتخاب نامزدهای اصلح انتخابات 29 اردیبهشت باید نقش احزاب، رسانه ها و قبایل با توجه به اینکه هر کدام از این گروه ها کارکردهای خاص خود را دارند مشخص شود و در این میان رسانه ها می توانند بر 2 گروه دیگر تاثیر بگذارنند.
صیدمحمدی تاکید کرد: رسانه ها اگر درست عمل کنند این قدرت را دارند که حس تعصب و انتخاب طایفه ای در انتخابات را به طور چشمگیری کاهش دهند و قبایل را به سمت انتخاب فرد اصلح و شایسته سوق دهند و در مورد احزاب هر چند این قطب در استان ایلام جوان است اما احزاب باید مشارکت انتخاباتی قبیله ها را به سمت کیفی سازی سوق دهند تا جریان سازی های سیاسی در استان در مسیر درست قرار گیرد.
وی بر این نکته تاکید کرد که احزاب در استان ایلام هنوز جایگاه اصلی و واقعی خود را نیافته اند و در جریان انتخابات همچنان قبیله گرایی رکن اصلی است و در این میان رسانه ها به ویژه بخش خصوصی برای هدایت و تاثیرگذاری بر آرا قبیله ای باید از نظر و دیدگاه احزاب و جناح های شناسنامه دار مختلف استفاده کنند.
مدیر مسئول هفته نامه روژ با اشاره به این نکته که رسانه در تعیین معرفی شاخص های انتخاب فرد اصلح تاثیرگذار است، گفت: رسانه ها نمی توانند یک نامزد را به عنوان فرد اصلح و شایسته به مردم معرفی کنند.
به اعتقاد صیدمحمدی، طیف گسترده نخبگان چون رسانه ها، احزاب و دانشگاهیان می توانند روندی جریان ساز در جامعه برای معرفی کاندیدای اصلح ایجاد کنند و برگزاری کرسی های آزاداندیشی در دانشگاه ها یا برپایی مناظره های انتخاباتی در این فضاها در روشنگری جامعه تاثیر شگرفی دارد.

** سبز مرادی: رسانه ها مردم را در انتخاب اصلح یاری کنند
سرپرست روزنامه دنیای اقتصاد نیز در این خصوص گفت: نمی توان نقش رسانه ها در زندگی روزمره مردم را نادیده گرفت امروزه از جمله وجوه مهم و اصلی رسانه ها تبلیغات و تلاش برای انتشار خوراک مخاطبان است.
سبز مرادی تاکید کرد: هرچند القای اهداف خرد و کلان به مردم و مخاطبان و ایجاد موج و جریان سازی با کمک قدرت رسانه ها امکان پذیر است ولی در سال های اخیر با شکل گیری شبکه ها و فضاهای مجازی موج سازی های قوی در خصوص موضوع های مختلف شتاب بیشتری به خود گرفته است.
وی یادآور شد: در عرصه حساس و مهمی چون انتخابات؛ نامزدها، حامیان و مخالفان آنها و البته عامه مردم برای آگاهی درست از وضعیت و انتخابات به رسانه های بی طرف نیاز است که با شفافیت و فارغ از هرگونه سوگیری و جناح بندی به مخاطبان روشنگری کنند.
این فعال رسانه ای اضافه کرد: در موضوع های مهمی نظیر انتخابات باید تا حد امکان از سانسور و حذف مطالب و بیان کاندیداها در رسانه ها خودداری کرد ولی از انتشار مطالب و اخباری که باعث جنجال، ابهام، شایعه سازی، تنش و تخریب در بین مردم و کاندیداها می شود، خودداری کرد.
سرپرست روزنامه دنیای اقتصاد افزود: به مدد فناوری های مدرن در امر اطلاع رسانی و تبلیغات مانند شبکه های مجازی و رشد روزافزون آنها، رسانه های معتبر و رسمی باید نه تنها همپای این شبکه ها گام بردارند بلکه در مساله مهمی چون انتخابات از شیوه های نوین برای اطلاع رسانی به مردم استفاده کنند.
وی به مناظره های انتخاباتی کاندیداهای ریاست جمهوری سال 88 کشور اشاره کرد و افزود: این نوع از تبلیغات انتخاباتی و معرفی برنامه های نامزدها در کشور شیوه ای نوین و ابداعی بود که تا آن زمان در کشور رخ نداده بود و این موضوع باعث ایجاد شور گسترده انتخاباتی در جامعه شد.
به گفته سبزمرادی، رسانه ای مانند صدا و سیما که دارای طیف وسیعی از انواع مخاطبان با سطح سواد و درک متفاوت و همچنین نقش تاثیرگذار و مستقیم در جریان سازی انتخاباتی دارد باید از سوگیری و جناح بندی های سیاسی و تخریب یا حمایت از نامزد یا نامزدهای خاص اجتناب و مردم را به برگزاری انتخاباتی پرشور ترغیب و خوش بین کند.
وی اظهار کرد: جهت گیری های غرض ورزانه همراه با حمایت یا تخریب جریان ها و احزاب خاص و همچنین پراکنده گویی در ارایه اطلاعات انتخاباتی به مخاطبان علاوه بر اینکه ممکن است مردم را برای مشارکت در این آزمون بزرگ سردرگم یا دلزده کند می تواند آنها را به سمت رسانه های بیگانه سوق دهد.
خبرنگاران: جلال اسکندری، فرهاد فرامرزی، زهرا موسوی و لیلی خاکی ** انتشار دهنده: مجید سلیمانی
6033/3032/7172/7180/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.